Ο τελευταίος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (01-02 Οκτωβρίου) στην Γαλλική πόλη Mende όπου θα στεφθούν όλοι οι πρωταθλητές της φετινής χρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια ο Γαλλικός αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι μια ατέλειωτη γιορτή (η Γαλλία διοργανώνει τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος επί 7 συναπτά χρόνια!) κάτι που φυσικά ισχύει και φέτος. Ο αγώνας φιλοξενείται στην πόλη Mende, μπροστά στον μεγάλο καθεδρικό ναό (paddocks), οι διαδρομές θα κυλήσουν στα ίδια μονοπάτια όπως και το 2008 όταν η πόλη φιλοξένησε ξανά τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος (δείτε σχετικά video παρακάτω).

Αναμένεται πολύ κόσμος, θεατές από όλη την Γαλλία για να υποστηρίξουν τους αθλητές τους, οι οποίοι συνεχίζουν και φέτος να κυριαρχούν, Γαλλικές παρουσίες έχουμε σε όλες τις κατηγορίες. Τέσσερις γύροι των 45 χλμ με τρεις ειδικές σε κάθε γύρο είναι το πρόγραμμα του φετινού αγώνα, ενώ την Παρασκευή το KTM Super Test ξεκινά στις 17:30 (ώρα Ελλάδας).

Κατηγορία Ε1

24 βαθμοί χωρίζουν τον Juha Salminen από τον Eero Remes, ο Juha Salminen παλεύει να κατακτήσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του. Μετά την εγκατάλειψή του Salminen την πρώτη ημέρα στον αγώνα της Ανδόρρας ο Remes μείωσε την διαφορά αλλά θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από 2 νίκες στην Γαλλία.

Juha Salminen

Juha Salminen

Eero Remes

Eero Remes

 

Κατηγορία Ε2

Ο Antoine Meo είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ε2 για το 2011 και στον Γαλλικό αγώνα θα το διασκεδάσει μπροστά στους πολυάριθμους θεατές που τον έχουν ως είδωλο. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε που θα καταλήξει την επόμενη χρονιά καθώς KTM και Honda έχουν δείξει ενδιαφέρον να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Guerrero, Cervantes και Renet θα παλέψουν για την δεύτερη θέση στην κατηγορία.

Κατηγορία Ε3

Ο David Knight θα κάνει την επανεμφάνισή του μετά την εγχείρηση στην οποία αναγκάστηκε στην αρχή της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση Mika Ahola και Christophe Nambotin έχουν τον πρώτο ρόλο για την νίκη στην μεταξύ τους μάχη για το στέμα του πρωταθλητή. Οι 23 βαθμοί δίνουν αβαντάζ στον Φινλανδό που προετοιμάζεται για το πέμπτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του.

Mika Ahola

Mika Ahola

Christophe Nambotin

Christophe Nambotin

 

Κατηγορία Junior

Ίσως το μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον καθώς Jeremy Joly και Mario Roman έχουν μόλις 4 βαθμούς διαφορά και θα παλέψουν για το φετινό πρωτάθλημα.

Κατηγορία Γυναικών

Στην Γαλλία θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τελευταίος αγώνας για την κατηγορία Γυναικών με την Ludivine Puy να έχει και φέτος τον πρώτο λόγο στην μάχη του πρωταθλήματος.

Μην χάσετε όλα τα νέα, από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, καθώς το enduro.gr θα βρίσκεται στην Γαλλία για να σας μεταφέρει από κοντά όλες τις εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, την ιστοσελίδα της οργάνωσης και την ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα (live).

[download id=”135,136″]