15η Πανελλήνια Συγκέντρωση Enduro
Νεστόριο Καστοριάς

Φέτος το σημείο της συγκέντρωσης οργανώθηκε και φιλοξενήθηκε στο χώρο, όπου γίνεται εδώ και χρόνια το γνωστό πλέον “River Party”. Ένα από τα ιδανικότερα μέρη της Ελλάδας για συγκεντρώσεις μοτοσικλέτας. Ένα μέρος αρκετά μακριά (από Νότο) που δεν στερήθηκε όμως την επίσκεψη μοτοσικλετιστών από όλη την Ελλάδα. Παρόν έδωσαν μοτοσικλετιστές από Κύπρο και Γερμανία.

Η είσοδος για την Πανελλήνια, ορίστηκε στα 30 ευρώ. Όσοι όμως είχαν κάρτα μέλους της ΜΟΤΟΕ κατέβαλαν το ποσό των 20 ευρώ. Το κλασικό t-shirt και μια καρφίτσα ήταν και πάλι τα αναμνηστικά της φετινής εκδήλωσης. Και πάλι βροντερό παρόν έδωσαν τα μέλη λεσχών από όλη την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 387 μοτοσικλέτες αναβατών.

Ο καιρός μας έκανε καλή παρέα και οι όποιες εκδηλώσεις τελικά ήταν να γίνουν, πραγματοποιήθηκαν, με αποκορύφωμα τον 3ο αγώνα Scramble, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.

Η Δημοτική επιχείρηση του River Party ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε και ξέρει, για την καλή λειτουργία των χώρων, για μια καλή, νόστιμη και καθαρή διαμονή των επισκεπτών.

Τα παράπονα δεν έλειπαν και σε αυτή την Πανελλήνια Συγκέντρωση Enduro. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων δεν εξασφάλισε την καλύτερη γνώμη. Επιπλέον, πολύ αναβάτες που έλαβαν μέρος στο εκδρομικό χωμάτινο κομμάτι στη γύρο περιοχή, αποκοπήκανε από τον πρώτο που ήταν πλοηγός, με αποτέλεσμα να χαθούν και να τριγυρνάνε άσκοπα. Δυσκολίες υπήρχαν ακόμα στο να καλύψεις το χρόνο που μένουν άτομα στο χώρο του camping, με εναλλακτικό τρόπο. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με την μπυροποσία.
Κάποιοι τρόποι για να κρατάνε τον κόσμο, θα σκεφτεί να βρει η ΜΟΤΟΕ για την επόμενη συγκέντρωση. Δεν είναι μόνο η παρουσία του μοτοσικλετιστή και η εισφορά στο ταμείο. Ας θυμηθούμε την συγκέντρωση στα Γρεβενά.
Τα σχόλια από πλευράς μου είναι πάντα καλοπροαίρετα, μιας και θέλω όπως πιστεύω πολύ από τους χωματερούς, να υπάρχει ο θεσμός της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Εnduro.

Τα πολλά χιλιόμετρα για το Νεστόριο έγιναν πάνω σε μία Honda Varandero, προσφέροντας ένα άνετο και γρήγορο ταξίδι. Τα 1200 συνολικά χιλιόμετρα πάνω στην σέλα του Varandero ήταν πραγματικά ξεκούραστα. Εάν κάποιος δεν έχει επισκεφθεί το Νεστόριο και την γύρω περιοχή, ας το προγραμματίσει και ας ανοίξει το γκάζι.
Την Honda Varandero, μας την παραχώρησε ευγενικά για το τριήμερο, η εταιρία Honda-Σαρακάκης, την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Συμμετοχές

Α/Α ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΛΗΘΟΣ

1 HONDA 112
2 KTM 67
3 YAMAHA 58
4 SUZUKI 46
5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 37
6 KAWASAKI 19
7 BMW 17
8 HUSQVARNA 7
9 HUSABERG 4
10 TRIUMPH 4
11 GAS GAS 3
12 APRILIA 2
13 CAGIVA 2
14 HARLEY DAVIDSON 2
15 KYMCO 2
16 PIAGGIO 2
17 DUCATI 1
18 SIMSON 1
19 TM 1

ΣΥΝΟΛΟ 387