Μικές Ηλίας

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto
3ος γύρος, 9-10/9, Pleven, Βουλγαρία

Με την δεύτερη θέση επέστρεψε η αποστολή της Ο.Μ.Ε από την Βουλγαρία όπου διεξήχθη ο τρίτος γύρος του βαλκανικού πρωταθλήματος. Δεν είναι πρώτη φορά που η Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών Ελλάδος στέλνει αναβάτες στο εξωτερικό αλλά σίγουρα αυτή είχε τα καλύτερα αποτελέσματα.

O Ηλίας Μικές τερμάτισε πρώτος στην SM 1000, ο Μάκης Φαναριώτης τέταρτος στα 450cc και ο Γιώργος Στασινός τρίτος στα 250cc. Λόγο του μικρού αριθμό των συμμετοχών όλες οι κατηγορίες έτρεξαν μαζί, οπότε πέρα από την κατάταξη για κάθε μία από τις κατηγορίες, υπήρχε και μία άτυπη γενική κατηγορία χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τόσο στην SM 1000 όσο και στην γενική ο Ηλίας Μικές (Husaberg) ήταν νικητής και στα δύο σκέλη. Στο εναρκτήριο έφυγε πρώτος στην εκκίνηση και έμεινε εκεί μέχρι την λήξη του αγώνα. Δεύτερος για την SM 1000 ήταν Anton Karakashev (Yamaha) που τερμάτισε σχεδόν έξι δευτερόλεπτα αργότερα. Στο επόμενο σκέλος έστριψε δεύτερος μετά την εκκίνηση, πίσω από τον Teodor Totev της SM 450 αλλά δύο γύρους αργότερα πέρασε και πάλι μπροστά όπου και τερμάτισε. Τρίτος για την μεγάλη κατηγορία και στα δύο σκέλη ήταν ο Vanelin Aravanov (Husqvarna).

Μάκης Φαναριώτης

Ο Μάκης Φαναριώτης (Honda) λόγο τεχνικών προβλημάτων το Σάββατο δεν πήρε μέρος στα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της SM 450 με αποτέλεσμα να ξεκινάει πέμπτος την Κυριακή στον αγώνα, ενώ την Κυριακή κανείς από τους Έλληνες αναβάτες δεν συμμετείχαν στο εικοσάλεπτο warm up κάτι που τους στέρησε έστω και μερικά ακόμα δέκατα από το γυρολόγιο τους. Στο πρώτο σκέλος ο Θεσσαλονικιός αναβάτης έκανε πολύ καλή εκκίνηση και κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην κατηγορία του τερματίζοντας τέταρτος αλλά και τρεις θέσεις στην γενική όπου ήταν έκτος. Στο επόμενο σκέλος έκανε ακριβώς το ίδιο τερματίζοντας συνολικά έκτος στην γενική. Την νίκη στο πρώτο σκέλος πήρε ο Βούλγαρος Teodor Totev ενώ στο δεύτερο ο Ρουμάνος Peter Gagyi.

Οι μόλις τρεις συμμετέχοντες στη SM250 δεν είχαν και πολλά να χωρίσουν αφού η πολυπόθητη θέση στο βάθρο ήταν για όλους δεδομένη. Μακράν ο πιο γρήγορος της κατηγορίας ήταν ο Βούλγαρος Alexandar Georgiev. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ήταν ο Ρουμάνος Zoltan Fazakas (Yamaha) με επίσης πολύ καλούς χρόνους, ενώ ο Γιώργος Στασινός (Honda) τερμάτισε τρίτος και στα δύο σκέλη και αντίστοιχα ένατος στην άτυπη γενική κατάταξη. Η ελληνική αποστολή πήρε την δεύτερη θέση στην κατάταξη των εθνικών ομάδων πίσω από τους Βούλγαρους και μπροστά από του Ρουμάνους αναβάτες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατηγορία SM 1000
1. Ηλίας Μικές Husaberg
2. Anton Karakashev Yamaha
3. Vanelin Aravanov Husqvarna

Στασινός Γιώργος

Κατηγορία SM 450
1. Teodor Totev KTM
2. Peter Gagyi Honda
3. Kulev Kalin KTM
4. Μάκης Φαναριώτης Honda

Κατηγορία SM 250
1. Georgiev Alexandar Honda
2. Fazakas Zoltan Yamaha
3. Γιώργος Στασινός Honda

Εθνικές Ομάδες
1. Βουλγαρία
2. Ελλάδα
3. Ρουμανία