Οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM David Knight, Cyril Despres και Giovanni Sala κατέκτησαν τρεις από τις κορυφαίες τέσσερις θέσεις στην κατηγορία δικύλινδρων μοτοσυκλετών (διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά) στο 12ο ροντέο Erzberg, στο Eisenerz, Αυστρία. Ο David “Manxman” Knight κέρδισε τον εντυπωσιακό αγώνα μπροστά από τον Φινλανδό Simo Kirssi με μόλις δυο δευτερόλεπτα διαφορά, με τρίτο τον Cyril Despres και τέταρτο τον Giovanni Sala.

Ο πρωταθλητής Enduro (κατηγορία Enduro 3) David Knight Farioli αγωνίστηκε με το νέο KTM 950 Super Enduro R για πρώτη φορά, έχοντας δώσει άλλη μια νίκη στο νέο KTM 250 EXC-F τέσσερις ημέρες νωρίτερα στην Αγγλία. Στο Elzberg Rodeo τερμάτισε πρώτος έχοντας μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον αναβάτη της BMW Simo Kirssi (BMW HP2) έχοντας γράψει ένα συνολικό χρόνο οκτώ λεπτών και 52 δευτερολέπτων στην πρώτη από τις δυο προσπάθειές του.

David Knight: “Το να αγωνίζεσαι με το 950 Enduro R ήταν βεβαίως διαφορετικό στην οδήγηση από το 250 EXC-F, με το οποίο αγωνίστηκα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ξόδεψα αρκετό χρόνο οδηγώντας το 950 παραγωγής την ημέρα πριν από τον αγώνα, έτσι ώστε να μπορώ να συνηθίσω την μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και ήξερα αμέσως ότι θα ήμουν ανταγωνιστικός. Μου πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ στην μοτοσυκλέτα στο πρώτο γύρο μου, επειδή δεν είχα οδηγήσει την εργοστασιακή 950 μέχρι τότε, αλλά μόλις πήρα τρεις – τέσσερις στροφές αισθάνθηκα αμέσως καλά.

Η πρώτη μου προσπάθεια πήγε καλά. Ξεκίνησα σταθερά επειδή το πρώτο μέρος της διαδρομής ήταν αρκετά επικίνδυνο και έπρεπε να είμαι πολύ ακριβής. Αύξησα την ταχύτητά μου, βρήκα μερικές καλές γραμμές, και είχα ένα καλό ανέβασμα στο βουνό. Έπιασα μερικούς πιο αργούς αναβάτες αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω πάει πολύ πιο γρήγορα.

Ξεκινούσα μεταξύ πιο αργών αναβατών στη δεύτερη προσπάθειά μου γιατί μοιραζόμουν την μοτοσυκλέτα με τον Giovanni Sala και έπρεπε να τον περιμένω να τερματίσει. Απόλαυσα πραγματικά τη δεύτερη προσπάθεια, ίσως λίγο παραπάνω επειδή χαιρετούσα τους θεατές και ντριφτάριζα σε μερικές εξόδου στροφών. Πήρα μερικά μέρη της διαδρομής καλύτερα και σε μερικά κομμάτια ήμουν πιο αργός αλλά να κερδίσω την πρώτη θέση στην πρώτη συμμετοχή εδώ είναι φανταστικό. Το 950 super Enduro R ήταν ευχάριστο στην οδήγηση και η νίκη δείχνει απλά πόσο καλή μοτοσυκλέτα είναι”.

Αποτελέσματα: Erzberg Rodeo, twin-cylinder class
1. David Knight (KTM 950 Super Enduro R) 8:52.27
2. Simo Kirssi (BMW) 8:54.21
3. Cyril Despres (KTM 950 Super Enduro R) 9:02.38
4. Giovanni Sala (KTM 950 Super Enduro R) 9:08.26
5. Chris Pfeiffer (BMW) 9:17.9
6. Jimmy Lewis (BMW) 9:20.13
7. Klaus Martinjak (Aprilia) 9:39.56
8. Gerhard Forster (BMW) 9:54.19
9. Peter Bachler (Aprilia) 9:55.82
10. Ryan Dudek (KTM 950 Super Enduro R) 10:07.13