Το πρωτάθλημα ΑΜΑ/FIM Supercross πέρασε με τον αγώνα της Atlanta την μισή του διάρκεια, γνωρίζοντας για άλλη μια φορά ανατροπές. Ο Ryan Dungey αποφάσισε να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του στην βαθμολογία πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη στην Open Class ενώ ο Christophe Pourcel πήρε μια νίκη δώρο στην Lites Ανατολής.

Με οχτώ ακόμα αγώνες να απομένουν το πρωτάθλημα φαίνεται να έχει μπει σε μια διαδρομή. Μετά από τους σημαντικούς τραυματισμούς των διεκδικητών του τίτλου, στο τραπέζι έμειναν οι δύο Ryan να διεκδικούν το δαχτυλίδι με τον άσσο. Μετά τον αγώνα της Atlanta Dungey και Villopoto έχουν μοιραστεί σχεδόν τα πάντα εκτός από βαθμούς. Από τρεις νίκες έχουν και οι δύο όπως επίσης έχουν γνωρίσει πτώσεις σε τελικούς από δύο φορές και οι δύο. Η διαφορά είναι ότι ο Dungey αντέδρασε σε αυτές τις πτώσεις πολύ καλύτερα από τον Villopoto.

Τρεις νίκες και για τον Ryan Dungey που απολαμβάνει την μοναξία στην κορυφή της βαθμολογίας

ΟΡΕΝ Class
O Villopoto δείχνει να μην τον πηγαίνει και πολύ καλά η τύχη του στους τελευταίους αγώνες. Στην Indianapolis συγκρούστηκε με τον David Millsaps στην προκριματική του σειρά με αποτέλεσμα να τρυπήσουν τα κάρτερ και να χάσει όλα τα λάδια του μοτέρ. Κατάφερε παρόλα αυτά στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας να προκριθεί και να κερδίσει τον τελικό. Στην Atlanta είχε μια πτώση την στιγμή που κυνηγούσε τον Dungey και δεν κατάφερε ποτέ να ξεκινήσει την μοτοσικλέτα του καθώς είχαν μπει χώματα στο τελικό της εξάτμισης του. Τώρα θέλει οχτώ νίκες για να πάρει σίγουρα τον τίτλο κάτι που φαίνεται αδύνατον και πιθανότατα θα χρειαστεί την βοήθεια του Dungey για να το πετύχει. Βέβαια ο Dungey έδειξε από την εκκίνηση στην Atlanta ότι ήθελε τον τίτλο καθώς έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και έθεσε δυνατό ρυθμό στο αγώνα. Πίσω του βρέθηκε ένας άλλος rookie της κατηγορίας ο αντικαταστάτης του Andrew Short o Trey Canard που κράτησε για δύο γύρους τον Villopoto στην τρίτη θέση. Στον τρίτο γύρο ο RV πέρασε στην δεύτερη θέση και άρχισε να κυνηγάει τον πρωτοπόρο. Στα μισά του αγώνα και ενώ ο Villopoto είχε πλησιάσει τον Dungey έκανε το λάθος ο οδηγός της Kawasaki, είχε μια ανώδυνη πτώση που όμως δεν του επέτρεψε να ξαναμπεί στον αγώνα. Έτσι ο Dungey πήρε μια χρυσή νίκη που του έδωσε είκοσι βαθμούς πρωτοπορίας στην βαθμολογία από τον δεύτερο πλέον Josh Hill. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Canard πετυχαίνοντας το βάθρο στην δεύτερη προσπάθεια στην μεγάλη κατηγορία αντίθετα με τον Short που δεν τα είχε καταφέρει από την αρχή της σεζόν. Δυνατό αγώνα έκανε ο David Millsaps που από την έβδομη θέση κατάφερε να τερματίσει τρίτος  αφήνοντας εκτός βάθρου τον τέταρτο Ivan Tedesco. Για άλλη μια φορά ο Justin Brayton τερμάτισε πέμπτος, θέση που οδήγησε από την αρχή του αγώνα. Η κακές εκκινήσεις του Josh Hill στους τελευταίους αγώνες έχουν επιδείξει την αδυναμία του στην προσπέραση, γεγονός που σε αυτόν τον αγώνα το πλήρωσε με μια έκτη θέση.

Αποτελέσματα Atlanta, OPEN Class
1. Ryan Dungey Suzuki
2.Trey Canard Honda
3. Davi Millsaps Honda
4. Ivan Tedesco Yamaha
5. Justin Brayton Yamaha
6. Josh Hill Yamaha
7. Michael Byrne Yamaha
8. Jason Lawrence Yamaha
9. Grant Langston Yamaha
10.Nick Wey Kawasaki

R.Dungey, T.Canard και D.Millsaps νικητές της OPEN Class

Ο C.Pourcel δεν παρασύρθηκε από τον φρενήρη ρυθμό των Barcia και Stroupe και του ήρθε στο πιάτο ο αγώνας

Lites Class (Δύσης)
Στην μέχρι τώρα πορεία του φετινού πρωταθλήματος και στις δύο κατηγορίες, ο πιο απρόβλεπτος αγώνας ήταν αυτός της Lites Ανατολής στην Atlanta. Την εκκίνηση πήρε ο rookie Dan Wilson και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον πρωταθλητή Christophe Pourcel για οχτώ γύρους. Στον ένατο γύρο έκανε την επίθεση του από την τρίτη θέση ο Austin Stroupe και μέσα σε ένα γύρο ανέβηκε δύο θέσεις οδηγώντας τον αγώνα. Άμεσα κοντά του βρέθηκε ο άλλος rookie o Justin Barcia που απείλησε τον Stroupe την στιγμή που και οι δύο οδηγούσαν σε ένα φρενήρη ρυθμό. Στον δωδέκατο γύρο όμως ο Stroupe είχε μια μικρή πτώση και λίγο μετά στον ίδιο γύρο έπεσε και ο Barcia χαρίζοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση στον C.Pourcel. Ο πρωταθλητής κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό μεγαλώνοντας έτσι την διαφορά του από τον δεύτερο σε βαθμολογία και αγώνα Stroupe. Αρκετά πιο πίσω ο Bret Metcalfe πήρε την τρίτη θέση αφήνοντας τον Wilson τέταρτο. Ο Blake Bagget τερμάτισε πέμπτος με έκτο τον Vince Friese.

Αποτελέσματα Atlanta, Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel Kawasaki
2. Austin Stroupe Suzuki
3. Brett Metcalfe Honda
4. Dean Wilson Kawasaki
5. Blake Baggett Suzuki
6. Vince Friese Yamaha
7. Matt Lemoine Suzuki
8. Jake Moss Suzuki
9. Levi Kilbarger Honda
10.Kyle Cunningham Honda

Δύσκολα έγιναν τα πράγματα για τον
Villopoto στο πρωτάθλημα

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Dungey 170
2. Josh Hill 150
3. Ryan Villopoto 147
4. Davi Millsaps 134
5. Justin Brayton 121
6. Ivan Tedesco 115
7. Kevin Windham 113
8. Nick Wey 85
9. Michael Byrne 71
10. Andrew Short 69

Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel 50
2. Austin Stroupe 44
3. Brett Metcalfe 36
4. Dean Wilson 33
5. Blake Baggett 26
6. Ryan Sipes 24
7. Kyle Regal 24
8. Justin Barcia 23
9. Jake Moss 22
10. Nico Izzi 22

Ο Ricky Carmichael ήταν εκεί για ένα
γύρο φορου τιμής

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 135
2. Trey Canard 121
3. Wil Hahn 114
4. Broc Tickle 100
5. Blake Wharton 89
6. Cole Seely 76
7. Max Anstie 63
8. Josh Hansen 60
9. Phil Nicoletti 56
10. Jeff Alessi 56

Επόμενος αγώνας 06/03/2010 Daytona FL