Ολλανδός εκ Ιταλίας ο SugitaVan Rheenen έδωσε συμβουλές σε όλους τους οδηγούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ.

Οι αγώνες μοτοσυκλέτας Trial έχουν γίνει πλέον θεσμός για την πόλη του Ρεθύμνου, και αυτό χάρη στην διοργάνωση από τον ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ. (Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Ρεθύμνου). Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2002 και από τότε αισίως μετράμε 12 αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Έτσι στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ. διοργάνωσε 3ήμερο Trial, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 11/7 με επίδειξη indoor Trial στην Μαρίνα Ρεθύμνου, από τον γνωστό και στο Ρεθυμνιώτικο κοινό SugitaVan Rheenen, ο οποίος μάγεψε με τις «ακροβατικές» του ικανότητες.

Το Σάββατο 12/7 και ώρα 12.00 δόθηκε η εκκίνηση για τον 3ος αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στο χωριό Καρέ Ρεθύμνου. Οι αγωνιζόμενοι είχαν στην διάθεση τους 3 ώρες και 20 λεπτά για να αντιμετωπίσουν 8 ειδικές διαδρομές. Στην κατηγορία Α’ ο Χάρης Χριστόπουλος φάνηκε από τον 1ο κιόλας γύρο να έχει το προβάδισμα, παίρνοντας τελικά και την νίκη με μόνο 14 βαθμούς ποινής αφήνοντας 2ο τον περσινό πρωταθλητή Λευτέρη Πίππο, ο οποίος ισοβάθμησε με τον 12κις Πρωταθλητή Motocross Λευτέρη Καρέτσο, αλλά έχοντας περισσότερες ειδικές με μηδέν βαθμούς ποινής άφησε τον συνονόματο του στην 3η θέση. Την 4η θέση κατέκτησε ο Αλέξης Λιάππης με 39 βαθμούς ποινής. Στην κατηγορία Β΄ ο Γιώργος Τρικαλίτης πήρε την 1η θέση με 2ο τον Ρεθυμνιώτη Κώστα Μυτιληναίο. Ο επίσης Ρεθυμνιώτης Ιάκωβος Διακουμάκης παρόλο που τον ταλαιπωρεί παλιότερο τραύμα κατέκτησε την 3η θέση αφήνοντας αρκετά πίσω τον νεαρό Γιώργο Μουρίκη. Στην κατηγορία FUN ο Δημήτρης Μακροζαχόπουλος τερμάτισε στην 1η θέση με 42 βαθμούς ποινής και 2ο τον Γιάννη Ανεστόπουλο με 56 βαθμούς ποινής και 3ο τον συμπαθέστατο Φωτάγγελο Μουρίκη. Τέλος στην κατηγορία Junior νικήτης αναδείχτηκε ο Ρεθυμνιώτης Γιώργος Διακουμάκης.

Την Κυριακή 13/7 και ώρα 12.00 δόθηκε εκκίνηση στον ίδιο χώρο στο χωριό Καρέ Ρεθύμνου για τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζοντας τις ειδικές διαδρομές καταφέρανε να τερματίσουν σχεδόν στον μισό χρόνο από τον δοθέντα και μειώνοντας και τους βαθμούς ποινής.

Στην κατηγορία Α’ την νίκη πήρε ο περσινός πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος κάνοντας ένα εκπληκτικό αγώνα με μόνο 5 βαθμούς ποινής. Την 2η θέση πήρε ο νικητής της προηγούμενης μέρας Χάρης Χριστόπουλος τελειώνοντας τον αγώνα σε μόνο 1 ώρα και 31 λεπτά, με 10 βαθμούς ποινής. 3ος ο Λευτέρης Καρέτσος με 23 βαθμούς και με 10 παραπάνω στους 33 τερμάτισε ο Αλέξης Λιάππης κατακτώντας την 4η θέση.

ο Ρεθυμνιώτης αναβάτης Κώστας Μυτιληναίος είχε μια 1η και μια 2η θέση

Αλέξης Λιάππης, 4ος στην κατηγορία Α’

ο Γιώργος Τρικαλίτης ήταν ο νικητής της κατηγορίας Β’ το Σάββατο και την Κυριακή τερμάτισε 2ος

Ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία Α’ Λευτέρης Πίππος τερμάτισε 2ος το Σάββατο και πήρε την 1η θέση την Κυριακή εκτελώντας ένα άψογο αγώνα.

Στην κατηγορία Β’ ο Ρεθυμνιώτης Κώστας Μυτιληναίος πήρε την 1η θέση από τον νικητή της προηγούμενης μέρας Γιώργο Τρικαλίτη. Χωρίς άλλες αλλαγές από τα αποτελέσματα της προηγούμενς, ο Ρεθυμνιώτης Ιάκωβος Διακουμάκης τερμάτισε 3ος και ο Γιώργος Μουρίκης 4ος.

Στην κατηγορία FUN ο Δημήτρης Μακροζαχόπουλος πήρε άνετα την 2η του νίκη σε δυο μέρες τερματίζοντας με μόνο 16 βαθμούς ποινής. Την 2η θέση κατέκτησε ο Φωτάγγελος Μουρίκης και 3ο τον Γιάννη Ανεστόπουλο. Στην κατηγορία Junior ο Γιώργος Διακουμάκης (Junior) πήρε για άλλη μια φορά την 1η θέση στην κατηγορία του τερματίζοντας με 69 βαθμούς ποινής.

Φωτογραφίες: ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ.

[download id=”115″]