10/01/2011 8η αγωνιστική ημέρα

Antofagasta – Copiapo

Απλή διαδρομή, 268 km

Ειδική διαδρομή, 508 km

 

Ο Mark Coma (1-KTM) κρατάει τον Cyril Despres (2-KTM) σε απόσταση και τα 9’14 λεπτά είναι αυτά που τους χωρίζουν μετά και την νίκη του Ισπανού στην 8η ειδική διαδρομή των 508 χιλιομέτρων με χρόνο 6ώρες 05’02’. Ο Χιλιανός Francisco Lopez (3-Aprilia) κρατάει σταθερά την τρίτη θέση της γενικής, όπως και ο τέταρτος στην γενική Πορτογάλος Helder Rodrigues (4-Yamaha), που τερμάτισαν στις αντίστοιχες θέσεις στην μεγάλη ειδική της ημέρας.

Εντυπωσίασε και πάλι ο Νορβηγός Pal Anders Ullevalseter (6-KTM) με την απόδοσή του και τον τερματισμό στην πέμπτη θέση, με έκτο τον Πορτογάλο Ruben Faria (11-KTM), που τον ανέβασε τέσσερις θέσεις και κατατάσσεται έκτος, μετά τον Faria.

Marc Coma δηλώνει μετά την ειδική: «Όλα πήγαν καλά. Ήταν μια πολύ σκληρή, πολύ μεγάλη ειδική, με πολλά χιλιόμετρα και αμμόλοφους. Οδήγησα μαζί με τον Cyril και τον Chaleco (Lopez). Αλλάζαμε την πρωτιά και κρατάγαμε έναν γρήγορο ρυθμό. Είμαι ικανοποιημένος με το ρυθμό σήμερα. Ήταν μια καλή ειδική, μετά τα προβλήματα χθες. Όλα πήγαν καλά. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί ήταν 500 χιλιόμετρα χρονομετρημένα. Αυτά είναι πολλά»

Το χαμόγελο έφυγε από τους ανθρώπους της BMW που είδαν μετά τον τραυματισμό χθες του Βραζιλιάνου Ze Helio (12-BMW) να εγκαταλείπει και ο Πορτογάλος Paulo Goncalves (17-BMW) από σπασμένη κλείδα. Για τον Frans Verhoeven (16-BMW) μια επισκευή στην μοτοσυκλέτα του στα πρώτα χιλιόμτρα της ειδικής τον απομάκρυναν από το βάθρο και βρίσκεται στην 26η θέση της γενικής. Προβλήματα και για τον David Casteu (5-Sherco) που με «κλειδωμένη» 4η στο κιβώτιο ταχυτήτων, με τον ομόσταυλό του Laurent Lazard (31-Sherco) να εγκαταλείπει από κιβώτιο. Ο Σλοβάκος Stefan Svitko (25-KTM) εγκαταλείπει και αυτός το 33ο Rallye Dakar κρατώντας θέση μέσα στους δέκα πρώτους της γενικής κατάταξης.

Ο Βασίλης Ορφανός (97-Aprilia) τερματίζει μετά από 09ώρες 00:33 στην 67η θέση και ανεβαίνει την 74η θέση. Ο Σίμος Ταμπαξής (101-Sherco) τερματίζει 74ος μετά από 09ώρες 19:56 και ανεβαίνει στην 97η θέση.

Στα Quad η πρώτη θέση άλλαξε και πάλι μετά την νίκη του Αργεντινού Alejandro Patronelli (252-Yamaha). Ο Patronelli βρίσκεται να οδηγεί την γενική με τον Sebastian Halpern (255-Yamaha) να είναι με 58 λεπτά πίσω στην δεύτερη θέση. Τρίτος αρκετά πιο πίσω με 2ώρες 41 λεπτά ο περσινός νικητής στα Quad, Τσέχος Josef Machacek (251-Yamaha). Ο Tomas Maffei αντιμετοπήζει προβλήματα.

Φωτογραφίες: dakar.com, redbull