17η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ
7/8/9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΧΩΡΟΣ: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΧΩΡΙΟ: Νεράιδα. Απόσταση 32χλμ. Από την Καρδίτσα.
Το προπολεμικό θέρετρο των Καρδιτσιωτών που το 1943 κάηκε από τους Γερμανούς και μετά τον πόλεμο ξαναχτίστηκε από τα μέλη του ομώνυμου οικοδομικού συνεργείου, όπου ανήκει.
Η Νεράιδα σε υψόμετρο 1200 μ. και μέσα τα έλατα προσφέρει μια καταπληκτική θέα προς τη λίμνη και το Θεσσαλικό κάμπο. Το μάτι μας φθάνει ως τον Όλυμπο όταν η καθαρότητα της ατμόσφαιρας το επιτρέπει.

Με αρωγό την καλή διάθεση και την εμπειρία αλλά και με τη συμπαράσταση της ΜΟΤΟΕ και της ΑΜΟΤΟΕ σχεδιάστηκε το όλο πρόγραμμα της συνάντησης από το Σύλλογο Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας (ΣΜΟΚ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9/2007

 • Έναρξη της 17ης Συνάντησης Βουνού
 • Υποδοχή
 • Ξενάγηση και ενημέρωση
 • Δηλώσεις συμμετοχής για τα Raid του Σαββάτου (τρεις διαδρομές. Άσφαλτο – χωματόδρομο – χώμα)
 • Προβολές από εκδηλώσεις της ΜΟΤ.Ο.Ε.
 • Time Was (αγγλόφωνο Rock)
 • Ρεμπέτικη Κομπανία (αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμπακάρη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9/2007

 • Μοτοπαιχνίδια
 • Γνωριμία με τη λίμνη
 • Raid (τρεις διαδρομές)
 • Απονομή αναμνηστικών
 • Συναυλίες :
  – Blue Moon (6mm -8mm). (αγγλόφωνο Blues )
  – Σπυριδουλα (8μμ – 10μμ). Το ιστορικό συγκρότημα της ελληνικής ροκ σκηνής
  – Sharpees
  [η έκπληξη των διοργανωτών] (10μμ – 12μμ), are a top Blues/Rock Guitar Stars ReCovered band

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9/2007

 • Scramble (5ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.)
 • Απονομή
 • Λήξη 17ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΒΟΥΝΟΥ (ENDURO)
 • Αποχώρηση

SHARPEES
Είναι μια μπάντα που ξαναπαίζει κομμάτια κορυφαίων σταρ της κιθάρας στη blues/rock. Παρουσιάζει επαγγελματικά και χωρίς συμβιβασμούς μερικά από τα καλύτερα blues, rock και boogie κομμάτια του προηγούμενου αιώνα. Ύστερα από κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα το 2006, στους ‘ήρωες’ της μουσικής που ξανα-ανακαλύπτει η μπάντα περιλαμβάνονται οι Hendrix, Rory Gallagher, Small Faces, The Rolling Stones. Ακόμα και Cliff Richard και Buddy Holly παίζουν οι Sharpee’s Rock & Blues. Είναι μια από τις πιο ‘σκληρά εργαζόμενες’ μπάντες του νότου της Αγγλίας και κλείνουν εμφανίσεις στην Ευρώπη για το 2007, όπου έχουν ήδη δείξει τις δυνατότητές τους στους ενθουσιώδεις φαν της γνήσιας μουσικής με “guts” που μπορεί να προέλθει μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Geoff Everett (lead/rhythm κιθάρα και φωνητικά)
Με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε τον Geoff Everett, που παίζει κιθάρα και έχει δουλέψει με: Lord Sutch, Alan Lancaster( Quo ), Dave Knopfler( Straits ), Bob Henrit (Kinks/Argent ), Jim Russell ( Stretch ), Gerry McAvoy και Brendan O’Neil ( Rory Gallagher/Nine Below Zero ), Jim Leverton ( Steve Marriott/Savoy Brown ), Kim Beacon (String Driven Thing κλπ. ), Wreckless Eric, Ian Paice ( Deep Purple), Gordon Huntley (Matthew’s Southern Comfort ), Bobby Miller (Supertramp).

Ο Geoff άρχισε να παίζει κιθάρα και να τραγουδά στην ηλικία των 13.
Στα 17 εντάχθηκε στους “Chicago Line Blues Band”, μια ημιεπαγγελματική μπάντα (που γαλουχήθηκε υπό την αιγίδα των Mike και Dick Vernon της Blue Horizon) που έπαιζε σε γνωστά κλαμπ όπως στο Eel Pie Island blues venue στο Twickenham, άλλοτε ως support και άλλοτε στην ίδια σκηνή με ονόματα όπως οι Keef Hartley, Art Wood ( αδελφός του Ronnie), Ritchie Blackmore κλπ.,κλπ. Ο Geoff συνέχισε να παίζει μουσική με διάφορα group κάνοντας περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Σκανδιναβία και τότε προτάθηκε στον Geoff να ενταχθεί στους Cafe Racers, προδρόμους των Dire Straits υπό την ηγεσία του Dave Knopfler. Καταστρώθηκαν μεγάλα σχέδια αλλά η γνωστή σύγκρουση των αδελφών Knopfler σήμανε την απόσυρση της καθοδήγησης και της οικονομικής υποστήριξης από τον Mark. Τότε αποσύρθηκε και ο Dave. Μια περιοδεία στη Νορβηγία ήταν το κύκνειο άσμα της μπάντας. Κατά της εμφανίσεις του ο Geoff γνωρίστηκε με τον Gerry Mc Avoy και τον Brendan O’Niel και όταν αυτοί δεν έπαιζαν με τον Rory Gallagher ενώνονταν με τον Geoff σε ένα τριμελές σχήμα που αποκαλούνταν The Mosquitos (Τα κουνούπια) και έπαιζαν σε pubs και clubs μέσα και γύρω από το Λονδίνο.

Billy Mead (bass guitar και φωνητικά)
Ο Billy είναι ένας πολύ ταλαντούχος και αυθεντικός μπασίστας και λατρεύω το στυλ του…Geoff
Ο Billy Mead προέρχεται από τους αρχικούς Sharpee’s, μια μπάντα με βάση στο βόρειο Kent που είχε φτιαχτεί από τρία πρώην μέλη των Rebel που έπαιζαν κυρίως στο χώρο του Kent και του Λονδίνου στα τέλη του ’70 και στις αρχές του ’80. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Rocka Shocka” με τη γνωστή εταιρεία του Ανατολικού Λονδίνου Bridgehouse Records. Η μακρά ιστορία του Billy στο συνδυασμό διάφορων στυλ, που εναρμονίζεται άψογα με την ικανότητα του Geoff να αναμειγνύει με έναν παράξενα επιθετικό τρόπο τη ροκ, την κάντρι και την κλασική μουσική, εξασφαλίζουν ότι η μπάντα είναι πάντα συναρπαστική και φρέσκια, με πολλούς αυτοσχεδιασμούς.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Η «Σπυριδούλα» σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του ’77 από τους Β.Σπυρόπουλο, Ν.Σπυρόπουλο, Α.Μουζακίτη, Κ.Κουρεμένο και Μ.Μπλαζή. Μετά από μερικές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις συναντιέται με τον Π.Σιδηρόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ο δίσκος «Φλου» που κυκλοφόρησε το ’79 και θεωρείται σήμερα δίσκος αναφοράς, ίσως η σημαντικότερη ηχογράφηση της ελληνικής ροκ σκηνής. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών αλλά με σταθερό πυρήνα τους αδελφούς Σπυρόπουλους το συγκρότημα συνεχίζει την πορεία του και μετά την αποχώρηση του Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας το ’82 τον δίσκο «Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια» που επίσης έτυχε ευρείας απήχησης στους φίλους του ελληνικού ροκ. Δύο χρόνια αργότερα, το ’84 το συγκρότημα αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κρίση δημιουργικότητας, έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη, κορεσμός. Τα μέλη αποφασίζουν από κοινού να δοθεί κάποιο τέλος προτιμώντας τη σιωπή από την επαγγελματική ρουτινιάρικη επανάληψη. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η ιδέα της ανασύστασης βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ακολουθούν κάποιες αναγνωριστικές επαφές και το καλοκαίρι του ’93 αρχίζει ένας νέος κύκλος για το συγκρότημα. Καρποί αυτής της ανασύστασης είναι οι δίσκοι «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» (1994) και «Σε τροχιά με απόκλιση» (1997). Το συγκρότημα ξαναδιαλύεται στις αρχές του ’99 λόγω της αναπάντεχης απώλειας του μπασίστα Ν.Δόικα (1953-1999), παιδικού φίλου και στενού συνεργάτη. Πέντε χρόνια απραξίας ωστόσο είναι πάρα πολλά και έτσι οι «Σπυριδούλα» αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν το φθινόπωρο του 2004.
Με νέα σύνθεση:
Β.Σπυρόπουλος (κιθάρα),
Ν.Σπυρόπουλος (κιθάρα, πλήκτρα, φωνή),
Β.Χάνος (μπάσο),
Γ.Μανδηλάς (φωνή, ακ. κιθάρα),
Α.Ρήγα (πλήκτρα, φωνητικά),
Π.Βουρδουμπάς (τύμπανα)
Με καινούργιο υλικό και αμείωτη διάθεση για περισσότερο Rock ’n’ Roll η «Σπυριδούλα» επέστρεψε κοντά στους φίλους της με ζωντανές εμφανίσεις και καινούργια δισκογραφική δουλειά. Το album “Το Βλέμμα Των Ανθρώπων” κυκλοφόρησε στις 13 του Νοέμβρη και σε αυτό συμμετέχουν οι Χ. και Π.Κατσιμίχας , ο Δ.Πουλικάκος και άλλοι φίλοι.

Διαβάστε περισσότερα για την 16η Πανελλήνια συγκέντρωση βουνού (Enduro) στην Αρναία Χαλκιδικής και την 10η χειμερινή συγκέντρωση στην Νεράιδα Καρδίτσας.