Δελτίο Τύπου Yamaha – Racing.

Ο πρόσφατος τραυματισμός στο αριστερό γόνατο στο GP της Νότιου Αφρικής τερματίζει την φετινή εκστρατεία του Cairoli στην ΜΧ2. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο του όταν οι εξετάσεις έδειξαν χθες στο Βέλγιο πρόβλημα στον χιαστό. Ο διάσημος ειδικός ο Δρ Claes εκτέλεσε την επιτυχή διαδικασία και ο αντίκτυπος του τραυματισμού το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη Νότια Αφρική σημαίνει ότι το 2008 τελειώνει για τον άτυχο σισιλιάνο. Ο Cairoli έστριψε το γόνατό του στην προσπάθεια του να κρατήσει τον έλεγχο του YZ250F παρόλα αυτά προσπάθησε συγκινητικά να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος στο Nelspruit. Με παρά πολύ πόνο, τα πρόωρα σημάδια εμφανίστηκαν να μην είναι πάρα πολύ κακά με λίγο πρήξιμο γύρω από την γόνατο.
Ο νικητής τεσσάρων GP αυτή η εποχή παρουσίασε απέραντο θάρρος και προσπάθησε να αγωνιστεί και στο δεύτερο σκέλος αλλά τελικά αναγκάστικε να εγκαταλείψει. Με την επιστροφή του στην Ευρώπη ο Cairoli έκανε μια μαγνητική που αποκάλυψε τη ζημία συνδέσμων και έλαβε αμέσως απόφαση μαζί με την ομάδα και τον Claudio de Carli (Yamaha Red Bull de Carli) να πάει κάτω από το μαχαίρι και να αρχίσει τη διαδικασία αποκατάστασης διάρκειας 3-4 μηνών, με στόχο να είναι πλήρως έτοιμος για την διάρκεια της κρίσιμης χειμερινής περιόδου όπου θα αρχίσει τις προετοιμασίες για την επίθεσή του στη κατηγορία ΜΧ1 το 2009. «Ήμουν απογοητευμένος μετά από το ατύχημα με το γόνατό μου στη Νότια Αφρική. Το πρωτάθλημα είναι τόσο σφιχτό που ήξερα ακόμη και να χάσω μόνο ένα σκέλος ήταν ένα πλεονέκτημα που δεν θα μπορούσα να δώσω στον Tommy και τον Tyla. Πίστευα ότι έχω μερικά προβλήματα με το μηνίσκο και περίμενα ότι θα μπορούσα να επιστρέψω σε Lommel δεδομένου ότι δεν θέλησα να παραδώσω τον τίτλο αλλά μετά από την εξέταση ήξερα ότι το πρωτάθλημα ήταν μεγάλο. Αντί της προσπάθειας να οδηγήσω με πόνο, έλαβα την απόφαση να έχω τη χειρουργική επέμβαση τώρα και να κάνω την αποκατάσταση το συντομότερο δυνατόν.» Ο Cairoli πρέπει να είναι σε θέση να περπατάει με τις πατερίτσες πολύ σύντομα και θα έχει μια εξέταση την προσεχή εβδομάδα. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι σε θέση να αρχίσει ποδήλατο.

Εκτός από τη κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος MX1 φέτος ο Cairoli έχει κερδίσει τα περισσότερα Grand Prix και έχει τις περισσότερες νίκες σε σκέλη (7). Είναι τρίτος αυτήν την περίοδο στο πρωτάθλημα, 70 βαθμούς μπροστά από τον τέταρτο Shaun Simpson. Ο Cairoli βρέθηκε στην Yamaha de Carli το 2004, είναι ο επιτυχέστερος αναβάτης στην MX2 κατηγορία και τα τελευταία πέντε έτη έχουν κερδίσει 24 GP και 54 σκέλη όλα πάνω σε Yamaha YZ250F ενώ έχει γνωρίσει και τον θρίαμβο πάνω σε Yamaha YZ450F στο GP της Μεγάλης Βρετανίας, το 2007. Στο τελευταία τρία χρόνια (2005, 2006, 2007) κατέκτησε δύο MX2 παγκόσμιους τίτλους, κέρδισε επίσης δύο ευρωπαϊκούς τίτλους Supercross (UEM SX) το 2006 και το 2007.