ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι 600 νίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα GP, εκτός από την άφθονη σαμπάνια, περιέχουν πολύ κόπο και αρκετά δάκρυα.

Η Honda όμως ποτέ δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο.

Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να συμμετέχει στους αγώνες, για τον ίδιο λόγο που ξεκίνησε το 1950, την συνεχή εξέλιξη τεχνολογίας, εισάγοντας καινοτόμες εφαρμογές στην παγκόσμια αγορά των μοτοσυκλετών.

Το 1961 στην Βαρκελώνη η Honda με οδηγό τον Tom Phillis κέρδισε το πρώτο GP 125 ανατρέποντας το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Τώρα οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αρχίζουν να βλέπουν με ανησυχία την Ιαπωνική υπεροχή.

Τα επόμενα 8 χρόνια η Honda αποτελούσε την μόνιμη απειλή, σημειώνοντας το αστρονομικό ρεκόρ, με τις 138 νίκες στα GP και τις 34 αναβατών.

Η γνώση, η εμπειρία και η τόλμη των μηχανικών που εθίσθηκαν πλέον στην νίκη, έδωσαν νέα ώθηση και πνοή στο όραμα του Soichiro Honda.

Οι εξωτικές κατασκευές αγωνιστικών κινητήρων, όπως του πεντακύλινδρου 125 cc και του δικύλινδρου V 50cc, που δούλευαν στις 21.500 στρ. ανά λεπτό !!!!!! και απέδιδαν 280 hp, ανά λίτρο, αποτελούν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.

Μεσολάβησε ένα διάστημα αποχής 11 ολόκληρων ετών, όπου η Honda έδινε με επιτυχία τον δικό της αγώνα, στον εμπορικό τομέα. Η δυναμική της επάνοδος την δεκαετία του ογδόντα, σηματοδότησε και πάλι την αρχή μίας νέας εποχής στα GP.

Τα θρυλικά NSR 500, NS 500, NSR 250, RS 250 και RS 125 χάρισαν στην Honda περισσότερες από 400 νίκες στα GP και 64 νίκες αναβατών.

Το 2002 οι νέοι κανονισμοί επαναφέρουν τους τετράχρονους κινητήρες και τα ολοκαίνουργια RC 211 V5 κερδίζουν σχεδόν 40 αγώνες και δίνουν στην Honda 3 ακόμα παγκόσμιους τίτλους και 2 αναβατών.

Συμπληρώνοντας 45 χρόνια από την πρώτη της νίκη, η Honda αναγνωρίστηκε ως παγκόσμια αγωνιστική υπερδύναμη κερδίζοντας 13 Παγκόσμια πρωταθλήματα GP. Εάν υπολογίσουμε την 11χρονη απουσία της κατέχει το ρεκόρ με 17 νίκες κάθε χρόνο.

Μία και μόνο μπορεί να είναι η ευχή, να τις χιλιάσει !!!