10/06/2007 – Πανελλήνιο πρωτάθλημα Scramble AMOTOE – 5ος αγώνας

Τοποθεσία: Καστανιά Καλαμπάκας
Διοργάνωση: ΜΟΛΕΚ
Συμμετοχές: 65 (S1: 13, S2: 19, S3: 5, SB: 28)
Καιρός: Ηλιοφάνεια με περιόδους συννεφιάς
Θεατές: 150-200

Ο 5ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Scramble της ΑΜΟΤΟΕ, διεξήχθει σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, σε υψόμετρο 900 μέτρων, δίπλα στο χωριό Καστανιά, 30 χιλιόμετρα περίπου από την Καλαμπάκα. Καταπληκτική η τοποθεσία για τέτοιου είδους αγώνες, καθώς εκτός από την ομορφιά του τοπίου, συνέβαλλαν θετικά και οι δροσερές για την εποχή θερμοκρασίες λόγω του υψομέτρου, τόσο για τους θεατές, όσο και για τους αγωνιζόμενους. Η ΜΟΛΕΚ χάραξε μια πολύ ωραία διαδρομή η οποία περιείχε απ’όλα: θεαματικές στροφές, μικρά αλλά και μεγάλα άλματα, αλλά ακόμη και λίγα στενά περάσματα τα οποία δυσκόλεψαν αρκετούς αναβάτες, ήταν το αλατοπίπερο για τους λίγους (δυστυχώς) θεατές που παρακολούθησαν όλο τον αγώνα.

Η οργάνωση του αγώνα κρίθηκε αρκετά καλή (μόνη “παρασπονδία” η καθυστέρηση της έναρξης κατά 30 λεπτά), λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους λίγους ανθρώπους που εργάστηκαν για την διεξαγωγή του. Πολύ καλή η σκέψη των διοργανωτών της ΜΟΛΕΚ να συμπεριλάβουν στα ενημερωτικά φυλλάδιά τους μία φωτογραφία της τοποθεσίας με χαραγμένη την διαδρομή αλλά και τα σημεία που θα μπορούσαν οι θεατές να δούνε τον αγώνα.

Κατηγορία S1

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας με το CRF 250 του έδωσε για ακόμη μία φορά έναν καταπληκτικό αγώνα. Ο μόνος στην κατηγορία που συμπλήρωσε 20 γύρους, οδήγησε αλάνθαστα και θεαματικά για 1 ώρα και 41 λεπτά περίπου (90 λεπτά + 2 γύροι) για να δει πρώτος την καρώ σημαία και να διατηρήσει την κυριαρχία του στο πρωτάθλημα. Δεύτερος τερμάτισε ο Καδόγλου Παναγιώτης με ΚΤΜ EXCF 250, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα οδηγώντας δυναμικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, για να ρίξει τον ρυθμό του στους τελευταίους γύρους, συμπληρώνοντας 19 περάσματα από το θεαματικό άλμα του τερματισμού. 19 γύρους συμπλήρωσε και ο Μυλούκας Γιώργος με KXF 250 δίνοντας έναν πολύ καλό αγώνα για να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση της κατηγορίας. Με τους ίδιους γύρους συμπλήρωσαν την εξάδα και ο Μανωλίδης Γιώργος με KTM EXC 125, ο Παπαβασιλείου Θόδωρος με Yamaha YZF 250 και ο Ασαρίδης Μάρκος από την Κατερίνη με ΚΤΜ 250 SXF.

Κατηγορία S2

Στην S2 είχαμε τους άλλους δύο αναβάτες που συμπλήρωσαν 20 γύρους. Ο Κοινωνάς Γιώργος με KTM EXC 250 κυριάρχησε στην κατηγορία, οδηγώντας ακούραστα για 1 ώρα και 42 λεπτά περίπου. Πίσω του και με διαφορά 2 λεπτών τερμάτισε ο Τσακατσώνης Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη με ΚΤΜ EXC 450, ο οποίος έκλεισε και το “club” των 20 γύρων της ημέρας. Τρίτος είδε τερματισμό με διαφορά 2,5 λεπτών ο ντόπιος Καραγγέλης Χρήστος με ΚΤΜ EXC 250 με 19 γύρους. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Νερατζόγλου Εμμανουήλ με Suzuki RMZ 450 από την Καβάλα, ο Τσιουχάρας Αναστάσιος με KTM 450 EXC και ο Χαραλαμπίδης Ιωάννης από Θεσσαλονίκη με Honda CRF 450.

Κατηγορία S3

Μόλις 5 αναβάτες πήραν εκκίνηση στην μεγάλη κατηγορία με τον Λαρισαίο Κασκάνη Κωνσταντίνο με ΚΤΜ EXC 525 να συμπληρώνει 19 γύρους σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Πίσω του τερμάτισε με διαφορά 2 λεπτών ο Καπαγερίδης Σάββας με CRF και το τσιμεντένιο(!) βάθρο συμπλήρωσε με 18 γύρους ο Νανάκος Μανώλης με KTM EXC 525.

 

Κατηγορία γενικής

Τα μέλη του “club” των 20 γύρων ήταν και οι τρεις πρώτοι αναβάτες της γενικής. Σιαφαρίκας πρώτος, Κοινωνάς δεύτερος με 1 λεπτό διαφορά και Τσακατσώνης 3ος με 3 λεπτά διαφορά από τον πρώτο. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Κασκάνης Κωνσταντίνος, ο Καδόγλου Παναγιώτης και ο Καπαγερίδης Σάββας, όλοι συμπληρώνοντας 19 γύρους.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στην Καρδίτσα για τον 6ο αγώνα του πρωταθλήματος.

Περισσότερες φωτογραφίες