Η ΕΛΠΑ – ΕΘΕΑΜ απάντησε σήμερα στην ανακοίνωση του συλλόγου Σπετσών σχετικά με την ακύρωση διεξαγωγής του αγώνας στο τοπική πίστα motocross, πράξη η οποία σπρώχνει στο γκρεμό το φετινό πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ.

Αντί λοιπόν να πράξει με έργα ο Κος Μπαβέλλας και η ΕΘΕΑΜ αποφάσισαν να αφιερώσουν την ημέρα τους απαντώντας στον σύλλογο των Σπετσών. Χθες έγιναν αυτά, εξάλλου έχουν χρόνο τώρα στην ΕΛΠΑ, τέλειωσε το ιστορικό rally!

Το ότι στηρίχθηκε η πίστα από την ΕΘΕΑΜ τόσα χρόνια το ξέραμε, το ότι αποφάσισε η ΕΘΕΑΜ να την κλείσει μην ανανεώντας την άδεια λειτουργίας της τώρα το μαθαίνουμε.

Ποιος φταίει όμως; Πότε θα γίνει ο αγώνας των Σπετσών και που; Ποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους αναβάτες, τις ομάδες τους και τους χορηγούς τους για την μη τήρηση του προγράμματος; Το ισχυρότερο μηχανοκίνητο σπορ στην Ελλάδα, με την μεγαλύτερη ιστορία αιμοραγεί από τον ωχαδερφισμό των δημοσίων υπαλλήλων της ΕΛΠΑ – ΕΘΕΑΜ. Κάθε μέρα συμπληρώνουν το καταστροφικό τους έργο μιας και πλεόν μην έχοντας πλέον κανένα ενδιαφέρον για την μοτοσυκλέτα. Για παραίτηση κανένας λόγος!

Από αριστερά Άγγελος Μπαβέλλας, Γιώργος Σταναθιώτης

————————————————————————————————————–

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΕΑΜ ΕΛΠΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ

Αθήνα, 16 Μαίου 2007

Σε απάντηση της από 14 Μαΐου 2007 ανακοίνωσης της ΣΜΑΣ σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για την έκδοση της Άδειας Λειτουργίας της πίστας Motocross των Σπετσών, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Η πίστα των Σπετσών υποστηρίχθηκε από την αρχή όταν τα μέλη της τοπικής Λέσχης ΣΜΑΣ αποφάσισαν να την δημιουργήσουν, με την έγκριση τέλεσης φιλικών αλλά και πρωταθληματικών αγώνων.

2. Ειδικότερα για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας η ΕΘΕΑΜ έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο Πρόεδρος της ΣΜΑΣ κ. Σταναθιώτης, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και τον πρόεδρο της Επιτροπής της Περιφέρειας Κο Κοντογιάννη (τα τηλέφωνα του οποίου έδωσε ο Κος Σταναθιώτης).

3. Η επικοινωνία με τον αρμόδιο της Περιφέρειας Κο Κοντογιάννη έγινε και από τον Πρόεδρο της ΕΘΕΑΜ και από την Γραμματέα και ρωτήθηκε εάν επιθυμούσε την σύμπραξη εκπροσώπου της ΕΘΕΑΜ κατά την επιθεώρηση της πίστας ή την έκδοση σχετικού Πιστοποιητικού Καταλληλότητας της πίστας. Η δήλωσή του ήταν «δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος, θα πάω εγώ διότι πρέπει να δω και άλλες εγκαταστάσεις»

4. Πράγματι ο Κος Σταναθιώτης επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας να μεταβώ στις Σπέτσες και του εξήγησα ότι δεν ήταν δυνατόν να πάω εκείνη την στιγμή που το ζήτησε και για διαφορετικούς λόγους. Φυσικά και αναφέρθηκα στην εμπλοκή μου με το Ιστορικό Rally Acropolis, αλλά παρέλειψα να τονίσω ότι αφ’ ενός δεν μπορώ να μεταβώ στις Σπέτσες με «Ιπτάμενο Δελφίνι» ή να οδηγήσω για λόγους υγείας που οι περισσότεροι γνωρίζουν, όμως η δήλωση του Κου Κοντογιάννη προς την Γραμματέα της ΕΘΕΑΜ ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία εκπροσώπου της ΕΘΕΑΜ, άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητήσει τρόπους για να ανανεώσει την ζητούμενη άδεια λειτουργίας.

5. Ότι η πίστα των Σπετσών είναι έτοιμη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι έχει υποστηριχθεί από την ΕΘΕΑΜ αλλά και ιδιώτες για την λειτουργία της είναι επίσης σίγουρο, ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας είναι σίγουρο όχι γιατί η ΣΜΑΣ ή η ΕΘΕΑΜ δεν έκαναν αυτό που έπρεπε, αλλά γιατί με το υπάρχον Νομικό πλαίσιο του Αθλητικού Νόμου που δεν καθορίζει σαφείς διαδικασίες σε ότι αφορά τον τρόπο αδειοδότησης των χώρων τέλεσης αγώνων του μηχανοκίνητου χερσαίου αθλητισμού θα προκύπτουν διαρκώς προβλήματα και η ευθύνη για αυτό βαρύνει αποκλειστικά και μόνον την πολιτεία.

Ας μην προσπαθούμε λοιπόν να αναζητούμε ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά να τις αποδίδουμε σε αυτούς που ευθύνονται πραγματικά.

——————————————————————————————————-

Διαβάστε την πρωτότυπη ανακοίνωση της Λέσχης ΣΜΑΣ, που απαντάει στο δελτίου τύπου της ΕΛΠΑ, με θέμα την αναβολή του Πανελλήνιου αγώνα motocross ΕΛΠΑ στις Σπέτσες.

————————————————————————————————————-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΕΑΜ ΕΛΠΑ

Αθήνα, 14 Μαίου 2007

Λόγω τεχνικών δυσχερειών που αφορούν την λειτουργία της πίστας των Σπετσών, ο προγραμματισμένος για τις 19 – 20 Μαίου 2007 αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία και ο τόπος τέλεσης θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την ΕΘΕΑΜ.