Ο Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν για ακόμη μια φορά ο κυρίαρχος του αγώνα, αυτήν την φορά κέρδισε με ιδαίτερο τρόπο τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη την Κυριακή 29 Μαρτίου. Νικητές στις κατηγορίες ήταν οι Δ. Βαγγελάκος (Ε1), Γ. Παυλίδης (Ε2), Κ. Καράμπελας (Ε3), Αρτ. Σφηναρολάκης (ΕΝ) και Αδάμος Πράσος (ES). 

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός και ιδιαίτερα γρήγορος, γράφοντας ιδιαίτερα γρήγορους χρόνους κερδίζοντας έναν σημαντικό αγώνα για την έκβαση του πρωταθλήματος. Είχε τα ψυχικά αποθέματα, ακόμα και την μικρή διαφορά που έδωσε στους ανταγωνιστές του στις πρώτες δυο ειδικές να την κερδίσει πίσω αποδυκνύωντας πως με τέτοιες εμφανίσεις θα είναι ο αθλητής που όλοι θα προσπαθούν να κερδίσουν φέτος. Με την δεύτερη νίκη του στην γενική πήρε σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία. Στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Παυλίδης έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακό αγώνα στην Κατερίνη απ’ ότι στα Μέγαρα κερδίζοντας άξια την θέση μεταξύ των καταξιωμένων πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος. Τρίτος σε αυτόν τον αγώνα, άλλος ένας αθλητής που κέρδισε το μέγιστο στην Καλαμπάκα, ο Κίμωνας Καράμπελας, κράτησε την ελάχιστη διαφορά που του έδωσε την τρίτη θέση της γενικής. Έκανε καταπληκτικό αγώνα, συνδυάζοντας την νίκη στην κατηγορία του με ακόμη καλύτερο τερματισμό στην γενική.

2327_ENKA290315

Τέταρτος ο Γιάννης Τρίγκας, σίγουρα δεν τερμάτισε εκεί που ήθελε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και πλέον έχει πολύ δουλειά να κάνει για να επιστρέψει στην κορυφή. Πέμπτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας έκανε την μεγάλη επιστροφή στην γενική μετά τον καταστροφικό πρώτο αγώνα. Στην έκτη θέση ο Αλέξης Ζώρας είχε πτώσεις στον αγώνα που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει με τον υψηλό ρυθμό που ξεκίνησε στην πρώτη ειδική διαδρομή.

Κατηγορία Ε2
Δυναμική η παρουσία του Γιάννη Παυλίδη, έδωσε την απάντησή του με τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον αγώνα. Οδήγησε πολύ θεαματικά στον αγώνα και κατάφερε να κρατήσει την διαφορά του κερδίζοντας την πρώτη νίκη φέτος, βάζοντας φωτιά στην καρυφή της βαθμολογίας στην κατηγορία Ε2. Στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Τρίγκας, λίγο καλύτερα από τον πρώτο αγώνα αλλά πλέον χρειάζεται επιτακτικά νίκη στους επόμενους αγώνες για να ανέβει βαθμολογικά. Στην τρίτη θέση ο Αλέξης Ζώρας που μπορεί να ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα όπως συνηθίζει αλλά μια έξοδο στην μεγάλη ειδική του χάλασε τα σχέδια σε αυτόν τον αγώνα. Παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Κοινωνάς, πέμπτος ο Γιώργος Μανωλίδης και έκτος ο Μιχάλης Κόπανος.

0420_ENKA290315

Κατηγορία Ε3
Καταπληκτικός Κίμων Καράμπελας για ακόμη έναν αγώνα! Είχε τον έλεγχο του αγώνα για ακόμη μια φορά κρατώντας την διαφορά και αποδυκνύωντας πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά. Δεύτερος ο Βασίλης Σιαφαρίκας παρουσιάστηκε περισσότερο έτοιμος μετά τον πρώτο αγώνα, θα χρειαστεί λίγο καιρό ακόμη για να επανέλθει στα γνώριμα επίπεδα απόδοσης που τον είχαμε συνηθίσει. Όμως έχει ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο και βαθμούς σε κατηγορία και γενική, θα είναι μια δύσκολη επιστροφή για αυτόν φέτος. Τρίτος ο πάντα υπολογίσιμος Χρήστος Παπαθεοδώρου, μπορεί να έμεινε μακριά από την πρώτη δυάδα, αλλά είναι όπως πάντα σταθερός με καλούς τερματισμούς σε κάθε αγώνα. Τέταρτος ο Θανάσης Τρίγκας, πέμπτος ο Λευτέρης Τιτιρέκης και έκτος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος.

0770_ENKA290315

Κατηγορία Ε1
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος έκανε την διαφορά για ακόμη έναν αγώνα κερδίζοντας την πρώτη θέση στην μικρή κατηγορία. Με τέτοια απόδοση θα είναι δύσκολο για αυτόν να χάσει την πρώτη θέση, φαίνεται άλλωστε από την αγωνιστική του κατάσταση στους πρώτους δυο αγώνες. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μέχρι την τελευταία ειδική όπου χαμογέλασε ο Μιχάλης Ντουζένης καθώς έκλεψε την δεύτερη θέση από τον Παναγιώτη Κακολύρη. Ο Ντουζένης ανέβηκε αγωνιστικά στον δεύτερο αγώνα και φαίνεται να έχει την θέληση να κυνηγήσει την δεύτερη θέση αλλά και ότι καλύτερο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Κακολύρης οδήγησε θεαματικά για ακόμη έναν αγώνα, κράτησε την δεύτερη θέση για μεγάλο μέρος του αγώνα, για μικρές λεπτομέρειες στην τελευταία ειδική έχασε την δεύτερη θέση. Στην τέταρτη θέση ο Γιάννης Χασάπης, πέμπτος ο Παναγιώτης Κορδονούρης και έκτος ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Κατηγορία ΕΝ
Για ακόμη έναν αγώνα, είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ του Αρτέμη Σφηναρολάκη και Δημήτρη Μπάκα. Οι δυο τους πάλεψαν σε όλο τον αγώνα και ο Σφηναρολάκης ήταν για ακόμη μια φορά η ήρεμη δύναμη της κατηγορίας. Νίκησε δίκαια οδηγώντας με ιδιαίτερο στυλ, κερδίζοντας και τον δεύτερο αγώνα στην κατηγορία Νέων. Για τον Δημήτρη Μπάκα, όσο πιο γρήγορα μπορέσει να προσαρμόσει την οδήγησή του σε σωστές γραμμές τόσο πιο γρήγορα θα δει άμεσα αποτελέσματα στους χρόνους του. Στην τρίτη θέση ο Γιάννης Κωνσταντινούδης, άλλος ένας θεαματικός αθλητής με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, σε λίγο χρόνο θα μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τους δυο πρωτοπόρους και πιθανόν να ανέβει και αυτός στο πρρώτο σκαλί του βάθρου.

0462_ENKA290315

Κατηγορία ES
Η μεγάλη επανεμφάνιση του Αδάμου Πράσσου είναι γεγονός! Ο γνωστός και ταλαντούχος αθλητής από την Βέροια, επέστρεψε στους αγώνες με το γνωστό του στυλ κερδίζοντας την κατηγορία Βετεράνων. Το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα στην απονομή ήταν το καλύτερο δώρο από όλους μας σε αυτόν τον αθλητή, πραγματικό πρεσβευτή του enduro στην Ελλάδα. Και μόνο που συμμετέχει στους αγώνες είναι πραγματική ευλογία για όλους μας! Δεύτερος ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος, έμεινε πολύ κοντά στον αγώνα και προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Τσίτος που έκανε άλλο έναν καλό αγώνα με την ξεχωριστή του μοτοσυκλέτα. Τέταρτος ο Γιάννης Κολιγλιάτης, πέμπτος ο Πέτρος Γερόπουλος και έκτος ο Μανώλης Πασχαλίδης.

1631_ENKA290315

Ήταν μια πραγματικά ατυχής διοργάνωση από την λέσχη της Κατερίνης, οι περισσότεροι θα θελήσουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα για τον κόπο των ανθρώπων της λέσχης αλλά το αγωνιστικό enduro έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά τους ανθρώπους του ΜΑΟΚ που δούλεψαν σε αυτόν τον αγώνα. Είναι κρίμα και άδικο για όλες τις εταιρίες αλλά και για τους αθλητές να μην βρίσκεται το parc ferme εντός της πόλης. Enduro στην Κατερίνη έχει να διοργανωθεί πολλά χρόνια γιατί να μην αναδειχθεί το άθλημα; Επίσης, η τοποθεσία της ειδικής που ακυρώθηκε ήταν τουλάχιστον παράτυπη διαδικασία. Τι πραγματικά σκέφτηκαν οι διοργανωτές και έστησαν μια τέτοια ειδική, χωρίς καν πρόσβαση; Ούτε λόγος βέβαια για ασφάλεια, καθώς τα δύσκολα σημεία της ειδικής δεν είχαν εύκολη πρόσβαση, αλλά ακόμα και πρόσβαση στην εκκίνηση της ειδικής δεν ήταν εφικτή την προηγούμενη ημέρα λόγω λάσπης. Έπρεπε να περιμένουμε τον πρόεδρο αγωνοδικών να αποφασίσει κατά της ειδικής; Βέβαια για την απόφαση να αλλάξει η ειδική και να δημιουργηθεί μια νέα το Σάββατο, είναι στα θετικά της λέσχης που προσπάθησε μέχρι το βράδυ και κατάφερε να φτιάξει νέα ειδική. Η κατάσταση με το πρώτο ΣΕΧ του αγώνα την Κυριακή είναι ένα ισχυρό παράδειγμα το πως μπορεί να ακυρωθεί ένας αγώνας. Αδικούν όμως τους εαυτούς τους με τέτοιες ενέργειες. Το enduro δεν είναι πλέον μπύρα, σουβλάκι και βόλτα! Είναι αθλητές που προσπαθούν για το καλύτερο, αγωνιστικά, που προετοιμάζονται αρκετές ημέρες αν όχι εβδομάδες πριν από κάθε αγώνα, που ταξιδεύουν από κάθε μέρος της Ελλάδος για να τιμήσουν την λέσχη και τον αγώνα της, δεν αξίζουν τέτοιας αντιμετώπισης.

Τα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγώνων, καταδυκνύουν ακόμη περισσότερο πόσο νοσεί αυτός ο χώρος, αναφέρομαι για ακόμη μια φορά στην ΑΜΟΤΟΕ που διοικεί αυτόν τον χώρο. Μεγάλες διαφορές στο αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά και σε συνθήκες αγώνα από λέσχη σε λέσχη με τα Μέγαρα και την Κατερίνη να είναι κλασικά παραδείγματα. Κανείς δεν ελέγχει τα σωματεία που διοργανώνουν αγώνα, το σημαντικό είναι πως μετά από τόσα χρόνια τριβής με το άθλημα δεν υπάρχουν ακόμη και σήμερα ούτε οι ελάχιστες προυποθέσεις από πλευράς των διοργανωτών. Τα χρήματα των συμμετοχών δεν πηγαίνουν μόνο στο σωματείο που διοργανώνει τον αγώνα αλλά και στην ΑΜΟΤΟΕ που κερδίζει χρήματα από την διαφορά της ασφάλισης χωρίς να κάνει τίποτα! Είναι άμεσα υπεύθυνοι για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ακόμη και αν δεν αποδέχονται την ευθύνη.

Επόμενος αγώνας (διήμερος) 2-3 Μαίου στην Καστοριά.

Αποτελέσματα Enduro Κατερίνης – Results-Enduro-Katerini-2015, Results-Enduro-Katerini-BEllados.

0346_ENKA290315

0305_ENKA280315-copy

0407_ENKA290315-copy