Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Supercross μεταφέρθηκε στο Vancouver του Καναδά, όπου ο James Stewart κατέκτησε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Μεγάλος νικητής στην Lites αναδείχτηκε ο Nathan Ramsey που καθάρισε από την αρχή τον αγώνα.

Τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν στην μάχη δίχρονο vs τετράχρονο στο Supercross. Νικητές και χαμένοι δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι με την απόδοση των τετράχρονων στον πρώτο αγώνα, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσουν δίχρονο μέσα στην χρονιά. Το τέλος εποχής για τους δίχρονους κινητήρες πλησίαζε αργά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η μη χρησιμοποίηση τους στο Supercross, είναι η χαριστική βολή.

250
Την εκκίνηση πήρε ο Kyle Lewis κρατώντας και την πρωτοπορία του αγώνα για μισό γύρο, πριν του την κλέψει ο James Stewart που τον καταδίωκε. Ο bubba κράτησε πολύ δυνατό ρυθμό και δεν απειλήθηκε σε όλο τον αγώνα τερματίζοντας άνετα πρώτος. Οι Ricky Carmichael και Chad Reed έπεσαν θύματα κακής εκκίνησης, αλλά βρέθηκαν σχετικά γρήγορα μπροστά και έδωσαν μεταξύ τους την μάχη για την δεύτερη θέση. Στο τέλος ο Carmichael τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Reed. Πραγματοποιώντας άλλη μια καλή εμφάνιση ο πρωταθλητής των 125 Ivan Tedesco απέσπασε την τέταρτη θέση από τον πέμπτο Michael Byrne. Ο νικητής του SX της Ελβετίας (την προηγούμενη εβομάδα) και από τους ελάχιστους πάνω σε δίχρονο (αν όχι ο μοναδικός) David Vuillemin κατέλαβε την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Vancouver Canada World Supercross GP 250
1. James Stewart  Kawasaki
2. Ricky Carmichael Suzuki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Ivan Tedesco  Suzuki
5. Michael Byrne  Kawasaki
6. David Vuillemin Honda
7. Jason Thomas  Honda
8. Nick Wey  Honda
9. Heath Voss  Yamaha
10. Jeff Gibson  Honda

Lites
Από την εκκίνηση ο Nathan Ramsey πήρε τη πρωτοπορία του αγώνα και μόνο στο τέλος ένοιωσε από μακριά την απειλή του επερχόμενου Davi Millshaps. Ο Ramsey ανέβασε τον ρυθμό του τόσο, όσο χρειαζόταν για να πάρει την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Millshaps μετά από ένα φοβερό αγώνα, καθώς ξεκίνησε σχεδόν τελευταίος και κατάφερε να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση, απειλώντας μάλιστα και την πρώτη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Billy Laninivich όπως είχε κάνει και στον πρώτο αγώνα. Η εμφάνιση του Ryan Sipes στον θεσμό του έφερε μια τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Andrew Short. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Darcy Lange.

Αποτελέσματα Vancouver Canada World Supercross GP Lites
1. Nathan Ramsey  KTM
2. Davi Millsaps  Honda
3. Billy Laninovich  Honda
4. Ryan Sipes  Suzuki
5. Andrew Short  Honda
6. Darcy Lange  Kawasaki
7. Josh Hansen  KTM
8. Ryan Morais  Suzuki
9. Jake Weimer Honda
10. Michael LaPaglia, Suzuki

Όπως δήλωσαν και οι δύο έχουν πολλά να μάθουν ο ένας απο τον άλλο.Βαθμολογία

Amp’d Mobile World Supercross GP 250
1. James Stewart  50
2. Ricky Carmichael  44
3. Chad Reed  40
4. Ivan Tedesco  36
5. Michael Byrne  31
6. Nick Wey  29
7. Jason Thomas  28
8. Jeff Gibson  23
9. Justin Buckelew  21
10. Ryan Clark  18

Φωτογραφίες: Steve Bruhn