ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ.

4ος και 5ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τrial

Ο 4ος και ο 5ος αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος TRIAL φιλοξενήθηκε και φέτος στην πόλη του Ρεθύμνου. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Ρεθύμνου (ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ.)

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην περιοχή Κουμπέ και παρουσία πολλών θεατών δόθηκε εκκίνηση σε 25 αναβάτες, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν 8 πολύ δύσκολες και τεχνικές ειδικές διαδρομές. Οι 4 από αυτές βρισκόταν απέναντι από το στρατόπεδο στο δρόμο για Γάλλο, και οι άλλες 4 στο πανέμορφο παραλιακό τοπίο του Κουμπέ κάτω από το εστιατόριο Μαΐστρος.

Για 3 γύρους συνολικά οι οδηγοί είχαν στην διάθεση τους 4 ώρες και 20 λεπτά. Η υψηλή θερμοκρασία έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αναβατών. Στην κατηγορία Junior που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά φέτος, συμμετείχαν άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών. Η κατηγορία αυτή είχε να αντιμετωπίσει 4 ειδικές. 1ος αναδείχθηκε ο Μαυρίκης Γιώργος ο οποίος παρακολουθεί όλο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Δεύτερος αν και καλύτερος συνολικά σε βαθμολογία αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού ο Λουγιάκης Μιχάλης με 3ο τον Μανόλη Μαρκουλάκη και 4ο τον Γιώργος Διακουμάκη. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή δυο κοριτσιών, της Φανή Νικολουδάκη και της Πόπης Τσουράκης.

Στην κατηγορία MAJOR (Βετεράνων), πρώτος αναδείχθηκε ο πολυπρωταθλητής στην κατηγορία , Δημήτρης Λαβούτας από τα Χανιά. Δεύτερος ο Μπάμπης Ηλιόπουλος, και τρίτος ο Μιχάλης Φωτεινός που αν και είχε καλύτερη βαθμολογία, χρεώθηκε 6 βαθμούς ποινής για καθυστέρηση τερματισμού, από τον προβλεπόμενο χρόνο. Στην κατηγορία Β ο συμπαθέστατος Μάκης Βαϊτσης πήρα μια άνετη νίκη με 2ο τον Χρήστο Μάνο και 3ο τον Γιάννη Δασκαλάκη. Ο Κώστας Μυτιληναίος αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και ισοβάθμησε με τον πρώτο αναβάτη. Στην κατηγορία Α ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία Χάρης Χριστόπουλος βρέθηκε στην 3η θέση. Κυρίαρχος της κατηγορίας ήταν ο νεαρός Λευτέρης Πίππος με 2ο τον Αλέξη Λιάππη. Ο έμπειρος Γιάννης Σωτήρχος αρκέστηκε στην 4η θέση. Για την επιτυχή έκβαση του αγώνα επιστρατεύθηκαν 30 μέλη του ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ. Δεν έλειψαν εντάσεις, παράπονα από τους αγωνιζόμενους κυρίως όσον αφορά τις δυσκολίες στις Ειδικές.

Την κυριακή 8 Οκτωβρίου δόθηκε εκκίνση σε 26 αναβάτες λίγο πριν από τις 11.00 για τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος TRIAL. Ορισμένες από τις Ειδικές δέχθηκαν μετατροπές αμέσως μετά τον χθεσινό αγώνα μετά από αίτημα των αναβατών και την έγκριση του Αλυτάρχη Γιώργου Λιόκαλου. Στην κατηγορία junior επικράτησε πάλι ο Γεώργιος Μουρίκης με δεύτερο (αν και καλύτερο) Λουγιάκη Μιχάλη. Επίσης για δεύτερη φορά συμμετείχαν η Νικολουδάκη Φανή και η Τσουράκη Πόπη. Στην κατηγορία Major ο Λαβούτας Δημήτρης επικράτησε για άλλη μια φορά με δεύτερο τον Μπάμπη Ηλιόπουλο ο οποίος ισοβάθμισε με τον Φωτεινό Μιχάλη ο οποίος για άλλη μια φορά περιορίστηκε άτυχος στην 3 θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Φωτάγγελος Μαυρίκης πατέρας του Γιώργου (νικητή στην JUNIOR)

Στην κατηγορία Β για άλλη μια φορά ο Μάκης Βαϊτσης επικράτησε του Μάνου Χρήστου, περιορίζοντας τον Αντώνη Μάνη στην 3η και τον Γιάννη Δασκαλάκη στην 4η θέση. Ο εκτός συναγωνισμού Κώστας Μυτιληναίος απο το Ρέθυμνο ισοβάθμησε με τον 2ο. Στην κατηγορία Α ο Πίππος Λευτέρης επικράτησε με μόνο 28 βαθμούς ποινής, έναντι του περσινού πρωταθλητή Χάρη Χριστόπουλου με 38 βαθμούς ποινής. Τρίτος ο Αλέξης Λιάππης με 64 βαθμούς και πολύ πίσω με 94 βαθμούς ο Σωτήρχος Γιωάννης. Αξιόλογη προσπάθεια έκανε ο Τσακιρίδης Μηνάς με 106 βαθμούς ποινής. Ο αγώνας έληξε με την απονομή και των δυο αγώνων.

Οι χορηγοί του αγώνα ήταν: Οικοδομικά υλικά ΔΡΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ, Πρατήριο υγρών καυσίμων ΒΡ ΣΗΦΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Αντιπροσωπίες-εμπόριο-διανομές ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ, Φούρνος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ, Ψύξη Κλιματισμός ΑΦΟΙ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗ, SUZUKI Κ.ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ, Κατασκευές Αλουμινίου Σιδήρου ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ, Είδη Υγιεινής ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, ΤΡΟΧΟΣ.

Οι μετακινήσεις των αθλητών έγιναν με την ANEK LINES. Χορηγοί επικοινωνίας Τeam Fm και το περιοδικό COUNTER STEAR AUTO MOTO.