ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αθλητικός Όμιλος Δικυκλιστών Πάτρας διοργάνωσε κάτω από ιδανικές συνθήκες τον δεύτερο αγώνα για το Έπαθλο Enduro Sprint Δυτικής Ελλάδος.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 14 Μαΐου κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, στο AMMOS CLUB στις Αλυκές 25 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Στον ίδιο χώρο πριν από χρόνια είχε διοργανωθεί αγώνας scramble. Ο καλά οργανωμένος χώρος της γραμματείας, με σκιά, γκαζόν και μουσική, υποδέχθηκε τους αγωνιζόμενους. Οι 46 συμμετέχοντες του πρώτου αγώνα έγιναν σε αυτόν 64. Πολλοί από αυτούς, προερχόμενοι από αρκετές πόλεις εκτός Πατρών (Σπάρτη, Πύργος, Αίγιο, Ναύπακτος, Θήβα, Αθήνα) έκαναν πράξη τον όρο ‘Έπαθλο Δυτικής Ελλάδος’. Τον πίνακα συμμετοχών κόσμησαν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές μας Σάκης Δημόπουλος, Νεκτάριος Παπαβασιλείου και Κ. Κόκκινος ενώ αρκετοί ήταν οι αναβάτες που έτρεξαν για πρώτη φορά σε αγώνα. Τις προσπάθειες των παραπάνω παρακολούθησε πλήθος θεατών που συνδύασαν την Κυριακάτικη έξοδο δίπλα στην θάλασσα με το θέαμα που πρόσφεραν απλόχερα οι αναβάτες.
Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα ήταν δίπλα στο ΑΜΜΟΣ. Σε ένα μεγάλο χώρο με αρκετή χαμηλή βλάστηση χαράχθηκε η διαδρομή των 1.700 μέτρων. Η χάραξη ήταν σφιχτή, οριοθετημένη με κορδέλες, με αμμόχωμα στο μεγαλύτερο μέρος της και λίγη καθαρή άμμο με βότσαλο προς το τέλος. Η πρόσφυση ήταν πολύ καλή και ήδη από τα δοκιμαστικά είχαν σχηματιστεί τα μπερμπς ενώ το κομμάτι με την άμμο δυσκόλεψε αρκετούς συμμετέχοντες που δεν είχαν εμπειρία σε παρόμοιες συνθήκες. Οι αγωνιζόμενοι ξεκινούσαν ένας – ένας ανά περίπου 2 λεπτά και τα φωτοκύτταρα της εκκίνησης/τερματισμού έδιναν ζωντανά τους χρόνους σε τηλεόραση στον χώρο της γραμματείας. Έγιναν δύο σκέλη και το άθροισμα του χρόνου κάθε σκέλους έδινε τον συνολικό χρόνο για κάθε αναβάτη. Η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι θα γίνουν τρία σκέλη, όμως οι αυξημένες συμμετοχές και η ζέστη του μεσημεριού δεν έκαναν κάτι τέτοιο δυνατό.

Στον αγωνιστικό τομέα το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο γιατί οι αναβάτες συγκεντρώνουν βαθμούς για την συνέχεια του επάθλου. Οι κατηγορίες ήταν πέντε και μετά από θεαματικά περάσματα οι τρεις πρώτοι για κάθε μία από αυτές ήταν: ‘
‘Pro’ 1ος Ν. Παπαβασιλείου, 2ος Σ. Δημόπουλος, 3ος Κ. Κόκκινος.
‘2Τ ως 200’ 1ος Μ. Χάλας, 2ος Β. Καλατζής , 3ος Π. Ζάρκος.
‘2Τ open’ Κ. Παναγιωτακόπουλος, 2ος Κ. Ιωάννου, 3ος Σ. Καρκάτσας.
‘4Τ ως 350’ 1ος Ν. Κλουκινιώτης, 2ος Β. Καπετανέας, 3ος Κ. Ανδριόπουλος.
‘4Τ open’ Β. Τσεκούρας, 2ος Λ. Σπηλιόπουλος, 3ος Σ. Μπουζούκος.

Οι αναλυτικοί χρόνοι όλων των αναβατών, η βαθμολογία τους και περισσότερες φωτογραφίες υπάρχουν στο www.aodp.gr.

Ο ΑΟΔΠ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές και ανανεώνει το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα του επάθλου, λίγο μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, στα τέλη Σεπτέμβρη.