13/01/2011 11η αγωνιστική ημέρα

Chilecito – San Juan

Απλή διαδρομή, 155 km

Ειδική Διαδρομή, 622 km

Απλή διαδρομή, 9 km

Ο Cyril Despres (2-KTM) κατάφερε να νικήσει την 11η Ειδική Διαδρομή στο “33o Personal Argentina-Chile Rallye Dakar 2011” με τον Mark Coma (1-KTM) να παραμένει πρώτος στην γενική. Οι οργανωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν 100 χρονομετρημένα χιλιόμετρα, λόγω δυνατών βροχοπτώσεων που επηρέασε την διαδρομή. Ο Francisco Lopez (3-Aprilia) κράταγε την πρωτιά στα χέρια του, μέχρι να κάνει ένα πλοηγικό λάθος και να βρεθεί τρίτος στην ειδική, κάτι που δεν τον επηρέασε στην γενική κατάταξη, παραμένοντας τρίτος, με τον Helder Rodrigues (4-Yamaha) να ακολουθεί στην τέταρτη σε ειδική και γενική.

Ο Mark Coma είναι 15’59’’ στην κορυφή και δείχνει να κρατάει τον Cyril Despres σε ασφαλή απόσταση. Δύο ημέρες αγώνα ακόμα θα αφήσει την επίθεση στον Γάλλο και θα κολλήσει στην ρόδα του, όπως έκανε και σήμερα. Ο Σίμος Ταμπαξής (101-Sherco) δέχτηκε 22’ λεπτά ποινής, που τον έριξαν τρεις στην 79η θέση της ειδικής, αλλά και τον ανέβασαν δυο στην 86η θέση της γενικής.

Ο Cyril Despres (2-KTM) δήλωσε:«Για να πετύχεις, πρέπει να προσπαθήσεις και αυτό κάνω. Κάνω τα πάντα, αυτά που μπορώ. Ήταν μια πολύ ωραία Ειδική Διαδρομή. Παρότι δεν είχα καλό χρόνο, ευχαριστήθηκα την διαδρομή. Το 2007 είχα κερδίσει δυο ημέρες πριν. Εάν δεν έχω κάποιες ελπίδες, είναι αδύνατο να οδηγώ σε τέτοιο ρυθμό. Κρατάω την ελπίδα και θα συνεχίσω την επίθεση. Ο Marc και εγώ έχουμε KTM, το οποίο είναι πλεονέκτημα. Είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον, αλλά δεν είναι ώρα ακόμα να κάνουμε απολογισμό. Μένουνε ακόμα δυο ημέρες»

Η λίστα των αναβατών που έχουν εγκαταλείψει των αγώνα ανέρχεται στους 66 αναβάτες, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Βασίλης Ορφανός (97-Aprilia) από ηλεκτρικά την 10η αγωνιστική ημέρα. Αξιοσημείωτο των επτά αναβατών που εγκατέλειψαν την ίδια ημέρα είναι ότι όλοι έχουν διαφορετική μάρκα μοτοσικλέτας.

Στα Quad νικητής αναδείχτηκε ο Sebastian Halpern (255-Yamaha) που πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στον μαραθώνιο αγώνα Rallye, παραμένοντας δεύτερος στην γενική, όπου ο Alejandro Patronelli (252-Yamaha) κρατάει τα ινία της γενικής, εδώ και τέταρτη στην σειρά ημέρα. Την άνοδο στο βάθρο έκανε ο Γάλλος Christophe Declerk (253-Polaris), πέμπτος στην ειδική. Δεύτερος στην σημερινή ειδική ο Tomas Maffei (280-Yamaha) που είχε καλούς τερματισμούς, αλλά η μεγάλη ποινή πριν δυο ημέρες τον έριξε στην 8η της γενικής.

Φωτογραφίες: dakar.com DPPI, simontampaxis.com