Στην πίστα Teutschenthal της Γερμανίας ο S.Everts είχε την μαγική συνταγή, για να πάρει την νίκη στην ΜΧ1. Πρώτη ολοκληρωμένη δυνατή εμφάνιση για τον C.Pourcel που ανταμείφθηκε με δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη της ΜΧ2.

Πρώτο σκέλος ΜΧ2
Με την πτώση της μπάρας οι δύο νικητές των προκριματικών σειρών, οι αδερφοί Pourcel, έφυγαν μπροστά οδηγώντας στον δικό τους ρυθμό, με τον Christophe να είναι επί κεφαλής. Από την τρίτη θέση ο Alessio Chiodi ξεπέρασε την πίεση του Davide Guarneri στην αρχή, αλλά ο Tyla Rattray τον πλησίαζε όλο ένα και πιο απειλητικά. Η μάχη δεν άργησε να ανάψει και οι δυο οδηγοί πάλεψαν για τρεις γύρους, μέχρι ο Chiodi να έχει μια πτώση και χάσει αυτήν την μάχη, για να ξεκινήσει την επόμενη με τον Mark deReuver για την τέταρτη θέση. Στον έβδομο γύρο ο Sebastian Pourcel αναγκάστηκε να αφήσει μόνο τον αδερφό του μπροστά, καθώς μια βλάβη στον κινητήρα τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει. Έτσι η δεύτερη θέση χήρεψε και δύο μνηστήρες, ο Rattray με τον deReuver που είχε πιάσει τρελό ρυθμό, την διεκδικούσαν. Μια έξοδος του Rattray, άφησε μόνο δεύτερο τον deReuver και ταυτόχρονα επέτρεψε στον Chiodi να τον περάσει. Μπροστά ο C.Pourcel πήρε άνετα την νίκη στο τέλος του σκέλους, με δεύτερο τον deReuver αρκετά πίσω. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Chiodi σε ένα αγώνα που δέχτηκε πολλές και διαφορετικές πιέσεις. Ο Rattray, κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση καθώς η πτώση του τον έβαλε να μάχεται μέχρι τον τερματισμό με τον Antonio Cairoli που τερμάτισε πέμπτος. Έκτος τερμάτισε ο Billy Mackenzie, παρ΄ ότι βρέθηκε να παλεύει μέχρι και για την τέταρτη θέση στα μέσα του αγώνα.

Αποτελέσματα Teutschenthal MX2 πρώτο σκέλος
1 Pourcel Christophe Kawasaki
2 de Reuver Marc KTM
3 Chiodi Alessio Yamaha
4 Rattray Tyla KTM
5 Cairoli Antonio Yamaha
6 Mackenzie Billy Yamaha
7 Gundersen Kenneth Yamaha
8 Leok Aigar Yamaha
9 Swanepoel Garreth Kawasaki
10 Boissiere Anthony Yamaha

Πρώτο σκέλος ΜΧ1
Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους περιλάμβανε την εντυπωσιακή πτώση του Steve Ramon και την πρωτοπορία του Stefan Everts μπροστά από τον Kevin Strijbos και τον team mate του Cedric Melotte. Για αρκετούς γύρους οι πρώτη τριάδα βάδιζε ανενόχλητη, τα νερά όμως ήρθε να ταράξει ο Jonathan Barragan που βρέθηκε πίσω από τον Melotte ερχόμενος από την όγδοη θέση. Η μάχη της τρίτης θέση ανάγκασε τον Strijbos να ανεβάσει ρυθμό και να πλησιάσει τον Everts απειλώντας τον. Για αρκετούς γύρους η πρώτη θέση έδειχνε ευάλωτη, από ένα Strijbos που έδειχνε αρκετά δυνατό όσο η ώρα περνούσε. Στο τέλος ο Everts κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον συμπατριώτη του την δεύτερη θέση. Ο Barragan κέρδισε την μάχη της τρίτης θέσης από τον τέταρτο Melotte. Μετά από κακή εκκίνηση αλλά ένα πολύ καλό αγώνα ο Ken deDycker τερμάτισε πέμπτος με έκτο τον Tanel Leok.

Αποτελέσματα Teutschenthal MX1 πρώτο σκέλος
1 Everts Stefan Yamaha
2 Strijbos Kevin Suzuki
3 Barragan Jonathan KTM
4 Melotte, Cedric Yamaha
5 de Dycker Ken Honda
6 Leok Tanel Kawasaki
7 Bill Julien  Yamaha
8 Leuret Pascal Honda
9 Ramon Steve Suzuki
10 van Daele Marvin Honda

Δεύτερο σκέλος ΜΧ2
Το Kawasaki του C.Pourcel πήρε και αυτήν την εκκίνηση με τον Chiodi να τον ακολουθεί και τον Sebastian Pourcel να έχει μια πτώση στον πρώτο γύρο και να εγκαταλείπει. Ο Pourcel, έκανε από τους πρώτους γύρους διαφορά από τους υπόλοιπους που έδιναν συνεχείς και διαρκείς μάχες σχεδόν για όλες τις υπόλοιπες θέσεις. Στον πέμπτο γύρο ο deReuver πέρασε τον Chiodi και τον ακολούθησε ο Rattray, όπου τέσσερις γύρους μετά είχε μια πτώση που τον έστειλε ξανά τέταρτο, να παλεύει αυτήν την φορά με τον David Phillipaerts. Προς το τέλος του αγώνα ο Rattray κατάφερε να ξαναπιάσει τον τρίτο Chiodi αλλά μια μηχανική βλάβη του Ιταλού, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Μεγάλος νικητής του Γερμανικού GP αναδείχτηκε ο C.Pourcel κατακτώντας και τα δυο σκέλη, ψαλιδίζοντας την βαθμολογική διαφορά του Rattray. Δεύτερος στο σκέλος αλλά και στο σύνολο αναδείχτηκε ο deReuver στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Rattray, που τον οδήγησε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου, φανερά απογοητευμένο κυρίως από τα πολλά του λάθη. Ο Phillipaerts κατέλαβε την τέταρτη θέση με πέμπτο τον πολύ ανεβασμένο φέτος Mackenzie. Την εξάδα έκλεισε ο Guarneri που δεν έχει δείξει σημάδια βελτίωσης από πέρσι.

Αποτελέσματα Teutschenthal MX2 δεύτερο σκέλος
1 Pourcel Christophe Kawasaki
2 de Reuver Marc KTM
3 Rattray Tyla KTM
4 Philippaerts David KTM
5 Mackenzie Billy Yamaha
6 Guarneri Davide Yamaha
7 Cairoli Antonio Yamaha
8 Nagl Maximilian KTM
9 Goncalves Rui KTM
10 Searle Tommy Kawasaki

Δεύτερο σκέλος ΜΧ1
Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1 με τον Everts να παίρνει την εκκίνηση και να έχει τον Leok αυτήν την φορά να τον ακολουθεί. Στην παρέα ήρθε γρήγορα να προστεθεί και ο Ramon, που πίεζε τον Leok, όμως το γεγονός αυτό, ανάγκασε τον εσθονό να εφαρμόσει αμυντικές γραμμές επιτρέποντας στον Everts να απομακρυνθεί. Για άλλη μια φορά ο deDycker είχε κακή εκκίνηση και ανέβαινε γρήγορα θέσεις από την ένατη όπου ξεκίνησε. Μπροστά ο Leok ξεπέρασε την πίεση του Ramon και τώρα απειλούσε τον Everts για την πρώτη θέση. Για αρκετούς γύρους και σε αυτό το σκέλος η πρώτη θέση έδειχνε ευάλωτη αλλά ο Everts το είχε παίξει καλά το παιχνίδι την πρώτη φορά και ήξερε όλες τις σωστές κινήσεις. Διπλή νίκη για τον Everts στο τέλος της ημέρας, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου της Γερμανίας, με δεύτερο στο σκέλος και τρίτο στο σύνολο τον Leok, να κρατά ζωντανές τις ελπίδες της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Ο deDycker σήκωσε ψηλά την σημαία της Honda με την εκπληκτική τρίτη θέση που πέτυχε, μπροστά από τον τέταρτο στο σκέλος και δεύτερο στον αγώνα Strijbos.  Στους τελευταίους γύρους ο Ramon ήταν εξαντλημένος και από τρίτος, βρέθηκε πολύ γρήγορα πέμπτος όπου και τερμάτισε. Ο Brian Jorgensen είχε καλή εκκίνηση και προσπάθησε να κρατήσει την τέταρτη θέση για αρκετούς γύρους χωρίς όμως να τα καταφέρει, τερματίζοντας τελικά έκτος.

Αποτελέσματα Teutschenthal MX1 δεύτερο σκέλος
1 Everts Stefan Yamaha
2 Leok Tanel Kawasaki
3 de Dycker Ken Honda
4 Strijbos Kevin Suzuki
5 Ramon Steve Suzuki
6 Jorgensen Brian Honda
7 Leuret Pascal Honda
8 Bill Julien  Yamaha
9 Garcia Vico Francisco Honda
10 Priem Manuel Yamaha

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 Everts Stefan 192
2 Leok Tanel 152
3 Strijbos K. 138
4 de Dycke, Ken 133
5 Barragan J. 117
6 Ramon, Steve 111
7 Tortelli S. 99
8 Leuret Pascal 93
9 Melotte C. 84
10 Priem Manuel 72

ΜΧ2
1 Rattray Tyla 166
2 Pourcel C. 158
3 de Reuver M. 152
4 Cairoli A. 119
5 Mackenzie B. 105
6 Chiodi A. 101
7 Philippaerts D. 100
8 Nunn Carl 95
9 Gundersen K. 89
10 Searle Tommy 78

Επόμενος αγώνας Sugo Ιαπωνία 20 – 21 Μαΐου

Φωτογραφίες: Massimo Zanzani