Άλλη μια νίκη περίμενε τους Carmichael και Tedesco στο Anaheim III. Συμπτωματικά και οι δύο απέκτησαν προβάδισμα 29 βαθμών, βάζοντας γερά θεμέλια για την κατάκτηση των τίτλων στις κατηγορίες τους.

Η ατυχία δεν άργησε να έρθει και στον Windham(μετά τους Reed και LaRocco). Στον πέμπτο αγώνα της χρονιάς ο Kevin μετά από κακή εκκίνηση και πολλά λάθη, σημείωσε μόνο ένα βαθμό χάνοντας δύο θέσεις στην βαθμολογία. Η Suzuki έγραψε στα βιβλία της άλλο ένα ρεκόρ, με τον Carmichael να κερδίζει τον τέταρτο αγώνα στην σειρά, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της εταιρίας.
Στα 125 ο Tedesco έκανε ένα φοβερό αγώνα και απέδειξε γιατί φοράει τον άσσο στην μοτοσικλέτα του.

250-2Τ/450-4Τ
Στην δύσκολη στροφή μετά την εκκίνηση ο Αυστραλός Byrne έστριψε πρώτος αποφεύγοντας τον μικρό συνωστισμό που δημιουργήθηκε από πολλούς αναβάτες, Τον συνωστισμό απέφυγε και ο Carmichael που γρήγορα άρχισε να καταδιώκει τον Byrne. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο RC τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και δεν απειλήθηκε από κανένα μέχρι τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση κατάφερε να αναρριχηθεί ο Reed, μετά τον εγκλωβισμό του στον συνωστισμό της εκκίνησης, που τον έφερε αρκετά πίσω στην αρχή του αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Byrne που όπως κάθε χρόνο στα μισά του πρωταθλήματος αρχίζει να ανεβάζει απόδοση. Ο Vuillemin τερμάτισε τέταρτος, με τον Fonseca πέμπτο και τον LaRocco σε κακή μέρα έκτο.

Αποτελέσματα 250-2Τ/450-4Τ Anaheim III
1. Ricky Carmichael Suzuki
2. Chad Reed Yamaha
3. Michael Byrne Kawasaki
4. David Vuillemin Yamaha
5. Ernesto Fonseca Honda
6. Mike LaRocco Honda
7. Nick Wey Honda
8. Travis Preston Honda
9. Tyler Evans Suzuki
10. Ryan Clark Yamaha

125-2Τ/2504Τ
Ο Danny Smith πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να απομακρυνθεί, αφού δεν φαινόταν κοντά πίσω του ο Tedesco. Ο περσινός πρωταθλητής είχε μια κακή εκκίνηση που τον έφερε στις πίσω θέσεις, αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος κατάφερε να περάσει και τον Smith με ένα δαιμονισμένο ρυθμό. Η πρώτη θέση του Tedesco του χάρισε βαθμολογικό προβάδισμα και λιγότερο άγχος για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Laninivich αφήνοντας πίσω του τον Ramsey στην τρίτη θέση. Τέταρτος τελικά τερμάτισε ο Smith που βρέθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά την εγκατάλειψη του Ryan Sipes. Στην πέμπτη θέση ο Bret Metcalfe ενώ έκτος τερμάτισε ο Tim Weigand σημειώνοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του.

Αποτελέσματα 125-2Τ/250-4Τ Anaheim III
1. Ivan Tedesco Kawasaki
2. Billy Laninovich ., Honda
3. Nathan Ramsey KTM
4. Danny Smith Yamaha
5. Brett Metcalfe Yamaha
6. Tim Weigand Honda
7. Josh Woods Honda
8. Bryan Johnson Yamaha
9. Ryan Morais Suzuki
10. Jay Marmont KTM

Βαθμολογίες

250cc THQ AMA Supercross
1. Ricky Carmichael Suzuki, 120
2. Chad Reed Yamaha, 91
3. Mike LaRocco Honda, 81
4. Kevin Windham Honda, 80
5. Ernesto Fonseca Honda, 74
6. Nick Wey 73
7. David Vuillemin Yamaha, 67
8. Sebastien Tortelli Suzuki, 65
9. Michael Byrne Kawasaki, 64
10. Heath Voss Yamaha, 55

125cc THQ AMA Supercross Δυτικό Πρωτάθλημα
1. Ivan Tedesco Kawasaki, 105
2. Danny Smith Yamaha, 76
3. Ryan Sipes Suzuki, 67
4. Nathan Ramsey KTM, 66
5. Billy Laninovich Honda, 64
6. Andrew Short Honda, 59
7. Brett Metcalfe Yamaha, 57
8. Jay Marmont KTM, 50
9. Thomas Hahn Honda, 49
10. Ryan Morais Suzuki, 46