Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη του φετινού εξαήμερου αγώνα International Six Days Enduro, πραγματοποιείται στις πόλεις Kotka-Hamina (Φινλανδία) 8 έως 13 Αυγούστου. Οι 365 αθλητές που συμμετέχουν φέτος καλούνται να καλύψουν περίπου 1.500 χλμ απλών και ειδικών διαδρομών στην Φινλανδική ύπαιθρο.

Προγνωστικά
Κάθε χρόνο τα προγνωστικά στον αγώνα ISDE είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Είναι ένας αγώνας αντοχής, ποτέ δεν ξέρεις ποιος δεν θα αντέξει στο τέλος, ιδιαίτερα μετά από έξη ημέρες αγώνα. Φέτος όμως η απουσία κορυφαίων αθλητών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro είναι μεγαλύτερη από κάθε χρονιά. Η σημαντικότερη απώλεια αυτή της ομάδας Trophy της Γαλλίας που ήταν και η νικήτρια της περσινής χρονιάς. Απουσίες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, ακόμα και στην ομάδα της Φινλανδίας (Mika Ahola) που φιλοξενεί τον αγώνα.

Έχοντας υπ’ όψιν αυτές τις απουσίες, θεωρητικά η ομάδα της Φινλανδίας θα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Ισπανία που συγκέντρωσε όλους τους «παγκόσμιους» αθλητές της στην ομάδα trophy. Ιταλία και ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν και μάλλον από την δική τους κόντρα θα συμπληρώσουν την τελική τριάδα.
Στην κατηγορία Junior Trophy η Ισπανική ομάδα (περσινή νικήτρια) έχει χάσει ορισμένους αθλητές και θα δώσουν την μάχη με την Φινλανδία, την Ιταλία, Γαλλία και την Σουηδία για την νίκη.

Η κατηγορία Ε1 είναι ίσως η μόνη «παγκόσμια» κατηγορία με την συμμετοχή των Juha Salminen, Eero Remes και Matti Seistola που θα είναι οι πρωταγωνιστές για την νίκη. Στην κατηγορία Ε2 η μάχη γίνεται διεθνής καθώς Cristobal Guerrero και Alex Salvini θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον Αμερικάνο Kurt Caselli. Στην κατηγορία Ε3 οι γνωστοί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ljunggren, Mena και Tarkkala θα αντιμετωπίσουν τον Ivan Cervantes που θα συμμετέχει με μεγάλο δίχρονο σε αυτόν τον αγώνα.

Δυστυχώς φέτος δεν υπάρχει Ελληνική συμμετοχή, όμως υπάρχει ενδιαφέρον για την συμμετοχή μας την επόμενη χρονιά στο ISDE 2012, στην Γερμανία.

Μην χάσετε την καθημερινή ενημέρωση εδώ στο enduro.gr από τον αγώνα ISDE 2011 στην Φινλανδία που ξενικά την Δευτέρα 8 Αυγούστου και τελειώνει το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Περισσότερη ενημέρωση:
365 συμμετοχές στο φετινό ISDE 2011
Οργανωτική επιτροπή ISDE φωτογραφίες και videos
Ιταλική ομοσπονδία (videos)
Live αποτελέσματα
Επίσημη ιστοσελίδα
Αμερικάνικη ματιά στους αγώνες ISDE, φωτογραφίες και videos

H Φινλανδική ομάδα Trophy ξεκινά ως η επικρατέστερη για την νίκη

H Φινλανδική ομάδα Trophy ξεκινά ως η επικρατέστερη για την νίκη