Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας scramble, που διοργάνωσε η Pro Action, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.

Περίπου δύο χιλιάδες (!) ήταν οι θεατές που συγκεντρώθηκαν με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρακολούθησαν τις μάχες των 72 αναβατών στις τέσσερις κατηγορίες και ανταμείφθηκαν στο έπακρο από το πλούσιο θέαμα.

Οι αναβάτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, μετά από τρεις αναγνωριστικούς γύρους στην πολύ όμορφα σχεδιασμένη διαδρομή μήκους 2,2 χιλιομέτρων, ξεκίνησαν τον αγώνα που κράτησε μιάμιση ώρα και ένα γύρο! Παρά την κούραση τους στο τέλος όλοι ήταν ευχαριστημένοι και όπως δήλωσαν η διαδρομή ήταν καταπληκτική, σε τέλεια κατάσταση, αφού δεν είχε ούτε λάσπες αλλά ούτε σκόνη. Σε αυτό είχε συμβάλει τα μέγιστα ο καιρός, αφού μέχρι την προηγούμενη το απόγευμα έβρεχε ασταμάτητα και στη συνέχεια μέχρι τον αγώνα ο δυνατός Νοτιάς είχε στεγνώσει τις λάσπες.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, αφού η χρονομέτρηση έγινε με ηλεκτρονικά μέσα και εφόσον δεν υπήρξαν ενστάσεις ή διαφωνίες αυτά οριστικοποιήθηκαν.

Στην Α1 επικράτησε ο Διγενής με KTM 125, ακολούθησαν οι Πατεράκης 2ος και Νικολαράκης 3ος με ίδια μοτοσικλέτα. Στην Α2, η νίκη πήγε στο Σκύβαλο με ΚΤΜ 250 που ήταν και ο ταχύτερος όλου του αγώνα, ακολούθησε ο Βρέτζος με Yamaha 250 και 3ος ήταν ο Μυτιληναίος με Husqvarna 250.

Στην Β3, 1ος ήταν ο Καράκης με ΤΜ 250, 2ος ο Ροβυθάκης με Yamaha 250 και 3ος ο Ατσαλάκης με KXF 250. Στη Β4, 1ος ήταν ο Τεντάκης με CRF 450, 2ος ο Γιαγκιόζης με ίδια μοτοσικλέτα και 3ος ο Τζωρτζινάκης με ΚΤΜ 525.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι αναβάτες, αλλά και την αγάπη που έδειξε ο κόσμος για το scramble, ανακοινώθηκε από την Pro Action η προκήρυξη κυπέλλου Κρήτης για το 2006, που θα περιλαμβάνει πέντε ή έξι αγώνες στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.