Τα προβλήματα του Matterley Basin ξαναβάζουν σε σκέψη τους διοργανωτές του Ιρλανδικού Motocross των εθνών 2008. Οι 50.000 και πλέον θεατές παρακολούθησαν τον James “Bubba” Stewart να οδηγεί την Αμερικάνικη ομάδα στο θρίαμβο υπέρ των υπολοίπων ομάδων από όλο τον κόσμο. Αμέσως αναγνωρίστηκε πως η αρχικά επιλεγμένη πίστα, το Desertmartin, την Βόρεια Ιρλανδία, δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να αντεπεξέλθει σε τέτοια μεγάλα νούμερα θεατών που αναμένονται πλέον στον μεγαλύτερο αγώνα κάθε χρονιάς.

Η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας promoter Northern Ireland Events, Janice McAleese δήλωσε, “η πίστα Desertmartin έχει εκπληρώσει τον σκοπό της με γύρους του Βρετανικού πρωταθλήματος motocross και δυο παγκόσμιους αγώνας motocross GPs, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να μεγαλώσει με σκοπό να αντέξει μια πρόβλεψη 40.000 θεατών και αναβάτες από 30 χώρες, μαζί με την αναγκαία εταιρική φιλοξενία”.

Η Κα McAleese πρόσθεσε “Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για να βρεθεί μια εναλλακτική τοποθεσία και αυτό μπορεί να σημαίνει και την κατασκευή νέας πίστας. Δεν θέλουμε μια πρόχειρη λύση, το σπορ μπορεί να αντέξει άλλη μια μόνιμη πίστα motocross στην Βόρεια Ιρλανδία. Θέλουμε αυτή η νέα πίστα να λειτουργεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, καθώς θα πρέπει να διεξαχθεί ένας αγώνας παγκοσμίου πρωταθλήματος πριν την διοργάνωση του Motocross των Εθνών το 2008. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εντός των επομένων έξη εβδομάδων, ή να το διοργανώσουμε σωστά ή απλά να το ξεχάσουμε”.

Το Bishopscourt, η τοποθεσία στην οποία διοργανώθηκε, πριν λίγο καιρό, το Supermoto των Εθνών, διαθέτει μεγάλους χώρους και δέχθηκε θετικά σχόλια από τους υπεύθυνους.

O Wolfgang Srb, πρόεδρος της επιτροπής Motocross της FIM δήλωσε κατά την διάρκεια του Supermoto των Εθνών: “Όσον αφορά εμένα το Bishopscourt έχει το πράσινο φως αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι πρέπει να ερωτηθούν”.