Ήρθε η ώρα για την πίστα του Winchester από μακέτα να γίνει πραγματικότητα. Η πίστα θα φιλοξενήσει το 60ο MXDN και τον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σαν test event, ξεκίνησε να υλοποιείται.

Μετά την τεράστια επιτυχία του Ernee, οι Άγγλοι διοργανωτές κατάλαβαν πως χρειαζόντουσαν μια πίστα μεγαλύτερων δυνατοτήτων από αυτές που πληρούσε η χώρα, για να έχουν ανάλογη επιτυχία. Στην αρχή της χρονιάς έδειξαν στις ομάδες και στους διοργανωτές του θεσμού την μακέτα σε έκδοση 3D και από τις 20 Απριλίου έξη φορτηγά, τέσσερις εκσκαφείς και δύο μπουλντόζες πιάνουν δουλεία στον χώρο του Matterley Basin.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον χώρο των paddocks έτσι ώστε το χώμα που θα εκσκαφθεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της πίστας. Παράλληλα τα πλυντήρια θα είναι από τους πρώτους χώρους που θα γίνουν γιατί εκτός από το τσιμέντο που θα πρέπει να τοποθετηθεί θα κατασκευαστεί και αποχέτευση χωρητικότητας 55.000 λίτρων νερού. Όσο για τις σίδερο-κατασκευές και η μπάρα της εκκίνησης, ήδη έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται εκτός πίστας και θα τοποθετηθούν στο τέλος. Η πίστα, πιστεύουν οι διοργανωτές θα είναι έτοιμη στα μέσα Μαΐου ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής στον αγώνα του GP στις 18 Ιουνίου. Ειδική προσοχή, θα δοθεί στους χώρους των VIP’s ώστε να είναι καλύτεροι από αυτούς του Ernee.
Στο οργανωτικό επίπεδο τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά. Πρώτα άλλαξε η ημερομηνία του αγώνα για το GP από 11 στις 18 Ιουνίου, γιατί η εθνική ομάδα της Αγγλίας ποδοσφαίρου θα αγωνίζεται στην Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά παράλληλα υπάρχει και ένα τοπικό μουσικό φεστιβάλ που φιλοξενεί 40.000 θεατές. Το πλάνο διαχείρισης θεατών του φεστιβάλ θα εφαρμοστεί και στους αγώνες, με λεωφορεία να εκτελούν ανά μισή ώρα δρομολόγια από τον σταθμό του Winchester προς την πίστα και αντίστροφα. Εισιτήρια προπωλούνται σε προνομιακές τιμές σε όσους τα αγοράσουν από τώρα στα τηλέφωνα 0845 456 6536. Επίσης για την προβολή του MXDN 2006 θα κατασκευαστούν άμεσα 100.000 DVD’s.

Η αλήθεια είναι πως οι Γάλλοι έκαναν ένα MXDN πέρσι, που δύσκολα θα ξαναδούμε. Όμως ποτέ μην λες ποτέ.

Motocross de Nations 2006, Αγγλία Winchester-Matterley Basin, 24 Σεπτεμβρίου 2006.