ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΔΙΛ διοργανώνει το 1ο SAND SCRAMBLE στην πανέμορφη Σκάλα Ερεσσού στις 15-4-2007 με συνδιοργανωτη τον Δήμο Ερεσσού-Αντισης.

Η ιδέα μας ήρθε από τον παρόμοιο αγώνα που διοργανώνεται στο Touquet της Γαλλίας εδώ και τριανταένα χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία αφού λαμβάνουν μέρος πάνω από χίλιοι αναβάτες μοτοσικλέτας και πεντακόσιοι οδηγοί τετράτροχων. Φέτος για πρώτη φορά η ΕΔΙΛ είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί από τον Σταματακη Ιορδάνη που τερμάτισε και μάλιστα σε καλή σχετικά θέση. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια δυο ωρών η εκκίνηση θα δοθεί στις 12.00 και το μήκος της διαδρομής θα είναι 3.5 χμ. Η διαδρομή θα σχεδιαστεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πρότυπα του αγώνα της Γαλλίας όποτε θα απαρτίζεται αποκλειστικά από αμμουδερό τερεν και θα περιλαμβάνει μια ευθεία μήκους 1,2 χμ και ανοιχτές στροφές, σαμάρια και άλματα. Για χρονομέτρηση και αποτελέσματα θα εγγυηθεί η IRON TEAM. Η απονομή θα γίνει στο χώρο της πλατείας της Σκάλας Ερεσσου στις 15.00 μμ και θα δοθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλια στους τρεις επόμενους και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι κατηγορίες που θα ισχύουν θα είναι οι εξής :
1. E1 125 2T – 250 4T
2. Ε2 250 2Τ – 450 4Τ
3. Ε3 300 2Τ – OPEN 4T

Να αναφέρουμε την αμέριστη συμβολή του δημάρχου και στους δημότες σ’αυτην την προσπάθεια που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Ελπίζουμε επίσης σε μεγάλη προσέλευση θεατών αλλά και αναβατών από την υπόλοιπη Ελλάδα αφού ΕΔΙΛ προσφέρει δωρεάν κατάλυμα για τους εκτός Λέσβου αναβατές και με σχεδόν συμβολικό αντίτιμο για τους υπόλοιπους ώστε να συνδυαστεί με ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο.

Δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο 22510-46275 και 6936516224.


 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ERESSOS SAND SCRAMBLE ΕΔΙΛ
15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

ΑΡΘΡΟ 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10.00 πμ 09/04/07
ΛΗΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20.00 μμ 12/04/07
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17.00-20.00 μμ 14/04/07
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΟΣ PITS ΣΑΒΒΑΤΟ 14-4-2007 20.30
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 12.00 πμ.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

ΑΡΘΡΟ 2. ΟΡΙΣΜΟΣ
Η ΕΔΙΛ. μετά από έγκριση της ΕΘΕΑΜ οργανώνει αγώνα SAND SCRAMBLE στην παραλία της ΕΡΕΣΣΟΥ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του γενικού κανονισμού και του παρόντος συμπληρωματικού κανονισμού και των παραρτημάτων του

ΑΡΘΡΟ 3. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
EΔΙΛ

ΑΡΘΡΟ 4. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΩΝΟΔΙΚΗΣ : Περικλής Γαβριηλ Μυριτζής Νίκος
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ : ΨΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τ. ΕΦΟΡΟΣ : ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ : ΤΣΙΡΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΚΡΙΤΩΝ : ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ : ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΡΘΡΟ 5. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή θα είναι κυκλική, οριοθετημενη με κορδέλα μήκους 3 χμ και θα έχει διάρκεια 2 ώρες.

ΑΡΘΡΟ 6. ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες συμμετεχόντων
E1 125 2T KAI 250 4T
E2 250 2T KAI 450 4T
E3 300 2T KAI 500 4T

O αριθμός συμμετοχής δίδεται από την γραμματεία. Αναβάτης που δικαιούται ή επιθυμεί συγκεκριμένο νούμερο συμμετοχής, από αυτά της κατηγορίας του, οφείλει να το δηλώσει κατά την εμπρόθεσμη και μόνο δήλωσή του για συμμετοχή στον αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα οφείλει να δηλώσει συμμετοχή στην γραμματεία του αγώνα και να καταβάλει το παράβολο συμμετοχής έως την ημερομηνία λήξης των συμμετοχών, άλλως η συμμετοχή του δεν θεωρείται εμπρόθεσμη. Για συμμετοχές που ανήκουν σε team και προκειμένου η βαθμολογία του αναβάτη να μετρήσει σε αυτά, είναι απαραίτητη η υπογραφή του αναβάτη στο τέλος της σειράς που αναφέρεται σε αυτό.
Η υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή του γενικού και του παρόντος συμπληρωματικού κανονισμού και προγράμματος του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 8. ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Το παράβολο για εμπρόθεσμες συμμετοχές ορίζεται στα 50 € και περιλαμβάνει ασφάλιση του αγωνιζομένου και αστική ευθύνη προς τρίτους. Το παράβολο για εκπρόθεσμες συμμετοχές αυξάνεται κατά 30€. Υποχρεωτική η ύπαρξη αγωνιστικής license από την ΕΛΠΑ.
Σε καμία περίπτωση δήλωση συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή πέραν της λήξης του Τεχνικού Ελέγχου.
Η ασφάλιση ισχύει από την εκκίνηση του αγώνα και λήγει με την λήξη αυτού, ή διαφορετικά από την στιγμή εγκατάλειψης από τον αγώνα.
Η ΕΛΠΑ, η διοργανώτρια λέσχη, η οργανωτική επιτροπή, οι άρχοντες του αγώνα και οι αναβάτες αγωνιζόμενοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη έναντι τρίτων για τυχόν ατύχημα που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των επισήμων δοκιμών και του αγώνα.
Η αστική ευθύνη βαρύνει την Ασφαλιστική Εταιρεία με την οποία έχει συναφθεί συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.

ΑΡΘΡΟ 9. ΑΓΩΝΑΣ
Απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού η οδήγηση εκτός ορίων διαδρομής ή ανάποδα από την φορά του αγώνα, ανεφοδιασμός εκτός του χώρου που έχει προβλεφθεί για αυτό από την οργάνωση, εξωτερική βοήθεια εκτός χώρου ανεφοδιασμού, προς τον αναβάτη για συνέχιση του αγώνα του από οποιοδήποτε πλην των κριτών του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10. ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – PARK FERME
Ο ανεφοδιασμός των μοτοσικλετών κατά την διάρκεια του αγώνα θα γίνεται με πυροσβεστήρα σε ετοιμότητα και με τον κινητήρα σβηστό και μόνο στον χώρο ανεφοδιασμού που θα είναι και ο χώρος του PARK FERME Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα οι μοτοσικλέτες οφείλουν να παραμείνουν στο PARK FERME έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος υποβολής ενστάσεων.

ΑΡΘΡΟ 11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ
Ένσταση για τεχνικά θέματα εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό του αγώνα. Ένσταση κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων εντός 30′ λεπτών μετά την ανάρτηση των. Κάθε ένσταση για να γίνει δεκτή πρέπει να κατατίθεται στον Αλυτάρχη του αγώνα, να αναφέρεται σε συγκεκριμένο σημείο της μοτοσικλέτας (εφόσον πρόκειται για τεχνικό θέμα) να είναι έγγραφη και να συνοδεύεται με το παράβολο της ένστασης που είναι 50€. Το παράβολο έφεσης είναι 100€. Τα παράβολα ενστάσεων καταβάλλονται σε μετρητά.

ΑΡΘΡΟ 12. ΕΠΑΘΛΑ
Θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα : Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλια στους τρεις επόμενους και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.