ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
MOTOR & NATURE

Ένα ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την πρώτη εξαγγελία για το Attika Twins, το 2007 έγινε 2008 και όλοι περιμένουμε ανυπόμονοι αυτό το πρώτο βήμα, το οποίο έχει διαδοθεί σαν πρόλογος του Attika Enduro ’08. Προτάσεις ακούσαμε πολλές και διαφορετικές, ικανές να διαμορφώσουν τον εν λόγο αγώνα σε ένα πρώτης τάξεως αυτόνομο event. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση σας, τα λέει όλα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

• Ο αγώνας δεν είναι τύπου scramble ούτε κλειστής κυκλοφορίας, παρά ένας αγώνας αντοχής αθλητή και μοτοσυκλέτας.
• Θα τηρηθεί κανονικός τεχνικός έλεγχος όπως και στα υπόλοιπα Attika enduro ενώ αναλόγων προδιαγραφών θα πρέπει να είναι και οι μοτοσυκλέτες που θα συμμετέχουν. Αποκλείονται motocross και on/off μοτοσυκλέτες.
• Για την πρωτότυπη αυτή σκυταλοδρομία απαιτούνται δύο αναβάτες με δύο μοτοσικλέτες ανά ομάδα ενώ δεν θα υπάρξουν ξεχωριστές κατηγορίες παρά μόνο η γενική.
• Οι ομάδες θα δηλώνουν Α και Β αναβάτη. Θα υπάρξει αναγνωριστικός γύρος ανά σκέλος εκκίνησης (Α και Β).
• Η εκκίνηση θα είναι τύπου “Leman” και αναλόγως των συμμετοχών οι αθλητές θα χωριστούν σε σκέλη με μικρή διαφορά χρόνου. Έτσι θα ξεκινήσουν πρώτα οι Α και όταν ολοκληρώσουν κύκλο και εισέλθουν στο park-ferme θα εκκινούν οι Β και ξανά.
• Η χρονομέτρηση θα γίνεται με σένσορες και τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται ανά ομάδα για την βαθμολόγηση ή και ατομικά.
• Θα υπάρχουν αρκετά σημεία (20-25) κριτών κατά μήκος της περίπου 10 χιλιομέτρων κυκλικής διαδρομής μέσα από έλατα, ποτάμια και μονοπάτια μέτριας δυσκολίας. Η διαφορά θα κριθεί από αυτούς που θα καταφέρουν να κρατήσουν ένα γρήγορο και ακούραστο ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια των έξι ωρών.
• Να σημειωθεί ότι η διάρκεια έκαστου κύκλου υπολογίζεται στα 20+ λεπτά, όπου ο αναμμένων αθλητής έχει αφήσει την μοτοσυκλέτα του στο park-ferme και ξεκουράζεται ή τρώει ή ακούει μουσική και πέντε λεπτά περίπου πριν την άφιξη του συναθλητή του, έχει το δικαίωμα να πάρει την μοτοσυκλέτα του και να κάνει ένα γύρο προθέρμανσης σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή πριν το ξεκίνημα του κύκλου. Κάτι σαν προπόνηση με χρονόμετρα και party στο βουνό!
• Έτσι το έχουμε σκεφτεί ενώ σε περίπτωση πολλών συμμετοχών ενδεχομένως να γίνουν κατατακτήριες δοκιμές.
• Η γραμματεία του αγώνα θα δέχεται συμμετοχές από την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 13 αυστηρά. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου πρέπει να ανακοινωθούν οι συμμετοχές. Οι εκπρόθεσμοι δεν γίνονται δεκτοί με τίποτα! Να σημειωθεί ότι όλα τα ζευγάρια θα έχουν κοινά νούμερα συμμετοχής.
• Ο ειδικός κανονισμός του αγώνα θα δημοσιοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

O πάντα φιλόξενος Διόνυσος της κοινότητας Κουβαρά περιμένει να μας υποδεχθεί για μια ακόμα φορά στα εδάφη του. Το ενδιαφέρον για το κοινό θεωρείται δεδομένο. Για την προσέλευση σας θα δημοσιευθεί σχετικό σχεδιάγραμμα αλλά και σηματοδότηση από το χωριό του Κουβαρά προς το σημείο της εκδήλωσης. Προσοχή στο συγκεκριμένο αγώνα δεν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν στην διαδρομή μη συμμετέχοντες σε αυτόν.

Ραντεβού στο βουνό…
Motor & Nature