5 Ιανουαρίου
6η ημέρα Smara – Zouerat

Απλή 121 χλμ – Ειδική 492 χλμ – Απλή 9 χλμ = Σύνολο 622 χλμ

Ο παλιός είναι αλλιώς. Αυτό απόδειξε σήμερα ο Ιταλός Fabrizio Meoni (#4 – Gauloises KTM) με το ΚΤΜ του, με την πρώτη του νίκη σε ειδική στο φετινό Dakar. Ο Meoni πέρασε μπροστά, μετά το ΣΕΧ3 της ειδικής και άφησε πίσω του, τον Νορβηγό Pal-Anders Ullevalseter (#5 – Scandinavia) κατά 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα (καλύτερος ιδιώτης οδηγός) που βρίσκεται πλέον στη 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Τρίτος στην ειδική με 02′ 58″ λεπτά διαφορά, ο Alfie Cox (#3 – Gauloises KTM) που δείχνει να έχει περάσει τον πόνο στη ωμοπλάτη και φιγουράρει στη 4η θέση της γενικής με 02′ 58″ διαφορά από τον πρώτο της 6ης ημέρας Cyril Despres (#2 – Gauloises KTM), που τερμάτισε τέταρτος και έχει τον χθεσινό πρωτοπόρο της γενικής, Ισπανό Marc Coma (#6 – KTM Repsol Red Bull) δεύτερο πλέον με 35 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Coma και ο χθεσινός νικητής της ειδικής, Andy Caldecott (#23 – KTM Team Australia) δεν τα πήγαν καλά σήμερα. Παρά το ότι βγήκαν 5ος και 6ος στη ειδική αντίστοιχα, τα χάλασαν στη πλοήγηση με αποτέλεσμα να χάσουν χρόνο. Ο Esteve Pujol (#7 – KTM Repsol Red Bull) τερματίζει έβδομος και χάνει μια θέση φιγουράροντας στην 6η θέση της γενικής.

Ο αναβάτης της Yamaha με το 2X2 David Fretigne (#12 – Yamaha Motor France Gauloises) σπάει την κυριαρχία των ΚΤΜ τερματίζει όγδοος, έχει την 8η θέση στη γενική κατάταξη και πρώτος εκπρόσωπος της κατηγορίας 251-450cc.

Ο Βασίλης Ορφανός (#54-ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ – HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ) καταφέρνει μια πολύ καλή 87η θέση στη ειδική με χρόνο 6h 58′ 36″ έχοντας διαφορά από τον πρώτο Meoni 2h21’22” . Έτσι τον βλέπουμε να γράφει το όνομα του στην 123η θέση της γενικής, με συνολικό χρόνο 14h09’58” και μια διαφορά, από τον πρώτο της γενικής Cyril Despres, 5h13’09”. Στην κατηγορία του ο Βασίλης έχει καταφέρει το 7ο καλύτερο χρόνο και είναι 10ος στη βαθμολογία, με τον αγώνα να έχει ακόμα πολλές ώρες οδήγησης και ταλαιπωρίας. Κάτι που δεν τον φοβίζει καθόλου.
Σήμερα στην άμμο, μετρήθηκαν οι ταχύτητες των κορυφαίων αναβατών, οι οποίες έφταναν τα 180 km/h. Πολλές οι εγκαταλείψεις και σήμερα. Στα ως χθες 12 άτομα, προστέθηκαν άλλοι δέκα αναβάτες, διαμορφώνοντας το σύνολο, ως τη στιγμή που γράφουμε, 22.

Φωτογραφίες : maindruphoto.com, Gauloises Racing