Συγκεντρωμένος στην οδήγησή του και απαλαγμένος από τους πόνους στην κοιλιά του ο Mika Ahola (Honda, #20) την Κυριακή σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο γενικής, ακολουθώντας το Aubert όλη την ημέρα επωφελούμενος το λάθος του στην τελευταία ειδική. Αυτήν ήταν η τρίτη του νίκη σε τέσσερις αγώνες στην κατηγορία Ε3, ο Johnny Aubert (KTM, #10) κέρδισε την κατηγορία Ε2, ο Eero Remes ήταν αλάνθαστος κερδίζοντας την πρώτη νίκη στην κατηγορία Ε1, ο Antti Helsten (KTM, #5) συνεχίζει να εκπλήσει στην κατηγορία Junior και η Ludivine Puy (Gas Gas, #22) σημείωσε την τέταρτη νίκη της.

O αγώνας στην Πορτογαλία σήμανε την επιστροφή της εργοστασιακής ομάδας KTM στις νίκες καθώς Aubert, Knight και Remes πρόσφεραν πρώτες θέσεις στην Αυστριακή εταιρεία. Ο δρόμος του πρωταθλήματος όμως είναι μακρύς και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην συνέχεια. Θέατρο του αγώνα ξανά σήμερα η ειδική extreme που ταλαιπώρησε αρκετά τους αθλητές, ενώ οι θεατές την προτίμησαν λόγω της δυσκολίας της και της εντυπωσιακής τεχνικής οδήγησης από τους αθλητές.

Κατηγορία Ε3
Αλάνθαστος για άλλη μια ημέρα ο Mika Ahola κέρδισε την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες και προηγείται στην κατηγορία Ε3. Η μάχη με τον David Knight (KTM, #1) σήμερα δεύτερος και τον Cristophe Nambotin (Gas Gas, #4), τρίτος, ήταν εκπληκτική αλλά κανείς δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον ρυθμό του Φινλανδού. Ο Joakim Ljungreen (Husaberg, #6) πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε μετά την εγκατάλειψη του Seb Guillame ανεβαίνοντας τέταρτος, ο Oriol Mena (Husaberg, #7) τερμάτισε πέμπτος και ο Marko Tarkkala (Husaberg, #8) έκτος.

Mika Ahola “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον αγώνα της Πορτογαλίας. Ακόμη και για την ειδική enduro στο δάσος η οποία ήταν αρκετά αργή, φοβούμουν πως τα δίχρονα θα ήταν ταχύτερα εκεί αλλά σήμερα κέρδισα τον Nambotin σε κάθε γύρο εκεί. Επίσης στην ειδική extreme νόμιζα πως η μοτοσυκλέτα μου θα είναι αργή για τέτοια ειδική αλλά στον τελευταίο γύρο κατάφερα να κάνω πολύ καλούς χρόνους. Χθες είχα ένα πρόβλημα με το στομάχι μου, για την ακρίβεια ήμουν πιο κουρασμένος χθες παρά σήμερα. Σήμερα ήμουν καλύτερα και πιο δυνατός έτσι πίεσα πιο δυνατά και στον τελευταίο γύρο έκανα την διαφορά.”

Mika Ahola

Mika Ahola

David Knight “Σήμερα στο δεύτερο γύρο ένοιωσα πως δεν θα μπορούσα να τερματίσω. Είχα ενοχλήσεις στο πόδι και προσπαθούσα να μην βάζω το πόδι κάτω στις στροφές. Ο πρώτος γύρος ήταν καλός, σταθερός. Στον τρίτο γύρο αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στον εαυτό μου, έκανα καλούς χρόνους αλλά βλέποντας τον χρόνο του Mika Ahola στην τελευταία ειδική (extreme) ήταν δύσκολο να καλύψω επτά δευτερόλεπτα. Χτύπησα τον λεβιέ σε ένα βράχο και μου πήρε τετάρτη ταχύτητα χάνοντας περίπου δέκα δευτερόλεπτα εκεί. Χθες ήμουν έκπληκτος και εγώ με την απόδοσή μου αλλά πήγα καλά παρόλο που εκτός από το πόδι είχα ένα θέμα με τον συμπλέκτη και ζήτησα από τους μηχανικούς να τον αλλάξουν. Είμαι πολύ ευτυχισμένος με την μοτοσυκλέτα μου, μπορείς να την οδηγήσεις όπως την παλιά και δείχνει ελαφρύτερη. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνω ξανά εξετάσεις για να αποφασίσω για την εγχείρηση στο πόδι.”

Κατηγορία Ε2
Τερματίζοντας πρώτος ξανά σήμερα ο Johnny Aubert μείωσε την διαφορά του στην βαθμολογία αλλά ξέρει πως ο Antoine Meo (Husqvarna, #8) που σήμερα τερμάτισε δεύτερος δεν θα ξανακάνει λάθη σαν το χθεσινό. Ο Meo επωφελήθηκε το κόλλημα του Pierre Renet (Husaberg, #4) στην τελευταία ειδική extreme ανεβαίνοντας δεύτερος. Meo, Renet και Guerrero πάλευαν όλη την ημέρα και θα μπορούσε οποιοσδήποτε από τους τρεις να ανέβει στην τάτερτη θέση αλλά στο τέλος όλοι ήταν ικανοποιημένοι. Πέμπτος ξανά σήμερα ο Ivan Cervantes (Gas Gas, #25) χρειάζεται ακόμη καιρό για να αποδώσει με ην δίχρονη μοτοσυκλέτα και στην έκτη θέση ο Simone Albergoni (Husqvarna, #50).

Johnny Aubert “Καλό Σαββατοκύριακο για εμένα στην Πορτογαλία με δυο νίκες μετά την Ισπανία. Ήταν δύσκολο μετά την Ισπανία να επιστρέψω και να κερδίσω δυο νίκες. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, είναι δύσκολο να μειώσω την διαφορά. Ο Meo έκανε λάθος χθες αλλά δεν θα κάνει τέτοια λάθη κάθε Σαββατοκύριακο. Εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την νίκη, για την ομάδα μου, τους μηχανικούς μου και την KTM.”

Johnny Aubert

Johnny Aubert

Κατηγορία Ε1
Σήμερα ο Eero Remes ήταν αλάνθαστος κερδίζοντας την πρώτη του νίκη σε αντίθεση με τον Juha Salminen (Husqvarna, #19) που είχε κάποιες ατυχίες σήμερα. Ο Rodrig Thain (Honda, #20) ανεβαίνει στην τρίτη θέση ξανά σήμερα ολοκληρώνοντας ένα θετικό Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Τέταρτος ξανά σήμερα ο Thomas Oldrati, θετική ημέρα για την Sherco και τον Fabien Planet στην πέμπτη θέση και στην έκτη θέση ανέβηκε ο Nicolas Deparrois με την Kawasaki του.

Eero Remes “Σήμερα ήταν πολύ καλή ημέρα. Δεν έκανα κανένα λάθος και οδηγούσα χωρίς άγχος. Χθες έκανα λάθη στην ειδική extreme προσπαθούσα αλλά δεν γινόταν ευκολότερο.”

Eero Remes

Eero Remes

 

Juha Salminen “Ήταν ένα καλό Σαβαβτοκύριακο για εμένα, τώρα χρειάζομαι λίγη ξεκούραση την επόμενη εβδομάδα και έπειτα ξανά προπόνηση για τον αγώνα της Ιταλίας. Δεν είναι άσχημη η δεύτερη θέση σήμερα, έχω καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα φέτος. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι τώρα έχουμε ένα καλό πακέτο αναβάτη-μοτοσυκλέτας και θα συνεχίσουμε έτσι. Η διαφορά σήμερα ήταν στην ειδική extreme, δεν τα πήγα καλά.”

Κατηγορία Junior
Ο Φιλανδός Antti Helsten συνεχίζει να εκπλήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας μετατρέψει την άλλωτε ανταγωνιστική κατηγορία σε περίπατο. Σήμερα κέρδισε ξανά με μεγάλη διαφορά και το στυλ του σε ξηρό και πετρώδες αγώνα είναι ανίκητο. Ο Jeremy Joly (Honda, #31) έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση παρά την πτώση που είχε στην ειδική extreme που αραλήγω να του κοστίσει τον αγώνα. Ο Victor Guerrero (Yamaha, #96) ανακάμπτει ανεβαίνοντας στο βάθρο στην Πορτογαλία.

Κατηγορία Γυναικών
Άλλη μια νίκη για την Γαλλίδα Ludivine Puy που συμπλήρωσε τέσσερις νίκες στους πρώτους δυο αγώνες της κατηγορίας γυναικών. H Ισπανίδα Laia Sanz (Honda, #44) τερμάτισε δεύτερη και η Blandine Dufrene (Gas Gas, #80) συμπλήρωσε το βάθρο. Η Ρουμάνα Sandru Sorina τερμάτισε στην ένατη θέση την Κυριακή. Η κατηγορία γυναικών συμπλήρωσε τους πρώτους δυο αγώνες και θα ξαναβρεθούν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Γαλλία για τον τρίτο αγώνα τους.

Επόμενος αγώνας 14-15 Μαίου στην Ιταλία, Francavilla di Sicilia (Σικελία).

Δείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης, την ιστοσελίδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro και τα live αποτελέσματα.

Antti Helsten

Antti Helsten

Ludivine Puy

Ludivine Puy

3413_ENPT100411

Νέο αμορτισέρ για τον Marko Tarkkala

Νέο αμορτισέρ για τον Marko Tarkkala

Ατυχία για τον Seb Guillame (εξάρθρωση ώμου) όπως και ο Benoit Fortunato, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Γερμανός Marcus Kehr. To Σάββατο ο team manager της TM Luca Cherubini είχε τροχαίο ατύχημα και βρίσκεται στο νοσοκομείο σε καλή και σταθερή κατάσταση.

Ατυχία για τον Seb Guillame (εξάρθρωση ώμου) όπως και ο Benoit Fortunato, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Γερμανός Marcus Kehr. To Σάββατο ο team manager της TM Luca Cherubini είχε τροχαίο ατύχημα και βρίσκεται στο νοσοκομείο σε καλή και σταθερή κατάσταση.

4165_ENPT100411

Ο Jeremy Joly κατέστρεψε το δεξί του ψυγείο - καπάκι και εμπρός κομμάτι εξάτμισης σε πτώση στην ειδική extreme.

Ο Jeremy Joly κατέστρεψε το δεξί του ψυγείο – καπάκι και εμπρός κομμάτι εξάτμισης σε πτώση στην ειδική extreme.

[download id=”41″]