Περιφερειακό πρωτάθλημα scramble Δυτικής Μακεδονίας Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
2ος αγώνας, Φλώρινα, Κυριακή 24 Ιουνίου
Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Τα βουνά πήραν οι endurάδες και motocrosser της Δυτικής Μακεδονίας για τον 2ο αγώνα του Περιφερειακού πρωταθλήματος scramble Δυτικής Μακεδονίας Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και αποδείχτηκε μια πρώτης τάξης απόδραση από τον καύσωνα, αφού στα 1.700 μέτρα υψόμετρο η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 30οC με το βοριαδάκι να κάνει την ατμόσφαιρα αρκετά δροσιστική. Ο Μ.Ο. Φλώρινας με την πολύ καλή διοργάνωση δεν άφησε κανένα από τους 500 περίπου θεατές παραπονεμένο. Το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου φιλοξένησε τον τεχνικό έλεγχο και το park ferme προσφέροντας δροσιά, μουσική και πολύ καλή εξυπηρέτηση κάνοντας την αναμονή ευχάριστη.

Το κόστος της συμμετοχής ήταν και σε αυτό τον αγώνα 20€, ποσό που καλύπτει την ασφάλεια των αθλητών. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποστηρίζει το πρωτάθλημα καλύπτοντας τα έξοδα για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων, γεγονός που αποτελεί σημαντική βοήθεια για οργανωτές και αγωνιζόμενους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 45λεπτη καθυστέρηση, η οποία όμως δεν οφείλετε στους οργανωτές αλλά στην καθυστερημένη προσέλευση αρκετών αθλητών. Από την motocross άδικη ατμόσφαιρα του προηγούμενου αγώνα στην Πτολεμαΐδα οι 53 αγωνιζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια άκρως εντουράδικη διαδρομή. Η μεγάλη ανηφόρα με το αφράτο χώμα και την απότομη στροφή ήταν το σημείο που πρόσφερε το περισσότερο θέαμα. Στο μονοπάτι μέσα στο δάσος εκτυλίχθηκαν εικόνες που θυμίζουν Hare Scramble και Romaniacs με αναβάτες και θεατές να σπρώχνουν και να σηκώνουν στα χέρια τις μοτοσυκλέτες για να περάσουν από ένα δύσκολο κομμάτι της διαδρομής. Το ρέμα, η μεγάλη ευθεία της εκκίνησης τα φυσικά άλματα και το άλμα του τερματισμού συμπλήρωναν την απαιτητική διαδρομή. Η σκόνη δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα αφού το βοριαδάκι καθάριζε αμέσως την ατμόσφαιρα. Δεν έλειψαν πάντως τα παράπονα από οδηγούς για τον βαθμό δυσκολίας και την επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία της διαδρομής. Το σίγουρο είναι ότι όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι αφού η Iron Team έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ενώ η Μ.Ο.Φλώρινας έστειλε τα αποτελέσματα σε ηλεκτρονική μορφή το απόγευμα της ίδιας ημέρα σε όλες τις λέσχες.

S1 (δίχρονοι κινητήρες έως 125 κε και τετράχρονοι κινητήρες έως 250 κε)
30 ήταν οι συμμετοχές στην S1 με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΒΡΥΝΟ από την Πτολεμαΐδα να κάνει ότι έκανε και στον πρώτο αγώνα: ξεκίνησε δυνατά, τερμάτισε 1ος με διαφορά (45’’) και έκανε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας (2:53.’755). 2ος τερμάτισε ο ΟΥΣΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ από την Καστοριά με τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΗΛΙΑ από την Πτολεμαΐδα να συμπληρώνει το βάθρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 2ος του προηγούμενου αγώνα, Θωμαϊδης Ευθύμιος, δεν αγωνίστηκε στη Φλώρινα και ο Χρήστος Βελόνης που ήταν 3ος στον προηγούμενο αγώνα εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού, ευτυχώς όχι σοβαρά. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα στον επόμενο αγώνα στο Μικρόκαστρο.
Τις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογούμενης 15άδας κατέλαβαν οι:
4ος ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Κοζάνη)
5ος ΟΥΛΙΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Φλώρινα)
6ος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Κοζάνη)
7ος ΜΑΝΩΛΑΣ ΧΑΡΗΣ (Κοζάνη)
8ος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ (Φλώρινα)
9ος ΤΖΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Κοζάνη)
10ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Κοζάνη)
11ος ΚΑΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Φλώρινα)
12ος ΤΑΝΟΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Κοζάνη)
13ος ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ (Καστοριά)
14ος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (Μικρόκαστρο)
15ος ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Κοζάνη)

S2 (δίχρονοι κινητήρες από 126 κε και τετράχρονοι κινητήρες από 251 κε)
Από τους 23 που στήθηκαν στην εκκίνηση της S2 ξεχώρισε και πάλι το αφεντικό της κατηγορίας ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ από την Καστοριά με το 2χρονο KTM200 του με διαφορά σχεδόν 2 λεπτών από τον 2ο Γρεβενιώτη ΤΑΡΑ ΑΧΙΛΛΕΑ και 3ο τον ΚΟΥΤΛΙΑΜΠΑ ΣΠΥΡΟΣ από την Κοζάνη. Η 15άδα έκλεισε με τους παρακάτω:
4ος ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Καστοριά)
5ος ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Φλώρινα)
6ος ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Κοζάνη)
7ος ΓΙΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Γρεβενά)
8ος ΨΩΜΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Καστοριά)
9ος ΣΟΛΑΤΣΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (Καστοριά)
10ος ΤΖΙΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Κοζάνη)
11ος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Καστοριά)
12ος ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Καστοριά)
13ος ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Γρεβενά)
14ος ΒΑΪΟΣ ΖΕΡΒΑΣ (Γρεβενά)
15ος ΤΖΙΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (Φλώρινα)

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Μικρόκαστρο την Κυριακή 22 Ιουλίου.