ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
RED BULL HELLAS

Οι καλύτεροι freestyle motocross riders του κόσμου, ετοιμάζονται πυρετωδώς για να απογειωθούν μπροστά σε εκατομμύρια θεατές με συγκλονιστικούς αγώνες σε 6 θρυλικές τοποθεσίες. Το Red Bull X-Fighters ξεκινά τη φετινή παγκόσμια περιοδεία του στις 13 Απριλίου από το Ντουμπάι.

Σκληρές κόντρες μέχρι τελικής πτώσης, συγκλονιστικοί αγώνες στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, άλματα και ακροβατικά που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, εκατομμύρια θεατές & οι κορυφαίοι riders του κόσμου, θα αποτελέσουν για ακόμα μία φορά τα απαραίτητα συστατικά του Red Bull X-Fighters World Tour 2012. Το πιο σημαντικό πρωτάθλημα FMX του πλανήτη θα πραγματοποιήσει φέτος αγώνες στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), το Glen Helen (ΗΠΑ), την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), τη Μαδρίτη (Ισπανία), το Μόναχο (Γερμανία) και το Σύδνεϋ (Αυστραλία).

Με έξι αγώνες σε τέσσερις ηπείρους, οι riders θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν τους πολύτιμους βαθμούς με στόχο να κατακτήσουν την κορυφή του πρωταθλήματος. Νέες τοποθεσίες μπαίνουν για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα, όπως το Glen Helen στην Καλιφόρνια, η γειτονική Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο.

Ο Ισπανός Dany Torres θα αποπειραθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που με κόπο κατέκτησε πέρσυ, όταν εκθρόνισε τον Αμερικανό Nate Adams μπροστά σε 230,000 θεατές. Ο Torres τότε, έδωσε μια συναρπαστική μάχη εντός έδρας, στη Μαδρίτη. Γνωρίζει ότι φέτος θα αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις, τόσο με την επιστροφή του Νορβηγού Andre Villa, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά την περσινή σεζόν, πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού, όσο και από το νικητή του Σύδνεϋ Josh Sheehan (Αυστραλία), ο οποίος κατάφερε δύο διπλά backflips, αλλά και τον Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία).

«Το Red Bull X-Fighters αποτελεί το πιο σημαντικό πρωτάθλημα με τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο», δήλωσε ο Torres. «Κάθε αναβάτης μπορεί να κρύβει έναν άσσο στο μανίκι του.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Red Bull X-Fighters World Tour 2012:

  1. Ντουμπάι, ΗΑΕ Ι 13.04.2012
  2. Glen Helen, ΗΠΑ Ι 12.05.2012
  3. Κωνσταντινούπολη, ΤΟΥΡ Ι 6.06.2012
  4. Μαδρίτη, ΙΣΠ Ι 20.07.2012
  5. Μόναχο, ΓΕΡ Ι 11.08.2012
  6. Σύδνεϊ, ΑΥΣ Ι 06.10.2012

Περισσότερες πληροφορίες