Όλα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο ΜΧ γεγονός τις χρονιάς. Στο Red Bull FIM Motocross of Nations 2007 στο Budd’s Creek των Η.Π.Α.θα παρευρεθεί και το enduro.gr για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σε ένα γεγονός που αποτελεί πλέον παράδοση για εμάς. Όπως όλα δείχνουν η μεγάλη φιέστα των τελευταίων ετών θα συνεχιστεί και στην Αμερική σε ένα μεγάλο αγώνα, που δυστυχώς όμως συνεχίζει και την “κατάρα των απουσιών” του MXDN, που χτύπησε και αυτήν την χρονιά.

Αρχίζοντας λοιπόν να απαριθμούμε ποιους δεν θα δούμε στο Red Bull FIM Motocross of Nations 2007, καμία απουσία δεν είναι πιο βροντερή από αυτή του αμερικανού James Stewart. Ο τραυματισμός και η επέμβαση που ακολούθησε στο αριστερό του γόνατο θα τον κρατήσουν τέσσερις μήνες μακριά από την ενεργό δράση. Την θέση του θα πάρει ο ομόσταυλος του στην Kawasaki Tim Ferry που συμμετείχε ξανά στον θεσμό το 2003 με τον Ricky Carmichael και τον Ryan Hughes, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, γεγονός που τον κάνει αρκετά έμπειρο για την περίσταση.

Οι άμεσοι αντίπαλοι των Αμερικανών οι Βέλγοι, έχασαν και αυτοί έναν σημαντικό τους αναβάτη. Ο Kevin Strijbos που τα πήγαινε πολύ καλά στους τελευταίους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν θα συμμετάσχει, καθώς και αυτός έπρεπε να μπει στο χειρουργείο για να διορθώσει βλάβες στο ήδη εγχειρισμένο γόνατο του που τον ταλαιπώρησε πολύ φέτος. Ο manager της ομάδας Joel Smets προβληματίστηκε πολύ για τον αντικαταστάτη του Strijbos, αλλά λίγο ο τύπος λίγο το ταλέντο του Jeremy vanHorebeek τον έπεισαν να τον χρησιμοποιήσει.

Αν οι Αμερικανοί και οι Βέλγοι έχασαν από ένα οδηγό, τι να πουν και οι Γάλλοι που έχασαν δύο. Πρώτος βγήκε από την ομάδα ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ2 Christophe Pourcel και αυτός λόγω τραυματισμού ενώ ακολούθησε ο και ο David Vuillemin μετά την τρομακτική του πτώση στον αγώνα του Spring Creek για το αμερικάνικο πρωτάθλημα, που του επέφερε ράγισμα στον δεξιό του ώμο. Ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον πρωταθλητή του Γαλλικού πρωταθλήματος 125cc Elite Nicolas Aubin και ο δεύτερος όλα δείχνουν ότι θα αντικατασταθεί από τον Pascal Leuret.

Τέλος στην λίστα των απόντων πρέπει να προσθέσουμε και τον νοτιοαφρικανό Tyla Rattray που αν και προσπάθησε να είναι έτοιμος για το μεγάλο γεγονός δυστυχώς το τραύμα του δεν του θεραπεύτηκε επαρκώς. Την θέση του θα πάρει ο Wyatt Avis που και αυτός γυρνάει από τραυματισμό και είχε συμμετάσχει εντυπωσιακά στο περσινό MXDN.

Με απουσίες ή χωρίς το Red Bull FIM Motocross of Nations 2007 αναμένεται όπως κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον και πάντα αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του σπορ. Μην ξεχνάμε ότι φέτος είδαμε και στο παγκόσμιο αλλά και στο αμερικανικό πρωτάθλημα πολλούς οδηγούς να δημιουργούν εκπλήξεις, πολλά νέα ταλέντα και οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονται στο Budd’s Creek. Άλλωστε η συμμετοχή του Ricky Carmichael κάνει πολλά πράγματα σε αυτόν τον αγώνα να κινούνται διαφορετικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο enduro.gr γιατί από την Πέμπτη το βράδυ οι ανταποκρίσεις ξεκινούν.