Ο πρώτος διεθνής αγώνας όπως κάθε χρόνο είναι το Starcross της Mantova που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο για 27η φορά στην ιστορία του. Οι περισσότεροι οδηγοί του παγκοσμίου Πρωταθλήματος δίνουν κάθε χρόνο δυναμικό παρόν καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρουν τους εαυτούς στα μισά τις προετοιμασίας τους. Φέτος ο αγώνας προσελκύει το ενδιαφέρον και από οδηγούς της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού την Αμερική.

Πρώτο και καλύτερος από την Αμερική έρχεται ο Mike Alessi που ήδη βρίσκεται στην Ευρώπη φιλοξενούμενος από την KTM Αυστρίας για να αγωνιστεί στην Mantova αλλά και στους τρεις πρώτους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ1. Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ2 του 2004 Ben Townley μόνο που δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του στην Mantova.

Μαζί τους θα είναι φυσικά όλοι οι αστέρες του παγκοσμίου ΜΧ σε ένα μοναδικό αγώνα όπου οι δύο κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 κοντράρονται σε τρία σκέλη των 20 λεπτών.

Στην Mantova ο M.Alessi θα αγωνιστεί για πρώτη φορά πάνω σε ΚΤΜ και το SXF 350 που κάνει ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα

Spy photo του Παγκ. Πρωτ. ΜΧ1 2008 David Philippaerts να κάνει προπόνηση στην πίστα της Mantova πάνω σε ένα ΥΖ450F 2010

O Star του Starcross δεν είναι άλλος από τον Antonio Cairoli που μέσα στην πατρίδα του αναμένεται να δώσει άλλο ένα show αν και δεν τα πάει καλά στην Mantova. Επίσης ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα αγωνιστεί με 450cc ή με 350cc