09/01/2011 7η αγωνιστική ημέρα

Arica – Antofagasta

Απλή διαδρομή, 208 km

Ειδική διαδρομή , 631 χλμ 272,68 χλμ

Η διαδρομή του «Personal Dakar Argentina – Chile 2011» άλλαξε μετά απόφαση των διοργανωτών. Και αυτό γιατί μετά από δυο σκληρές ειδικές ημέρες, μεγάλος αριθμός αγωνιζόμενων έφτασαν στην κατασκήνωση της Arica, την ημέρα (Σάββατο) της ανασυγκρότησης και ξεκούρασης. Έτσι αποφασίσθηκε να ακυρωθεί το δεύτερο κομμάτι της ειδικής και να χρονομετρηθούν τα 272,68 από τα συνολικά 631 χλμ.

Η ειδική κρατάει βέβαια έναν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, με την προσαρμογή, η οποία διευκολύνθηκε με τον σχεδιασμό δυο ειδικών την συγκεκριμένη ημέρα, για να μπουν σε ρυθμό τις δεύτερης έντονης εβδομάδας.
Πρώτος θα εκκινήσει ο νικητής της τελευταίας 6ης ειδικής της Παρασκευής με τον Helder Rodrigues (4-Yamaha), μετά την περιπέτεια του συμπατριώτη και πρότινος νικητής Ruben Faria (11-KTM). Το να ξεκινήσει πρώτος την διαδρομή, με τους Cyril Despres (2-KTM) και Marc Coma (1-KTM) στον λαιμό, η προσπάθεια δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
Ο διεκδικητής του τίτλου Cyril Despres θα πρέπει να οδηγήσει επιθετικά για να πλησιάσει στην κορυφή των Marc Coma που προηγείται 8’48 λεπτά και εκκινεί από την τρίτη θέση και μπορεί να διαχειρισθεί ιδανικά την διαφορά του.


Νέα διόρθωση τελικών αποτελεσμάτων. Ο Ruben Faria (11-KTM) τελικά δεν έκανε αυτός το λάθος, αλλά οι κριτές στον ανεφοδιασμό της 6ης ειδικής που τον αφίσανε 4 λεπτά νωρίτερα (και όχι 9’47” όπως είχε ανακοινώσει η οργάνωση). Ο αναβάτης με τα νέα δεδομένα τερμάτισε στην τρίτη θέση της 6ης ειδικής, 3’10 πίσω από τον Helder Rodrigues. Στην γενική κατατάσεται στην πέμπτη θέση με 33’54 διαφορά από τον πρώτο Marc Coma.

 

Πολλές ποινές επιβλήθηκαν σε πολλούς αναβάτες. Ο Βασίλης Ορφανός (97-Aprilia) δέχτηκε 1ωρα και είναι στην τελική 76η θέση της γενικής. Ο Σίμος Ταμπαξής γλιστράει στην 117η θέση με πολλές ώρες ποινής (έτσι όπως βλέπουμε στα αποτελέσματα της οργάνωσης).


Δείτε το video για τους ανθρώπους και τα υλικά που χρειάζεται για να υπάρχει η κάλυψη του Rallye Dakar και να έχουμε πληροφορίες, φωτογραφίες και εικόνα. Αναλυτικά: 260 Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, Τρις δημοσιογράφοι ασχολούνται αποκλειστικά με την σελίδα dakar.com που δέχεται τεράστια επισκεψιμότητα, 70 κανάλια από 190 κράτη παίρνουν εικόνα. Για να έχουμε στιγμιότυπα για την τηλεόραση κάθε ημέρα, τρία ελικόπτερο πετάνε κάθε ημέρα, 40 κάμερες είναι τραβάνε πλάνα, και όλα πρέπει να υπάρχουν τις 15:45 ώρα Χιλής στα τρία δορυφορικά οχήματα που υπάρχουν για να στείλουν το σήμα στην βάση. Μόνο ο τηλεοπτικός εξοπλισμός ζυγίζει 45 τόνους. Στο μοντάζ χρειάζονται περίπου δύο ώρες δουλειά για 26 λεπτά στιγμιότυπων. Για αυτό δουλεύουν 220 προσωπικό.