Πραγματικά δεν ξέρουμε πως αλλιώς να περιγράψουμε τα σκέλη των 125 στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Νέα Γωνιά Χαλκιδικής (γνωστό ως Λάκκωμα). Ο Αλέξης Παπανικολάκης κατέκτησε το πρωτάθλημα σε ένα αγώνα που θα τον θυμόμαστε για πολύ καιρό. Στα 250 Λυρίου και Παπαβασιλείου μοιράστηκαν τις νίκες με τον Καρέτσο πρωταθλητή και θεατή.

Ήταν ένας αγώνας που θύμιζε έντονα τις διοργανώσεις του Κυπέλλου βορείου Ελλάδος, με τις συμμετοχές να αγγίζουν μόλις τις 71 και οι θεατές περίπου τους 600. Η πίστα βρισκόταν σε αρκετά καλή κατάσταση αλλά και εδώ υπήρχε το πρόβλημα νερού για τους αγωνιζόμενους και WC για τους θεατές. Η αναμενόμενη κακοκαιρία ευτυχώς άργησε να έρθει, κάνοντας την εμφάνιση της στο δεύτερο σκέλος των 125 με ψιλόβροχο και συνέχισε με θυελλώδεις βροχή την υπόλοιπη ημέρα. Όπως συνηθίζεται, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς κρίνονται πολλά από τα πρωταθλήματα. Ο Καρέτσος ήθελε μόνο 7 βαθμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το κατέφερε με μια αδιάφορη τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος. Εκεί που έγινε πραγματικά χαμός ήταν στα 125, όπου η αγωνία χτύπησε κόκκινα και έπρεπε να περιμένουμε δύο σκέλη γεμάτα για να δούμε τον Παπανικολάκη πρωταθλητή.

Σάββατο 13/11/2004
1ος Αγώνας Junior – Mini

Η παρουσία βούλγαρων αναβατών έδωσε άλλο χρώμα στην κατηγορία. Στα Junior μάλιστα ο Ilefsky Kristian επικράτησε των Αγγελοχωρίτη και Κόκκινου. Στην ΜΙΝΙ οι έλληνες είχαν το πάνω χέρι με τον Κατσανδρή να κερδίζει την πρώτη θέση, με τον δεύτερο τον Μόσιο και τρίτο τον Τουρατζίδη Οδυσσέα.

Κυριακή 14/11/2004

1ο Σκέλος 125-2Τ/250-4Τ

Ο Παπανικολάκης πήρε την εκκίνηση με πάντα δίπλα του τον τοπικό Μερεμετσάκη αλλά και τον Φωτόπουλο που τους μπήκε σφήνα. Πριν ολοκληρωθεί η πρώτη στροφή οι δύο διεκδικητές του τίτλου είχαν κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους και πλέον βρισκόντουσαν στον δικό τους αγώνα. Οι υπόλοιποι ήταν ο Φωτόπουλος στην τρίτη θέση μόνος και ένα τρενάκι με τους Παναγιωτόπουλο, Κουζή, Παπαγεωργίου και Ζαχαρίου, που έδινε μάχη για την τέταρτη θέση. Στους πρώτους γύρους ο Μερεμετσάκης πέρασε στα φρένα στην μεγάλη κατηφόρα τον Παπανικολάκη και οδήγησε τον αγώνα γράφοντας γρήγορους γύρους.

Παρά τις προσπάθειες του Παπανικολάκη, ο Μερεμετσάκης ήταν ο νικητής αποκτώντας βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμά έναντι του αντιπάλου του. Στην τρίτη θέση τελικά τερμάτισε ο Γαλατιανός, μετά από κακή εκκίνηση εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις των Ζαχαρίου-Φωτόπουλου στον τελευταίο γύρο αλλά και τις πτώσεις των Παναγιοτόπουλου, Κουζή, Παπαγεωργίου που είχαν κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν νομίζεται ότι ο Γαλατιανός είχε μόνο τύχη σας λέμε ότι είχε και τον καλύτερο χρόνο στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά(τα συμπεράσματα δικά σας). Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παναγιωτόπουλος ο οποίος ανέκαμψε γρήγορα από την πτώση που είχε στην αρχή του αγώνα. Πέμπτος ο τοπικός Ζαχαρίου που βρέθηκε εκεί μετά από σύγκρουση με τον Φωτόπουλο κατά την διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Την εξάδα έκλεισε ο Κουζής που δεν αποτέλεσε εξαίρεση στις πτώσεις.

1ο Σκέλος 250-2Τ/450-4Τ

Οι 17 μόνο συμμετοχές στην κατηγορία υποδήλωναν φτωχό θέαμα, όπως και έγινε. Την εκκίνηση πήρε ο Καρέτσος αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος άφησε τους Λυρίου και Παπαβασιλείου να περάσουν μπροστά καθώς χρειαζόταν μόνο 7 βαθμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Λυρίου ήθελε 31 βαθμούς για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και πίεζε πολύ τον Παπαβασιλείου.

Οι δύο τους άλλαξαν μερικές φορές την πρώτη θέση με τελικό νικητή τον Λυρίου. από την άλλη ο Παπαβασιλείου προσπάθησε για την πρώτη θέση, χωρίς όμως να ρισκάρει τερματίζοντας δεύτερος. Τρίτος και πρωταθλητής ο Καρέτσος με τέταρτο τον Χριστοδούλου σε ένα μοναχικό αγώνα, καθώς ο πέμπτος Πλιάτσικας κατάφερε να τον πιέσει μόνο στους πρώτους γύρους. Έκτος τερμάτισε ο Πουλόπουλος μετά από ένα ωραίο αγώνα.

2ος Αγώνας Junior – Mini

Ο Ilefsky Kristian κέρδισε και αυτόν τον αγώνα στην Junior με τον Κόκκινο αυτή την φορά δεύτερο και τον Παναγιωτόπουλο τρίτο. Ο Μόσιος πήρε την νίκη στα ΜΙΝΙ αφήνοντας δεύτερο τον Τουρατζίδη Οδυσσέα και τρίτο τον Kusev Hristo.

2ο Σκέλος 125-2Τ/250-4Τ

Στην ατμόσφαιρα υπήρχε ένταση που κορυφώθηκε με την πτώση της μπάρας στην εκκίνηση. Μετά την πρώτη στροφή μια ιαχή ακουστικέ από τους θεατές όταν είδαν τον συμπατριώτη τους Μερεμετσάκη να στρίβει πρώτος. Λίγο πιο πίσω ακολουθούσε και πάλι ο Φωτόπουλος έχοντας πίσω του τον Παπανικολάκη. Όταν ο Παπανικολάκης πέρασε τον Φωτόπουλο τον χώριζαν περίπου εκατό μέτρα από τον Μερεμετσάκη που σημείωνε πάλι γρήγορους γύρους διατηρώντας την διαφορά.

Στην πίστα άρχισε να πέφτει ψιλή βροχή και το τερέν γινόταν γύρο με το γύρο πιο γλιστερό. Ο Παπανικολάκης προσπαθούσε να μειώσει την διαφορά διαλέγοντας διαφορετικές γραμμές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά από 15 λεπτά αγώνα η διαφορά άρχισε να μικραίνει, καθώς ο Μερεμετσάκης έκοψε ρυθμό ενώ ο Παπανικολάκης διατήρησε τον δικό του.

Γύρο με τον γύρο η διαφορά μίκραινε δίνοντας φτερά στον Παπανικολάκη και άγχος στον Μερεμετσάκη. Ο τελευταίος άρχισε να κάνει έντονα λάθη και πέντε λεπτά πριν το τέλος ξεκίνησε, η μάχη της πρώτης θέσης ή για το πρωτάθλημα αν προτιμάτε. Σε ένα δύσκολο κομμάτι ο Παπανικολάκης επιχείρησε ένα καθαρό πέρασμα που δεν του βγήκε και ξαναπροσπάθησε στον ίδιο γύρο όπου ο Μερεμετσάκης επέλεξε να τον σταματήσει με ένα block pass για να κρατηθεί πρώτος.

Αυτή η κίνηση του Μερεμετσάκη έδειξε ότι ήταν κουρασμένος και μάλλον εκνεύρισε τον Παπανικολάκη. Παραδίδοντας ρεσιτάλ τεχνικής οδήγησης ο Παπανικολάκης έκανε μια μελετημένη κίνηση που το έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα μεγάλο τραπέζι της πίστας καταφέρνοντας έτσι να περάσει μπροστά στον τελευταίο γύρο. Φύλαξε τα νώτα του μέχρι τον τερματισμό και για αυτόν τον φοβερό αγώνα ανταμείφθηκε με το πρωτάθλημα.

Γονάτισε μπροστά στην ομάδα του που έτρεξε να τον αγκαλιάσει, βουβός και με τα χέρια σηκωμένα προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το κατόρθωμα του. Δεύτερη θέση για τον Μερεμετσάκη που έσπευσε να συνχαρεί τον πρωταθλητή. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πάντα μαχητικός Παναγίωτης Κουζής, ενώ στην τέταρτη ο Δημήτρης ‘Τσακλέας’ Βαγγελάκος πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο Φωτόπουλος τερμάτισε στην πέμπτη θέση και ο Γαλατιανός στην έκτη.

2ο Σκέλος 250-2Τ/450-4Τ

Το σκέλος ξεκίνησε με καταρρακτώδες βροχή και την απουσία του Λευτέρη Καρέτσου που παρακολούθησε τον αγώνα ως θεατής. από την αρχή του αγώνα ο Παπαβασιλείου έφυγε μπροστά και εξαφανίστηκε αφήνοντας αρκετά πίσω τον δεύτερο Σταμάτη Λυρίου. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χριστοδούλου με τον τέταρτο Ράπτη να τον πιέζει σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Πέμπτος ο Χάρης Πουλόπουλος που μετά από κακή εκκίνηση κάλυψε μεγάλο έδαφος. Στην έκτη θέση μετά από καλή εμφάνιση τερμάτισε άλλος ένας εντουράς, ο Νίκος Μπουρτσόπουλος.

ΟΡΕΝ

Η απουσία του Σκύβαλου λόγω Πανευρωπαϊκού Supermoto στην Κρήτη, η συλλογή μόνο 8 βαθμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ανδρέου, η 12 συμμετοχές και πάνω από όλα η θυελλώδεις βροχή που έπεφτε την ώρα της ΟΡΕΝ έκαναν τον αγώνα μια τυπική διαδικασία. Οι αναβάτες βρήκαν το κουράγιο να αγωνιστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες με τους Δημολιάνη και Ανδρέου να οδηγούν τον αγώνα μετά την εκκίνηση. Πίσω τους ερχόταν δυνατά ο εντουράς Τσακατσώνης ο οποίος στους πρώτους κι’όλας γύρους πέρασε τον Ανδρέου που απλά έτρεχε για να τερματίσει. Στα μισά του αγώνα ο Τσακατσώνης βρέθηκε να πιέζει και τον πρωτοπόρο Δημολιάνη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στους τελευταίους γύρους η δανική μοτοσικλέτα του Δημολιάνη(αγωνιστικέ με μότο του Καρέτσου καθώς η δική του έπαθε βλάβη το Σάββατο) πήρε νερά από το φίλτρο αέρος(τόσο δυνατή ήταν η βροχή) με αποτέλεσμα να σβήσει, αναγκάζοντας τον να τερματίσει τελευταίος. Έτσι ο Τσακατσώνης είδε πρώτος την καρό σημαία με τον Ανδρέου δεύτερο και πρωταθλητή. Τρίτος τερμάτισε ο πολυπρωταθλητής enduro Άδαμος Πράσσος και τέταρτος ο Μιχάλης Φωτίου. Πέμπτος ο Γιάννης Πιλάλας μετά από μάχη που έδωσε με τον έκτο Γιώργο Σταναθιώτη.