Οι προσπάθειες των ανθρώπων του Αγωνιστικού Ομίλου Λασιθίου, μιας λέσχης που μας έχει συνηθίσει σε επιτυχημένους αγώνες αυτοκινήτου, επιτέλους απέδωσαν καρπούς! Κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όποια διαδικαστικά προβλήματα και εξασφάλισαν την πολυπόθητη άδεια Αθλητικής Εγκατάστασης για την πίστα Moto Cross στο Χουμεριάκο, λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο.

Νικητής στα 125cc ο εκπληκτικός Γιώργος Διγενής.

Τη μάχη των 250cc κέρδισε, όχι εύκολα, ο Νικηφόρος Διακάκης.

Με απόλυτη επιτυχία λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας Moto Cross που διοργάνωσε ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου στο Χουμεριάκο, την Κυριακή 19 Μαρτίου, κάτι που έχει να γίνει στην περιοχή από το 1997.

Τριάντα οχτώ αναβάτες και στις πέντε κατηγορίες έδωσαν δυνατές μάχες, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους περίπου 1000 θεατές που βρέθηκαν στην πίστα.

Στην κατηγορία των 125cc είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές και τις δυνατότερες μάχες. Τουλάχιστον 10 αναβάτες μάχονταν για τις πρώτες θέσεις σε όλο τον αγώνα, με το Γιώργο Διγενή με CRF250 να παίρνει το προβάδισμα και τη νίκη. Τη μάχη της 2η θέσης κέρδισε ο Θανάσης Παφίτας με CRF250 ενώ 3ος ήταν ο Χρόνης Πετράκης με YZF250.

2η θέση στα 250άρια από το Μανόλη Σκύβαλο.

Στη 2η θέση της Open ο Θανάσης Κάργατζης.

Στα 250cc είχαμε μεγάλη μάχη για την 1η θέση με τελικό νικητή το Νικηφόρο Διακάκη με CRF450 που άφησε ελάχιστα πίσω του το Μανόλη Σκύβαλο με ΚΤΜ250, ενώ 3ος τερμάτισε ο Μπάμπης Κατσικανδράκης με RMZ450.

Στην Open επικράτησε ο Νίκος Σιγανός με KTM525, ακολούθησε ο Θανάσης Κάργατζης με Husqvarna450 και 3ος τερμάτισε ο Γιώργος Καντιφεδάκης με KXF250.

2ος στη Junior ο Νίκος Μπετείνης.

Στη Mini επικράτησε ο Κώστας Μπετείνης.

Στη Junior 1ος ήταν ο Νίκος Δουρουντουδάκης με ΤΜ85, 2ος ο Νίκος Μπετείνης με ΚΤΜ85 και 3ος ο Δημήτρης Καψαλάκης με ΚΧ85.

Στη Mini 1ος ήταν ο Κώστας Μπετείνης με ΚΤΜ65, 2ος ο Γιώργος Δουρουντουδάκης με ΚΤΜ85 και 3ος ο Κώστας Μαρνελάκης.

Επόμενος αγώνας Moto Cross στον ίδιο χώρο, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα.