ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνάντηση των βετεράνων Enduro στις 4 Δεκεμβρίου 2005 η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Ελαιώνες. Ζεστός καφές περίμενε το πρωινό παρόν των 135 εντουράδων και 70 συνοδών τους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μεγάλες ομάδες αναβατών από Καλικράτεια, Κατερίνη, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες.

Μας χαροποίησε το γεγονός της προσέλευσης και νέων εντουράδων καθώς και δύο μικρών, έντεκα και δώδεκα ετών, ο ένας με γουρούνα και μιας γυναίκας οι οποίοι ακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής με τη βοήθεια των γονιών και των φίλων τους.

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία (μια όλοι μαζί και μια οι άνω των 35) έγινε η εκκίνηση της σηματοδοτημένης διαδρομής (βόλτας) ενός κύκλου πενήντα χιλιομέτρων και μέσα από πολλά μονοπάτια ανεβήκαμε μέσω Πανοράματος στις παρυφές του Χορτιάτη και μέσα από ένα ποτάμι φθάσαμε στις καμάρες του αρχαίου Υδραγωγείου του Χορτιάτη όπου είχαμε και το μοναδικό Σ.Ε.Χ. στον κόσμο που αντί για χρόνο έδινε τσίπουρο και μπισκοτολούκουμο-ακανέ (Προσφορά του Αλαμάνου από τις Σέρρες).

Κατόπιν μέσω δασικών μονοπατιών του Σεϊχ Σού φτάσαμε στην ταβέρνα Ελαιώνας απ’ όπου και ξεκινήσαμε. Εκεί άρχισε το γλέντι με άφθονο φαγητό, ποτό και χορό. Το αποκορύφωμα του γλεντιού ήταν όταν βγήκαν οι κοπέλες να χορέψουν Oriental. Το τι έγινε πάνω και κάτω από τα τραπέζια δεν περιγράφεται με λόγια.

Δόθηκαν αναμνηστικά κύπελλα και μπαστούνια σε όλους και έγινε κλήρωση με ένα δώρο στον καθένα συμμετέχοντα χωρίς επιπλέον χρήματα αλλά με το κουπόνι συμμετοχής. Έτσι πήραν δώρο και οι 132 εντουράδες. Τριάντα Μπλούζες που απέμειναν πετάχτηκαν στα τραπέζια και έτσι οι πιο γρήγοροι πήραν και δεύτερο δώρο. Δόθηκαν επίσης και πονηρά αναμνηστικά σε όσους εγκατέλειψαν γρήγορα ή διαμαρτυρήθηκαν πολύ για την πρώτη δύσκολη ανηφόρα της διαδρομής. Επίσης βραβεύτηκε ο Μ.Ο.Μαυροθάλασσας με τον εκπρόσωπό του Πετρίδη Χρήστο για την βοήθειά τους στην πρώτη Συνάντηση Βετεράνων.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΕΧΑΣΕ.

Το πλατύ χαμόγελο όλων για την διοργάνωση έδωσε δύναμη στους οργανωτές για την επόμενη συνάντηση.

Ευχαριστούμε τους εντουράδες για την συμμετοχή τους, τα καταστήματα και συνεργεία για τα δώρα τους, τους θέλουμε πάντα κοντά μας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Γκούμα Νίκο, Μανάβη Γιώργο και Κανίδη Χάρη που είχαν και την αρχική ιδέα και την ευθύνη της όλης διοργάνωσης με τη βοήθεια του Βασίλη Καραγκιόζη, Κώστα Χουσιώνη, Ηλία Νεοχωρίτη, Στέφανου Μπελάγια και το Βασίλη Σινάνη.

Ευχόμαστε για το 2006 υγεία σε όλους, σωστούς και ασφαλείς αγώνες και η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα.

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ENDURO