ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OFF-ROAD TEAM

6ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally Raid 2006
Αυλαία στον Ταΰγετο…
Στις 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έγινε στην Καλαμάτα ο 6oς και τελευταίος αγώνας Rally Raid για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε το 2006 το Off-Road Team με το www.off-road.gr. Μετά από την Αττική Γη, την εξερεύνηση της Ρούμελης, την δροσιά του Πηλίου, το μαγευτικό Καρπενήσι και την λασπωμένη Πάτρα, η αυλαία έπεσε στον παγωμένο Ταΰγετο που επί τρία συναπτά έτη συγκεντρώνει τις καλύτερες κριτικές χάρη στην πολύ καλή οργάνωση της ΛE.MO.KA (Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Καλαμάτας). Φέτος, όντας πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την πολύ επιτυχημένη φετινή αγωνιστική χρονιά.
Αφετηρία και τερματισμός ήταν ο χώρος του πάρκινγκ έξω από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Μετά από περιπλάνηση σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής, οι αγωνιζόμενοι, κατέληξαν σε μια «έκπληξη» όπου πραγματοποιήθηκε πέρασμα από enduro test διαδρομή, προς τέρψιν οφθαλμού των εκατοντάδων θεατών που πλημμύρισαν το βουνό την Κυριακή, χάρη στην πολλή καλή προβολή του αγώνα!
Αναβαθμισμένος ήταν ο φετινός αγώνας. Με μήκος 180 χιλιόμετρα, οι πρωταγωνιστές αλλά και πολλοί νέοι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν πάνω στις Enduro μοτοσυκλέτες τους ή στα οχήματα 4Χ4, ένα ξεχωριστό τοπίο, σε μια ευχάριστη διαδρομή μέσα από βατούς αλλά και δύσκολους δασικούς δρόμους, ανοιγμένους ή εγκαταλελειμμένους, πέτρα και χώμα, λάσπη και ορεινά off-road κομμάτια γεμάτη ανηφοροκατηφόρες, λάσπη, δάση πάνω στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου! Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, ήταν το πρωινό πέρασμα της τεράστιας παραλίας, μέσα από την αμμουδιά, όπου έφερε έναν αέρα από το επίκαιρο… Dakar!
Οι συμμετοχές έφτασαν σε εντυπωσιακό αριθμό, αφού ξεπέρασαν τις 50 στα αυτοκίνητα και άλλες τόσες στις μοτοσυκλέτες! Η απονομή έγινε ως συνήθως μέσα σε κέντρο με πολυτελές γεύμα από την λέσχη, και πολυάριθμα κύπελλα να περιμένουν τους νικητές αλλά και τους… χαμένους! Εκεί, ανακοινώθηκαν και οι πρωταθλητές του θεσμού, που θα βραβευτούν σε ειδική απονομή στις 14 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
Η οργάνωση της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. σε συνεργασία με το Off Road Team και το www.off-road.gr, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ καλή χρονιά στον χώρο των Rally Raid, ένα θεσμό που αναβαθμίζεται στη χώρα μας.

[download id=”23″]