ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
PRO ACTION

Τέλειος αγώνας με πολλές συμμετοχές, πολλούς θεατές και φανταστική διαδρομή.

Την Κυριακή 11 Απριλίου η pro action διοργάνωσε τον 3ο αγώνα για το παγκρητιο κύπελλο endurο sprint-scramble στην περιοχή του φράγματος Αποσελεμη.

Ο καιρός για άλλη μια φορά μας έκανε το χατίρι και έτσι μετά το ψιλόβροχο του Σαββάτου, την Κυριακή το πρωί το τερέν της διαδρομής ήταν τέλειο με φοβερό κράτημα, χωρίς σκόνη και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απίστευτη διαδρομή η οποία είχε σχεδιαστεί (ανηφόρες, κατηφόρες, ποτάμια), το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχουν διοργανωθεί στην Κρήτη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στην κατηγορία των rookies (νέων) ταχύτερος με  διαφορά για άλλη μια φορά αναδείχτηκε ο τοπικός πιτσιρικάς Φανουρακης  ο οποίος οδήγησε πολύ σωστά, με δεύτερο τον ανεβασμένο Στεφανάκη ενώ στην τρίτη θέση μόλις 3 δευτερόλεπτα πιο πίσω, τερμάτισε ο Αντωνόπουλος από την Σητεία με δανεικό μηχανάκι.
Στην κατηγορία των βετεράνων o Kορνηλακης πήρε άξια την δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Γερόλυκο Καντηφεδακη που και αυτός με την σειρά του άφησε στην τρίτη θέση μετά από σταθερή οδήγηση τον Χριστοδουλάκη.

Στην κατηγορία Ε1 η οποία όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν είναι η πιο ανταγωνιστική κατηγορία του κρητικού κυπέλου, την νίκη πήρε για πρώτη φορά φέτος ο Βασιλάκης με πολύ πειστικό τρόπο και πολύ σταθερή οδήγηση (ήταν ένας από τους λίγους οδηγούς ο οποίος κατέβαζε σταθερά τον χρόνο του σε κάθε σκέλος), αφήνοντας δεύτερο τον Πασπάτη ο οποίος και αυτός με την σειρά του οδήγησε πολύ γρήγορα αλλά κάποια λάθη δεν του επέτρεψαν να παλέψει για την 1η θέση, ενώ μόλις 17 δευτερόλεπτα πιο πίσω και στην τρίτη θέση αναδείχτηκε ο Λεμης.

Στην κατηγορία Ε2 ταχύτερος όλων ήταν ο Καρακης πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στο σύνολο των σκελών απ όλους τους συμμετέχοντες.

Δεύτερος μόλις 10 δευτερόλεπτα πιο πίσω αλλά με ταχύτερο χρόνο ημέρας στο τελευταίο σκέλος τερμάτισε ο  Πετράκης ο οποίος πίεσε για την 1η θέση αλλά δεν ήταν αρκετό, ενώ μετά από πολύ καλή και σταθερή οδήγηση ο Τερζάκης κατατάχτηκε στην τρίτη θέση.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία ΑΚΤΩΡ για την παραχώρηση αυτού του φανταστικού χώρου.

DSC01313 DSC01314