3ος αγώνας Attika Enduro cup 2007
Ημερομηνία: 04 Νοεμβρίου 2007

Τοποθεσία: Σοφικό Κορινθίας
Συμμετοχές: 73 (Ε1:13, E2:27, E3:11, EN:4, ES:7, ET:4, Champion:7)
Θεατές: 300 παρόλο τον κακό καιρό
Καιρός: Ομίχλη 5οC, κατά περιόδους βροχόπτωση.

Ιδανικός αγώνας για ασταμάτητο Γιώργο Μανωλίδη, ο οποίος ξεδίπλωσε το ταλέντο του με την βοήθεια του ΚΤΜ 125 κερδίζοντας τον δύσκολο αγώνα στο Σοφικό Κορινθίας. Ακριβώς πίσω, με την συμπαράσταση αρκετού κόσμου ο Γιώργος Μάρκελλος με Husqvarna στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο γερόλυκος Στέλιος Παπαδάκης κρατώντας ψηλά την σημαία για την Yamaha. Οι δύσκολες συνθήκες του αγώνα σε συνδυασμό με τον μουντό καιρό που έπεσε στο κεφάλια μας εκείνο το Σαββατοκύριακο δυσκόλεψε την προσπάθεια των αθλητών ακόμα και για τερματισμό. Σχεδόν οι μισοί τερμάτισαν στον πιο δύσκολο αγώνα του θεσμού τα δυο χρόνια που διοργανώνεται.

Στην τέταρτη θέση της γενικής συναντάμε άλλο ένα αθλητή με προϋπηρεσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τον Ανδρέα Γκλαβά, ενώ η μεγάλη μάχη που έχει ανάψει στην κατηγορία Ε3 με τα 300 δεν έχει τέλος καθώς ο Αριστείδης Χριστοφίδης υπερίσχυσε σε αυτόν τον αγώνα του Γιώργου Ζαχαρίου. Η απόδοσή τους ήταν τόσο καλή που κατέλαβαν την πέμπτη (Χριστοφίδης) και την έκτη (Ζαχαρίου) θέση της γενικής.

Κατηγορία Ε1. Ο Μανωλίδης μετά και την κατάκτηση της πρώτης θέση στη γενική (ετοιμάζει τα πράγματά του για τον αγώνα στο Erzberg την επόμενη άνοιξη) κέρδισε άνετα και την κατηγορία Ε1 στο Σοφικό και πλέον χρειάζεται μια 12η θέση στη Θήβα για να κερδίσει και το κύπελλο στην κατηγορία Ε1. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ανδρέας Γκλαβάς επωφελούμενος των σκληρών δυσκολιών ενώ τρίτος κάνοντας την έκπληξη και τον καλύτερο τερματισμό του φέτος ο Μίνως Κονίδης που ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Κατηγορία Ε2. Ο τοπικός Γιώργος Μάρκελλος υπερίσχυσε του ανταγωνισμού κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία. Δεύτερος ο Στέλιος Παπαδάκης κάνοντας μεγάλο βαθμολογικό comeback σε συνδυασμό με την πέμπτη θέση του Γιώργου Καπώνη τον έφθασε στη βαθμολογία και πλέον ισοβαθμούν. Στη Θήβα θα δώσουν σκληρό αγώνα για την πρώτη θέση της κατηγορίας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Αντώνης Πισσαδάκης με το τετράχρονο Honda του ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία Ε3. Ο Αριστείδης Χριστοφίδης ήταν καλύτερος σε αυτόν τον αγώνα αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Γιώργο Ζαχαρίου. Στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Κούρλας θα ανέβαινε θέση αν δεν υπήρχε το καπέλο. Αν ο Χριστοφίδης κερδίσει στη Θήβα και ο Ζαχαρίου τερματίσει τρίτος τότε ισοβαθμούν και κυπελλούχος ανακηρύσσεται ο Χριστοφίδης με ισοβαθμία, ίδιους τερματισμούς στους αγώνες του κυπέλλου, αλλά μετράει η νίκη στον τελευταίο αγώνα. Μεγάλες μάχες, πάντα σε αθλητικά πλαίσια.

Κατηγορία Junior. Λίγες οι συμμετοχές στην κατηγορία των πιτσιρικάδων, με τον Καταμπά Νεκτάριο να χρεώνεται πολύ καπέλο και τον Στέφανο Γιόκαρη να κερδίζει τον αγώνα, είναι η πρώτη του νίκη. Πάντως ο Καταμπάς προηγείται με αρκετή διαφορά και πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει το κύπελλο.

Κατηγορία Βετεράνων. Ο Σπύρος Τότολος έκανε τη διαφορά στην Κόρινθο κερδίζοντας τους αντιπάλους του ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά φέτος. Με αυτή του την νίκη ανεβαίνει στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας και βάζει γερές βάσεις ακόμα και για τη δεύτερη θέση. Στην δεύτερη θέση ο Δημήτρης Γιαννακάρας έκανε τον αγώνα του και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Πάντως είχε δίκιο να διαμαρτύρεται στην εκκίνηση του αγώνα. Τρίτος ο Παναγιώτης Αρβανίτης ο οποίος πλησίασε στον ένα βαθμό στον Μιχάλη Στεργίδη (δεύτερη θέση βαθμολογίας) και θα προσπαθήσει για ακόμα καλύτερη θέση στη Θήβα.

Κατηγορία Tour. Λίγες οι συμμετοχές σε μια κατηγορία η οποία κατά τη γνώμη είναι αδικημένη όπως επίσης λιγοστά διαφημισμένη. Ο Αριστείδης Δημόπουλος ήταν ο ταχύτερος όλων στον αγώνα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Στέλιο Παναγιωτόπουλο πρωτοπόρο στη βαθμολογία.

Κατηγορία Champion. Αυτός ο αγώνας είχε νόημα μόνο για τον Θοδωρή Αντωνιάδη (τέταρτος) και τον Κώστα Χαχάγια (πέμπτος) που συμμετείχαν καθαρά στο Attika Enduro Cup. Την νίκη πήρε ο Γιώργος Κοινωνάς, στη δεύτερη θέση ο Φώτης Σκαρής και στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Θερριός.

H ανηφόρα στην εκκίνηση αμέσως μετά το χωριό, γονάτισε τους αγωνιζόμενους, πολλές φορές δημιουργώντας έντονη κίνηση από αθλητές που προσπαθούσαν να την ανέβουν. Λάθος της οργάνωσης να αλλάξει τους χρόνους λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα όταν μάλιστα πολλοί ενημερώθηκαν στη σχάρα εκκίνησης. Η έλλειψη χρόνου (ρολόι στην εκκίνηση) ρίχνει το επίπεδο της οργάνωσης και ενοχλεί υπερβολικά τους συμμετέχοντες στον αγώνα Attika, μιας και αυτοί πληρώνουν μεγαλύτερο κόστος συμμετοχής στον αγώνα.

Θα πρέπει όμως να δώσουμε τα εύσημα στην οργάνωση που μετά τις αρνητικές προοπτικές (φωτιές το καλοκαίρι) δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά βρήκε εναλλακτική λύση στην περιοχή της Κορίνθου. Ήταν καλός ο αγώνας; Οι απόψεις διίστανται, εγώ απλώς θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν πως τέτοιοι αγώνες ανεβάζουν το επίπεδο, ακόμα και στο Attika Enduro Cup.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα πρέπει να είναι μικρής ως μέτριας δυσκολίας, αυτός που θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να ευχαριστηθούν αλλά και να οδηγήσουν γρήγορα στις ειδικές διαδρομές.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στη Θήβα.

Περισσότερες φωτογραφίες

Βρείτε όλες σας τις φωτογραφίες στο www.racephoto.gr