3η ημέρα Granada – Rabbat

Απλή 6 χλμ – Ειδική 10 χλμ – Απλή 557 χλμ = Σύνολο 573 χλμ

Άρωμα Αφρικής. Η σημερινή μέρα περιελάμβανε συνολικά 573 χλμ και τερματισμό στην πρωτεύουσα του Μαρόκο. Επί Ισπανικού εδάφους, πριν το 2ωρο ταξίδι με το καράβι, εξελίχτηκε η ειδική των 10 χλμ κάτω από αρκετή σκόνη στη πίστα της Armilla.

Και πάλι ο Γάλλος David Fretigne (#12) με το Yamaha WR 450 2Χ2 ξαναχτυπά και κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά επί Ευρωπαϊκού εδάφους με χρόνο 07′ 57″. Ο Νότιο Αφρικανός Alfie Cox (#3 ΚΤΜ) δείχνει να έχει συνέλθει από τον ελαφρύ τραυματισμό χθες και πλησιάζει μόλις στα δυο δευτ. διαφορά. Ο Γάλλος Cyril Despres με ΚΤΜ (#2) οδηγεί και πλησιάζει και αυτός τους δύο αναβάτες, τερματίζοντας με μια διαφορά τριών δευτ.

 

Ο Βασίλης Ορφανός (#54 Honda XR400) πατάει και αυτός το Αφρικάνικο έδαφος ξανά, τερματίζοντας στη ειδική 137ος, γράφοντας χρόνο 09′ 57″. Έτσι εδραιώνει την θέση του στην κατηγορία Super Production 2.2 και την γενική, που είναι πλέον 12ος και 89ος αντίστοιχα. Τα τελευταία 150χλμ πριν το Rabat, είχαν όπως μας δήλωσε, αρκετή ομίχλη, και χρειαζόταν πολύ προσοχή.
Ο Βασίλης Ορφανός για την 3η ημέρα

David Fretigne (Gauloises Yamaha) 1ος γενικής
Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, όμως δεν έχω απομακρυνθεί από τους διώκτες μου. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω στην Αφρική. Το μυστικό μου όνειρο είναι να τερματίσω στο βάθρο στο Lac Rose και εάν μπορώ να βρίσκομαι μέσα στους 10 καλύτερους κάθε ειδικής διαδρομής.

Alfie Cox (Gauloises KTM) 2ος ειδικής με 0’02 (22ος γενικής με 1’41)
Είμαι χαρούμενος, γιατί η ωμοπλάτη μου πάει προς το καλύτερο. Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σκληρή, με τόσα χιλιόμετρα χρειάσθηκα φάρμακα. Τώρα είναι όλα εντάξει.

Cyril Despres (Gauloises KTM) 3ος ειδικής με 0’03 (2ος γενικής με 0’11)
Είναι ευχάριστο να ξεκινάς τον καινούργιο χρόνο με ηλιοβασίλεμα και μια τόσο καλή ειδική. Είναι ωραίο το αίσθημα να ανοίγεις το γκάζι, μετά από 900χμ άσφαλτο (χθεσινή ημέρα).

Φωτογραφίες : maindruphoto.com, Gauloises Racing
Περισσότερες φωτογραφίες