11 Ιανουαρίου 2005
12η ημέρα Kiffa – Bamako
Σύνολο 819 χλμ – Δεν πραγματοποιήθηκε

Μετά από απόφαση της οργάνωσης η σημερινή ειδική ακυρώθηκε για την κατηγορία των μοτοσικλετών και οι αναβάτες με τις μοτοσικλέτες αερομεταφέρθηκαν στο επόμενο bivouac, στο Bamako.

Η έντονη συναισθηματική φόρτιση μετά το θάνατο του Fabrizio Meoni, δεύτερος θάνατος στο φετινό rally μετά τον Ισπανό ιδιώτη J.M.Perez, αλλά και η επιλογή πολλών αναβατών να μην θέλουν να συμμετάσχουν στην πραγματικά εξαντλητική σημερινή ειδική ήταν οι παράγοντες τους οποίους προέβαλε η οργάνωση για την μη διεξαγωγή της σημερινής ειδικής. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά αγωνίζονται κανονικά σήμερα.

Στην αγωνιστική ομάδα της ΚΤΜ, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς τώρα έπρεπε να αποφασίσουν αν μπορούσαν να συνεχίσουν κάτω από το βάρος των συνεχόμενων απωλειών. Ο Fabrizio Meoni αλλά και ο Richard Sainct (είχε πεθάνει πριν τέσσερις μήνες σε ατύχημα στο rally Pharaohs) υπήρξαν για την ομάδα της ΚΤΜ στυλοβάτες και κανείς δεν μπορεί να τους ξεχάσει τόσο γρήγορα.

Όμως όπως απάντησαν και οι ίδιοι “Ο Fabrizio θα ήθελε και ο ίδιος να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε για τον ίδιο και για τον Richard Sainct να βάλουμε μια μπλε μοτοσυκλέτα στο βάθρο του φετινού Dakar”.

Ως φόρο τιμής ο Cyril Despres τοποθέτησε ένα αυτοκόλλητο με το όνομα του Meoni και το νούμερό του (#4) στην μοτοσικλέτα του

Φωτογραφίες : maindruphoto.com, Gauloises Racing