Οι κυριότερες αλλαγές που αφορούν τους κανονισμούς για το 2006 είναι οι ακόλουθες:

Στο Παγκόσμιο Enduro οι συμμετοχές σε κάθε αγώνα μπορούν να φτάσουν τις 120 (συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας Junior). Εάν οι συμμετοχές δεν έχουν φτάσει τις 120 τότε η FMNR (τοπική ομοσπονδία) μπορεί να συμπληρώσει με τοπικούς αναβάτες μέχρι αυτό το όριο. Εάν οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 120 τότε η FMNR μπορεί να δηλώσει μόνο έως 10 αναβάτες (wild card riders).
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro μπορούν να συμμετέχουν όσοι αναβάτες έχουν κερδίσει βαθμούς σε αγώνα Παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro την περασμένη χρονιά. Κάθε χρόνο πρέπει να δηλώνουν την συμμετοχή τους πριν την 15η Ιανουαρίου.
Όσο αναφορά το ISDE για να αποκτήσει μετάλλιο ένας αναβάτης θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τις πρώτες πέντε ημέρες του ISDE και να ξεκινήσει την έκτη ημέρα το Final Test εάν αυτό δεν ακυρωθεί.
Τέλος κάθε έλεγχος πίεσης ελαστικών, συμπλήρωση αέρα και προσθήκη υγρού anti-flat επιτρέπεται να γίνει σε κάθε assistance area. H προμήθεια σαμπρέλας ή δοχείων αέρα υπο πίεση μπορεί να γίνει μόνο σε κάθε assistance area και όχι στη διαδρομή.
Να θυμίσουμε πως κανένας Έλληνας αναβάτης δεν έχει δηλώσει συμμετοχή για να συμμετέχει σε αγώνα Παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro και μπορεί να το κάνει μόνο εάν δηλωθεί ως wild card αναβάτης από Ομοσπονδία άλλης χώρας μιας και το 2006 η Ελλάδα δεν φιλοξενεί αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον Ελλήνων αναβατών για το International Six Days Enduro το οποίο θα διεξαχθεί 14-19 Νοεμβρίου στην Νέα Ζηλανδία. Εντός των ημερών θα υπάρχει ανακοίνωση από το enduro.gr στην οποία θα καλούνται οι αναβάτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους προς την οργανωτική επιτροπή της Ελληνικής αποστολής. Η γνωστοποίηση της Ελληνικής Εθνικής ομάδας για το ISDE Νέας Ζηλανδίας πρέπει να γίνει έως την 15η Μαίου.