Μια εβδομάδα πρίν τον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MX3, η ΑΜΟΤΟΕ ολοκλήρωσε τον 3ο γύρο πανελληνίου για το motocross στην ανανεωμένη πίστα της Χαλκίδας. Αισθητά λιγότεροι ήταν οι θεατές σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα στην ίδια πίστα, παρόλο που ο καιρός μας θύμισε καλοκαίρι.

Παρακολουθήσαμε ένα μοναδικό πρώτο σκέλος στην MX1, με τον Π.Κουζή και τον Χ.Φωτόπουλο να μάχονται μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ιδιαίτερη ήταν επίσης η πρώτη προσωπική νίκη του Δ.Κοντολέτα στην MX2.

Πιο αναλυτικά στις κατηγορίες:

MX1
Δεν υπέκυψε στην πίεση ο Π.Κουζής καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Χ.Φωτόπουλο ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος στο πρώτο σκέλος. Η λανθασμένη πίεση στα ελαστικά της μοτοσυκλέτας του Π.Κουζή διορθώθηκε ανάμεσα στα σκέλη και έτσι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κερδίσει το δεύτερο μέρος αφήνοντας ξανά τον Χ.Φωτόπουλο στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε και στους δύο αγώνες ο λίγο πιο μεγάλος σε ηλικία Σ.Λυρίου σε μία επίδειξη εμπειρίας! Την εγκατάλειψη του Δ.Βαγγελάκου εκμεταλλεύτηκαν οι Μ.Σκύβαλος και Κ.Τζιώρας και έτσι μοιράστηκαν την τέταρτη και πέμπτη θέση στα σκέλη. Πολύ αξιόλογη ήταν η συμμετοχή τριών αθλητών απο το χώρο του enduro, με τον Γ.Κοινωνά απο την ομάδα της Honda Moto Action να τερματίζει ένατος, ενώ ο Γ.Μανωλίδης βρέθηκε δέκατος στο πρώτο μέρος και όγδοος στο δεύτερο.

Π.Κουζής #88

MX2
Το πρώτο σκέλος κέρδισε ο Δ.Κοντολέτας σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για την MX2. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σ.Γαλατιανός που άξια διεκδικεί το βάθρο αμέσως μετά την επανεμφάνιση του στους αγώνες. Τρίτος ήταν ο τοπικός Σ.Κοσμάς και τέταρτος ο Α.Τσαρνάς. Τα πάνω κάτω ήρθαν στο δεύτερο μέρος με τον Α.Τσαρνά να θέτει αυτός το ρυθμό του αγώνα κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Ο Σ.Κοσμάς ήταν αυτός που πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Δ.Κοντολέτα στην τρίτη. Τέταρτος τερμάτισε ο Σ.Γαλατιανός και πέμπτος ο Π.Παπίλας. Μία όγδοη και μία έβδομη θέση πήρε ο πολύ έμπειρος οδηγός enduro Β.Σιαφαρίκας, “βάζοντας τα γυαλιά” σε αρκετούς αναβάτες του motocross!

Δ.Κοντολέτας #92

Open
Για άλλη μία φορά ο Ν.Ανδρέου “έκλεισε” την πρώτη θέση κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Ο Θ.Αυγέρης είναι όλο και πιο γρήγορος φέτος και τα αποτελέσματα δεν κρύβονται, με δύο δεύτερες θέσεις ολοκλήρωσε το σαββατοκύριακο του στην Χαλκίδα! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σ.Δημολιάνης τερματίζοντας τρίτος και στα δύο σκέλη.

Ν.Ανδρέου #1

Mx Junior+Mini
Στα 85 κυβικά πρώτος ήταν ο Μ.Κρητικός και 15″ πίσω του τερμάτισε ο Ν.Λυρίου. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ν.Φανουράκης με Suzuki RM85. Ίδια ήταν τα αποτελέσματα για τις τρείς πρώτες θέσεις και στα δύο σκέλη για την κατηγορία Junior. Στην κατηγορία Mini είχαμε μόλις τρείς συμμετοχές με τον Φ.Ζούνη να κερδίζει στην Χαλκίδα αφήνοντας τον μικρό του ανταγωνιστή Γ.Γεωργίου στην δεύτερη και τον Β.Γρηγοριάδη στην τρίτη. Άτυχος ο Γ.Κραμβουσάνος συμπλήρωσε μόλις ένα γύρο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Μ.Κρητικός #160 και Φ.Ζούνης #37

Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr