ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΟΔΠ

Ο Αθλητικός Όμιλος Δικυκλιστών Πάτρας έκλεισε την αγωνιστική χρονιά του 2007 με την διοργάνωση του ‘Apple 10ου Αχαϊκού Φιλικού enduro’ την Κυριακή 16/12. Το κέντρο του αγώνα ήταν το Εθνικό Κολυμβητήριο Πάτρας «Α. Πεπανός» ενώ η διαδρομή αποτελείτο κατά το μεγαλύτερο μέρος της από κομμάτια εκτός δρόμου και μονοπάτια ενώ η σύνδεσή τους γινόταν με χωματόδρομους και ελάχιστη άσφαλτο. Το μήκος της ήταν περίπου πενήντα χιλιόμετρα και γινόταν δύο φορές.

Οι αναβάτες που συμμετείχαν σ’ αυτόν τον αγώνα θα τον θυμούνται για καιρό. Τα «κοψίματα» του Ομπλού, η MX πίστα που στήθηκε στην Αγία Παρασκευή στα Θωμαίϊκα, όπως και η ενδιάμεση απλή διαδρομή νωπή από τις βροχές των τελευταίων ημερών και καλυμμένη κατά το 1/3 από χιόνι κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον και την ευχαρίστησή τους. Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε κανένα και έτσι 30 αθλητές πήραν εκκίνηση και απόλαυσαν τον αγώνα. Στο τερματισμό μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την διαδρομή και την οργάνωση από τον ΑΟΔΠ. Τα γνωστά και ευχάριστα μονοπάτια της περιοχής ήταν σοφά συνδεδεμένα με λιβάδια και ενδιάμεσους δρόμους. Η αρκετή πέτρα έπαιξε το ρόλο της οδηγώντας σε πολλά σκασμένα λάστιχα και σε ακόμη περισσότερα κουρασμένα χέρια!

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε η παρουσία του χιονιού στα ψηλότερα μέρη που απαιτούσε προσεκτική οδήγηση και ιδιαίτερη τεχνική. Οι χαλαροί χρόνοι στις απλές διαδρομές, η εύκολη πρόσβαση από άσφαλτο, η ύπαρξη αρκετού αριθμού κριτών σε καίρια σημεία της διαδρομής, η ετοιμότητα των 2 επανδρωμένων ασθενοφόρων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και η πολύτιμή βοήθεια της Αστυνομίας και ιδιαίτερα του 5ου Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας, η παραχώρηση του προαυλίου χώρου του Κολυμβητηρίου αλλά και η υλικοτεχνική βοήθεια του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Μεσσάτιδας, ήταν παράγοντες που επέτρεψαν την ομαλή διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα. Η ευγενική παραχώρηση από την ΕΛΠΑ των ηλεκτρονικών συστημάτων χρονομέτρησης, επέτρεψε την γρήγορη και ασφαλή εξαγωγή αποτελεσμάτων.

Έτσι οι κατηγορίες διαμορφώθηκαν ως εξής:
Στην Ε1 νικητής αναδείχθηκε ο Κλουκινιώτης Κωνσταντίνος.

Στην κατηγορία Ε2 νικητής αναδείχθηκε ο Αριστείδης Δημόπουλος με δεύτερο τον Χάρη Δημόπουλο και τρίτο τον Στράτο Παρτσινέβελο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Μαρίνο Χάλα που εγκατέλειψε τον αγώνα για να βοηθήσει συναθλητή του που είχε μια άσχημη πτώση σε απλή διαδρομή.

Στην πολυπληθή κατηγορία ΕO νικητής αναδείχθηκε ο αειθαλής Χάρης Βόβλας. Δεύτερος ο επανεμφανισθείς σε αγώνα Enduro πολύ-πρωταθλητής Θανάσης Αργυρόπουλος και τρίτος o Κώστας Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες στο site του ΑΟΔΠ www.aodp.gr.

[download id=”69″]