Ημερομηνία: 18 Απριλίου 2010
Τοποθεσία: Βόλος
Συμμετοχές: 88 (MΧ1:19, MΧ2:22, Open:33, Junior+Mini:14)
Καιρός: Συννεφιά

Την Κυριακή 18/4 η ΟΜΕ πραγματοποίησε τον 3ο αγώνα του κυπέλλου Βορείου Ελλάδος στον συννεφιασμένο Βόλο και το enduro.gr ήταν εκεί! Από άποψη προγράμματος η οργάνωση μας έδειξε πως θα έπρεπε να γίνονται οι αγώνες motocross στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό ηταν το γεγονός οτι οι θεατές παρέμειναν μέχρι το τέλος του αγώνα, κάτι που δεν συνηθίζεται! Πολύ εντυπωσιακή ήταν η κατηγορία των 85cc, με τον Μανώλη Κρητικό να έχει ίδιο χρόνο με τον νικήτη της open! Τον αγώνα στιγμάτισε μια άσχημη πτώση του Αλέξανδρου Σουσουρή στο δεύτερο σκέλος της mx1.

MΧ1
Ο Παναγιώτης Κουζής #88 άνετα μπροστά και δύο πρώτες θέσεις. Ενώ ο Χρήστος Κασιούμης #104 πήρε και τις δύο εκκινήσεις αλλά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Κών/νος Τζιώρας #46 και Βασίλης Κυπαρισσόπουλος #17. Μας τρόμαξε η πτώση του Αλέξανδρου Σουσουρή #115 στο απότομο κατηφορικό κομμάτι της πίστας όπου με μεγάλη ταχύτητα έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στο έδαφος.

Χαμηλές πτήσεις… και έξτρα δευτερόλεπτα διαφοράς για τον Π.Κουζή #88

MΧ2
Στην ΜΧ2 o Βασίλης Ζαχαρίου #86 ήταν ο γρηγορότερος όλη την ημέρα κερδίζοντας τον αγώνα. Μία μικρή πτώση σε στροφή δεν τον άγχωσε, σε μερικά μέτρα ξαναβρέθηκε στην πρώτη θέση. Μόλις 7″ πίσω του τερμάτισε ο Γιάννης Μόσιος #51 πέρνωντας δύο δεύτερες θέσεις μετά απο μάχες με τον Π.Κακολύρη στο πρώτο μέρος. Ο Παναγιώτης Κακολύρης #151 κατάφερε να τερματίσει τρίτος αλλά εγκατέλειψε στο δεύτερο 20άλεπτο. Έτσι την τρίτη και τέταρτη θέση πήρε άξια ο Θεόδωρος Κουτσάκης #1 με ΚΤΜ. Οι Αλέξανδρος Γεωργαντάς #21 και Βασίλης Πακαταρίδης #72 με μία τέταρτη και μία πέμπτη θέση αντίστοιχα “έστειλαν” τους Βούλγαρους Stoyan Rashkov #111 και Christian Angelov #225 στις παρακάτω θέσεις.

Βασίλης Ζαχαρίου #86

Open
Νικητής αναδείχθηκε ο Κυριάκος Κιουτσούκωστας #51 που βρέθηκε στην πρώτη και στην δεύτερη θέση. Ο Πράσσος Αδάμος #3 έκανε εντυπωσιακό αγώνα και έφυγε απο τον Βόλο με μία δεύτερη και μία τρίτη. Ο Γιάννης Πιλάλας #111 ακολούθησε τρίτος στην αρχή και τέταρτος στο δεύτερο μέρος. Με CRF ο Δημήτρης Στούπας #56 ενώ ήρθε τέταρτος στο πρώτο σκέλος, βρήκε τελικά το ρυθμό του και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Κυριάκος Κιουτσούκωστας #51

Mx 85cc +65cc :
Θεαματικός ήταν ο Μανώλης Κρητικός #160 κερδίζοντας τον αγώνα και αντιμετωπίζοντας αλάνθαστα την πίεση του Ανέστη Ράδου ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Ο Ανέστης Ράδος #97 έκανε πολύ καλό αγώνα, τερμάτισε δευτερος και τρίτος. Την δεύτερη θέση του έκλεψε ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 αλλά ήταν άτυχος στο δεύτερο 20άλεπτο πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Ο Σταύρος Τσιάγκος #60 με τον Gio Γαβρίλη #89 και τον Απόστολο Κάκαρη #102 συμπλήρωσαν την πεντάδα. Στο μέλλον του motocross στα 65cc είχαμε δύο νικητές, τον Δημήτρη Τουρατζίδη #222 και τον Άγγελο Μαργαρίτη #106.

Κυρίαρχος στην κατηγορία 85cc o M.Κρητικός #160

Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr