5η ημέρα Agadir – Smara
4 Ιανουαρίου 2005
Απλή 240 χλμ – Ειδική 381 χλμ – Απλή 33 χλμ = Σύνολο 654 χλμ

Το rally Dakar βρίσκετε στην πέμπτη διαδρομή και σήμερα οι αναβάτες ένιωσαν τα πρώτα σκληρά σημάδια του φημισμένου αγώνα. Κρύο, οδήγηση πάνω σε κοφτερή πέτρα, λάθη πλοήγησης, πτώσεις, τραυματισμοί, εγκαταλείψεις και ανακατατάξεις στη γενική βαθμολογία.

Ο αναβάτης εκ Αυστραλίας Andy Caldecott (#23 – KTM Team Australia) κατάφερε να κερδίσει την ειδική των 381χλμ και να απολαμβάνει την δεύτερη θέση της γενικής, με μόλις 00′ 43″ απόσταση από τον πρώτο Marc Coma (#6 – KTM Repsol Red Bull) που στη ειδική τερμάτισε δεύτερος για μόλις 00′ 03″ . Τρίτος σε ειδική και γενική κατατάχτηκε ο Γάλλος Cyril Despres (#2 – Gauloises KTM), παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε σήμερα με τον χιλιομετρητή του.

Ο Cox (#3- Gauloises KTM), Esteve Pujol (#7 – KTM Repsol Red Bull)και Meoni (#4 – Gauloises KTM), κλείνουν την εξάδα της ειδικής αλλά και της Γενικής. Στην έβδομη θέση της ειδικής βρέθηκε ο David Fretigne (#12 – Yamaha Motor France Gauloises) μετά από λάθος πλοήγηση και κύκλο 8χλμ, γλιστρώντας από την κορυφή της γενικής για να καταλήξει στη θέση νούμερο επτά με 10′ 30″ λεπτά διαφορά από τον πρώτο.

Ο Έλληνας Βασίλης Ορφανός (#54 – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ – HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) τερματίζει μετά από 5h54’14’ την ειδική και κατατάσσεται 116ος. Στη γενική βαθμολογία πέφτει θέσεις και σταθεροποιείται στη 175η. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε νικητές. Το Dakar έχει πολύ δρόμο ακόμα.» υποστηρίζει ο Β. Ορφανός και συνεχίζει «Σήμερα η μέρα άρχισε με πολύ κρύο. Η ειδική ήθελε προσεκτικές κινήσεις και όχι ρίσκο. Είχε πάρα πολύ πέτρα και ποταμάκια που κόβανε την διαδρομή. Οδήγησα μέχρι το τέλος χωρίς πτώση. Όλα πήγανε καλά.» Στην κατηγορία του, ο Βασίλης, τερμάτισε 8ος και βρίσκετε στη στην 21η θέση με συνολικό χρόνο 7h11’22’.

Ο Βασίλης Ορφανός για την 5η ημέρα

Πολλές η πτώσεις μέσα στη ειδική, με τον Jordi Duran (#16 KTM Repsol Red Bull) να τραυματίζεται αρκετά σοβαρά και να μεταφέρετε στο Agadir, βγαίνοντας εκτός αγώνα.

Φωτογραφίες : maindruphoto.com, Gauloises Racing
Περισσότερες φωτογραφίες