Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε το Παγκρήτιο Κύπελλο Scramble, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, από το οροπέδιο του Στρούμπουλα του Δήμου Τυλίσου. Η Pro Action διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού συγκέντρωσε 75 συμμετοχές και πάρα πολλούς θεατές.

Στην Α1 επικράτησε ο Διγενής
Οι οργανωτές είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους και όλα ήταν στημένα στην εντέλεια από νωρίς το πρωί. Ο όμορφος σχεδιασμός της διαδρομής, μήκους 2,3 χιλιομέτρων, σε συνδυασμό με την έλλειψη σκόνης λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, άρεσε ιδιαίτερα σε όλους τους αγωνιζόμενους. Ο καιρός ήταν καλός ευνοώντας τους δεκάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν από νωρίς και απόλαυσαν της μάχες και στις τέσσερις κατηγορίες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση της τάξεως των δέκα λεπτών και εξελίχθηκε ομαλά χωρίς διακοπές. Βέβαια δεν έλειψαν τα απρόοπτα αφού χρειάστηκε η επέμβαση του ασθενοφόρου σε δύο περιπτώσεις. Στο 13ο γύρο, ο Σαμιωτάκης με YZF 250, είχε μία πτώση με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Στον 23ο γύρο ο Ντεντάκης με CRF 450, είχε μία πολύ άσχημη πτώση ενώ πάλευε για την κορυφή της Β4΄, με αποτέλεσμα ένα κάταγμα στο χέρι και βγαλμένο ώμο, κάτι που πιθανότατα θα τον εμποδίσει να συμμετάσχει στον επόμενο αγώνα.

Στην κατηγορία Α1΄ επικράτησε ο πολύ καλός Διγενής με KTM125 που στη μιάμιση ώρα του αγώνα συμπλήρωσε 34 γύρους, αφήνοντας πίσω του τους επίσης πολύ καλούς Καράκη και Πασπάτη με ίδια μοτοσικλέτα. Στην κατηγορία Α2΄ άνετη νίκη πήρε ο Σκύβαλος με ΚΤΜ250 και 34 γύρους κι αυτός, ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος όλου του αγώνα, δύο γύρους πίσω ακολούθησε ο Παπαδομανωλάκης με ΥΖ250 και μόλις 20 δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Τερζάκης με ΚΤΜ250.

Στη Β3΄ νικητής ήταν ο Ζαχαριουδάκης με RMZ250 και 32 γύρους, 2ος ο Κορνιλάκης με ΚΤΜ250 και 3ος ο Ατσαλάκης με KXF250. Στη Β4΄ επικράτησε ο Κατσικανδράκης με RMZ450 συμπληρώνοντας 32 γύρους, ακολούθησε ο Τζωρτζινάκης με ΚΤΜ525 και 3ος ο Πιτσάκης με RMZ450.

Ο πρώτος αγώνας Scramble λοιπόν πέρασε στην ιστορία αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το τι θα ακολουθήσει στους υπόλοιπους τέσσερις. Επόμενος αγώνας ακριβώς σε ένα μήνα, στις 5 Μαρτίου, στον Καρτερό Ηρακλείου και όχι στο Ρέθυμνο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των μηχανοκίνητων σπορ της Κρήτης, Cretan Racing News (www.crn.gr).

Κείμενο, φωτογραφίες: Γιώργος Δαμανάκης