Τρίτη νίκη για Stouart, ανάσα για τον Hansen στο Anaheim2

Ο δεύτερος αγώνας στο Anaheim ήταν και αυτός sold out, αποδυκνύωντας πως το Supercross δεν καταλαβαίνει από εποχές κρίσης. Ο James Stewart (Yamaha) ολοκλήρωσε έναν τέλειο αγώνα, κερδίζοντας την εκκίνηση τερματίζοντας πρώτος με διαφορά πέντε δευτερολέπτων. Εκπληκτικός αγώνας στην μικρή κατηγορία με τον Josh Hansen (Kawasaki) να κερδίζει άλλον έναν αγώνα και πλέον προηγείται με 8 βαθμούς στην μάχη της κατηγορίας 250 West.

SX Main

Την εκκίνηση κέρδισε ο James Stewart ακολουθούμενος από τον Ryan Villopoto (Kawasaki) και τρίτο τον Chad Reed (Honda). Μεγάλη μάχη για τις θέσεις 4 έως 8 με πολλούς αναβάτες να μάχονται σε ένα μικρό γκρουπ. Ο Ryan Dungey (Suzuki) και ο Trey Canard (Honda) βρέθηκαν αρχικά στις πιο πίσω θέσεις ενώ τα δυο KTM ο Mike Alessi και ο Andrew Short οδηγούσαν το γκρουπ μαζί με τον Kyle Chrisholm (Yamaha). Μετά τους πρώτους πέντε γύρους οι Stewart, Villopoto και Reed έκαναν διαφορά ο καθένας τους, ο Alessi ήταν τέταρτος και πίσω του οι Chrisholm, Brayton, Short και Dungey. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ryan Dungey που κατάφερε να βρεθεί μπροστά από όλους αλλά η αλυσίδα του είχε διαφορετική άποψη, και η εγκατάλειψη ήρθε στον έβδομο γύρο. Ο Justin Brayton ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ο Trey Canard πέμπτος και έκτος ο Andrew Short προσφέροντας τον καλύτερο τερματισμό στην KTM φέτος. Με την νίκη του ο James Stewart προηγείται πλέον με πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Ryan Villopoto.

Αποτελέσματα SX Main (5ος αγώνας)

 1. James Stewart  YAM
 2. Ryan Villopoto   KAW
 3. Chad Reed          HON
 4. Justin Brayton   YAM
 5. Trey Canard        HON
 6. Andrew Short    KTM
 7. Ivan Tedesco     KAW
 8. Kevin Windham  HON
 9. Mike Alessi         KTM
 10. Davi Millsaps      YAM

Βαθμολογία SX Main

 1. James Stewart  117
 2. Ryan Villopoto   112
 3. Chad Reed          90
 4. Trey Canard        87
 5. Ryan Dungey     79
 6. Brett Metcalfe  67
 7. Andrew Short    64
 8. Kevin Windham  59
 9. Justin Brayton   57
 10. Ivan Tedesco     48

250 West

Holeshot για τον Josh Hansen που οδήγησε την κούρσα ακολουθούμενος από τον Eli Tomac (Honda), τον Ken Roczen (KTM) και τον Broc Tickle (Kawasaki). Οι τέσσερις τους απομακρύνθηκαν και οι Hansen, Tomac και Roczen μάχονταν μένοντας κοντά ο ένας στον άλλο. Μετά τα μισά του αγώνα ο Tomac προσπέρασε για μια στιγμή αλλά ο Hansen κέρδισε την πρωτοπορία ξανά στην επόμενη στροφή κάνοντας και μια μικρή διαφορά μέχρι το τέλος. Ο Tickle προσπάθησε στο τέλος να ανέβει στην τρίτη θέση αλλά ο Roczen έμεινε κοντά στον Tomac και έτσι ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος.

Αποτελέσματα 250 West

 1. Josh Hansen       KAW
 2. Eli Tomac             HON
 3. Ken Roczen        KTM
 4. Broc Tickle           KAW
 5. K Cunningham   YAM
 6. M Davalos           SUZ
 7. Ryan Morais       SUZ
 8. B Rutherford      KAW
 9. R Marmont         KTM
 10. J Decotis              HON

Βαθμολογία 250 West

 1. Josh Hansen       113
 2. Broc Tickle           105
 3. Eli Tomac             91
 4. Ryan Morais       84
 5. Cole Seely           70
 6. Ken Roczen        69
 7. Martin Davalos  60
 8. K Cunningham   60
 9. Tyla Rattray        58
 10. James Decotis   51