Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και πάλι η 3η Συνάντηση Βετεράνων Εντούρο που έγινε στις 27-1-08 και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Φιλοθέη της Ν. Ραιδεστού λίγο έξω από τη Θεσ/νίκη με την βοήθεια της ΛΕ.ΜΟ.ΘΕ. στον τομέα της οργάνωσης και την εποπτεία των ιδρυτών βετεράνων Γιώργου Μανάβη, Χάρη Κανίδη και Νίκου Γκούμα.

Ζεστός καφές και τσάι και διάφορα βουτήματα περίμεναν όλους τους καλεσμένους της συνάντησης που έδωσαν το παρόν κατά τρόπο εντυπωσιακό, ο αριθμός τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και έφτασε τους 170 αναβάτες ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τους 100.

Οι αναβάτες έφτασαν από όλες τις εντουρομανείς περιοχές Έδεσσα – Δράμα – Καβάλα – Θάσο – Σέρρες – Κατερίνη αλλά και άλλοι πολλοί μεμονομένοι.

Το γεγονός ότι πολλοί νέοι αναβάτες αλλά και τέσσερα μικρά παιδιά, μεταξύ αυτών και μία θηλυκή παρουσία μας χαροποίησε ιδιαίτερα δίνοντας μας μεγάλη ικανοποίηση.

Στην παραδοσιακή πλέον φωτογράφιση έγινε ένα μεγάλο πανυγήρι αφού το θέαμα τόσον πολλών αναβατών είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Στην φωτογραφία συμμετείχαν και τρία μοναδικά μοντέλα εποχής, που συμετείχαν και στην βόλτα της συνάντησης, IT 250 (1982), TT 350 (1985) και XR 250 (1988) τα οποία φυσικά έκλεψαν την παράσταση.

Κατόπιν όλοι μαζί σχεδόν ξεκίνησαν τη βόλτα των 45 χλμ περίπου που από τον χώρο συνάντησης πήγε προς το φράγμα Τριαδίου και με αρκετά μονοπάτια ανέβηκε πίσω προς τον Χορτίατη με κατεύθυνση τη Λακιά μέσω κατηφορικών πλέον μονοπατιών έφτασαν στη δεύτερη στάση όπου εκεί τα πράγματα πήραν άλλη μορφή με σώου πονηρού περιεχομένου αλλά και τέστ αντοχής σε εισαγώμενα καυτερά!!!

Για το τέλος της διαδρομής και 100μ πριν την ταβέρνα υπήρχε το κερασάκι με την μορφή ανάβασης 40 σκαλοπατιών όπου έγινε “το έλα να δεις”, αφού υπήρχαν πολλοί θεατές και το θέαμα θύμιζε κάτι από Romaniacs Enduro.

Να σημειωθεί ότι στα δύσκολα περάσματα της διαδρομής υπήρχε πάντα και μία εναλλακτική διαδρομή αλλά με επισήμανση ότι η διαδρομή για “κότες” (σήματα με την εικόνα του γνωστού πουλερικού).

Στο τέλος υπήρχε η ταβέρνα με άφθονο ποτό και φαγητό για όλους.

Σε όλους τους αναβάτες δόθηκαν αναμνηστικά κύπελλα και κομπολόγια ενώ έγινε και κλήρωση όλων των δώρων που συγκεντρώθηκαν. Όλα αυτά έγιναν μόνο με το κουπόνι συμετοχής και χωρίς επιπλέων χρήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι για τρίτη φορά γίνεται η συνάντηση και είναι αυτοχρηματοδοτύμενη από τους αναβάτες (χωρίς χορηγούς) και έτσι όλοι οι συμετέχοντες θεωρούνται αλλά και είναι διοργανωτές της εκδήλωσης.