Η πραγματοποίηση των οραμάτων του Χρήστου Κωνσταντινίδη για την μοτοσικλέτα, είναι πραγματικά άξια θαυμασμού.

Νωρίτερα από κάθε άλλη μεγάλη διοργάνωση του χώρου, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση του δικού μας ISDE, που θα πραγματοποιηθεί 1-6 Σεπτεμβρίου 2008 στις Σέρρες. Οι οργανωτές στην πρόσφατη παρουσίαση που πραγματοποίησαν στο βιομηχανικό επιμελητήριο των Σερρών, κάλεσαν όλους του εμπλεκόμενους φορείς σε άμεση συνεργασία ώστε να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το μεγάλο γεγονός.

Στην χώρα μας αν κάποιος ρώταγε ποιοι θα ήταν οι ικανότεροι να διοργανώσουν International Six Days Enduro σίγουρα το μυαλό μας θα πήγαινε στην ΛΑΜΣ και στον Χρήστο Κωνσταντινίδη, που όχι μόνο έχουν διοργανώσει παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro στο παρελθόν αλλά φέτος, για δεύτερη χρονιά, έχουν αναλάβει την χρονομέτρηση όλου του θεσμού. Στο πλευρό αυτών των ικανότατων ανθρώπων βρίσκονται εξ αρχής το περιοδικό 0-300 αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση το promotion, με την εμπειρία του από αντίστοιχες διοργανώσεις(παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό supermotard).

Το γεγονός του ISDE είναι τόσο μεγάλο και τόσο σημαντικό τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και γενικότερα για την προβολή της χώρα μας, που καλούνται όλοι οι φορείς του χώρου άλλα και της πολιτείας να συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε το γεγονός να στεφτεί με απόλυτη επιτυχία. Στο κάλεσμα των διοργανωτών του ISDE 2008 ανταποκρίθηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς των Σερρών, αρκετοί τοπικοί δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι του χώρου, όπως και ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των αντιπροσωπιών μοτοσικλέτας. Για ένα γεγονός που θα πραγματοποιηθεί σε ενάμιση χρόνο από τώρα η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Ο Νομάρχης των Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης στήριξε στον λόγο του το ISDE Serres 2008.

Οι Σέρρες είναι πραγματικά ο ιδανικός χώρος για μια τέτοια διοργάνωση. Διαθέτει απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο για την διοργάνωση αγώνα enduro, αλλά είναι και ιδανικός προορισμός για τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο που ένας εκ των χορηγών του αγώνα είναι και το Υπουργείο τουρισμού, καλώντας τον επισκέπτη-θεατή να συνδυάσει το ISDE με τις καλοκαιρινές του διακοπές, μιας και η ημερομηνία 1-6 Σεπτεμβρίου προσφέρεται για τον συνδυασμό αυτόν. Εδώ να προσθέσουμε την καταλυτικής σημασίας στον αγώνα αυτό, του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μαζί με τις νέες που έχουν δρομολογηθεί, θα φιλοξενήσουν σχεδόν όλους τους λειτουργικούς χώρους του αγώνα μαζί με το camping θεατών και ομάδων.

Στο πλευρό όλων αυτών δεσμεύτηκαν να είναι αρωγοί στην προσπάθεια τους, τόσο ο Νομάρχης των Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης, όσο και ο δήμαρχος των Σερρών κ. Γιάννης Βλάχος. Ειδικά ο κ. Βλάχος είναι γνωστός στον χώρο της μοτοσικλέτας ως ο άνθρωπος που πίστεψε, πάλεψε και χρεώθηκε οικονομικά και πολιτικά την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, του καλύτερου των Βαλκανίων. Η επανεκλογή του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δικαίωσε την τότε επιλογή του και μας δίνει χαρά που θα βρίσκεται σε αυτό το αξίωμα τον καιρό που θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο γεγονός μοτοσικλέτας που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας.

 

Ο δήμαρχος των Σερρών κ. Γιάννης Βλάχος ήταν για άλλη μια φορά στο πλευρό της πόλης του και στα σημαντικά οφέλη που πηγάζουν για αυτήν από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο πρώτος στόχος των διοργανωτών μετά από αυτήν την παρουσίαση, είναι η προβολή του ISDE Serres 2008, στον αντίστοιχο φετινό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Χιλή. Σκοπός είναι να παρέχουν στις ομάδες και στους θεατές όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν εύκολα και άνετα την συμμετοχή τους στον δικό μας αγώνα. Όπως προανέφερα το ISDE Serres 2008 προσφέρεται και για τουρισμό και εκεί έχει εστιάσει η προβολή του αγώνα.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλος ο κόσμος της μοτοσικλέτας στην χώρα μας θα πρέπει να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, με ότι μέσω διαθέτει ο καθένας μας. Είναι μια από εκείνες τις στιγμές που πρέπει όλοι να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό. Τo ISDE θεωρείται ως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της μοτοσικλέτας, και εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά πλέον (μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004) τι θα πει αυτό.

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του αγώνα, τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και οι φορείς της μοτοσικλέτας.

 

Φωτογραφίες: 0-300