Βροντερό «παρών» και φέτος από τη Beta –Chachagias στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro με τα φτερά του Red Bull. Διατηρώντας τη σύνθεσή της, συνεχίζει δυναμικά και το 2017 με στόχο την κατάκτηση τίτλων και την προάσπιση του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

Σε νέα εποχή μπαίνει η Beta Chachagias Racing Team ύστερα από δύο απόλυτα επιτυχημένες χρονιές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Η “ομάδα των πέντε” συνεχίζει ακάθεκτη την αγωνιστική της εμπλοκή και παράλληλα εμπλουτίζει το έργο της με νέα σειρά δραστηριοτήτων εντός και εκτός των ειδικών διαδρομών. Κύριο “συστατικό” της ομάδας θα είναι φυσικά οι μοτοσυκλέτες της ιταλικής Beta ενώ την τεχνογνωσία θα προσφέρει η Chachagias Racing έχοντας την υποστήριξη των λιπαντικών Liquid Moly και του καταστήματος Riders’ Shop.

Η σύνθεση της ομάδας για το 2017 έχει ως εξής:
-Γιάννης Τρίγκας (#22, κατηγορία Ε2): Ο ψηλός από τα Τρίκαλα θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της κατηγορίας και της Γενικής (EGP). Η έξτρα δύναμη του RR 430 αναμένεται να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργου του ενώ η 12ετής αγωνιστική εμπειρία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή λαθών. Στα πλάνα του τριαντάχρονου αναβάτη είναι η συμμετοχή για μία ακόμη χρονιά σε διεθνείς αγώνες με στόχο την «συλλογή» εμπειριών και τη μετάδοσή τους στα νεότερα μέλη της ομάδας αλλά και σε όσους θελήσουν να συμμετάσχουν στη νέα σειρά riding workshops που οργανώνει η Beta-Chachagias.
-Απόστολος Σβιντερίκος (#24, κατηγορία Ε2): Κάθε χρόνο και πιο δυνατός εμφανίζεται ο Μυτιληνιός αναβάτης. Ο γνωστός “Zvin” παραμένει στην E2 και πλέον ο στόχος του είναι η πρώτη τριάδα της κατηγορίας. Στη σέλα της γνώριμής του RR 350 αναμένεται να πρωταγωνιστήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ενώ το προσωπικό του στοίχημα είναι η παρουσία του στο βάθρο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.
-Νάσος Τρίγκας (#35, κατηγορία Ε3): Ο μικρότερος των δύο αδερφών, θέλει να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις της μεγάλης κατηγόριας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά o 26 ετών Τρικαλινός θα βρίσκεται στη σέλα ενός δίχρονου RR 300 με το οποίο θα προσπαθήσει να εδραιωθεί στο βάθρο της κατηγορίας και παράλληλα να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη σε αυτή.
-Πέτρος Μπίλης (#220, κατηγορία Ε2): ο 23χρονος αναβάτης από τα Γλυκά Νερά “μετακομίζει” στην Ε2. Έχοντας κλείσει το 2016 με νίκη στην κατηγορία Νέων Αναβατών θέλει να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην πιο απαιτητική κατηγορία του Πρωταθλήματος και να θέση τις βάσεις για μελλοντικές επιτυχίες.
-Κίμων Καράμπελας (#32 κατηγορία Ε3) : Ο πρωταθλητής του 2015 βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης από τραυματισμό στο γόνατο. Ενδεχομένως να χάσει κάποιους αγώνες καθώς δεν έχει επανέλθει 100% αλλά σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στο πλάι της ομάδας, τόσο στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις όσο και στις νέες “εξωσχολικές” της δραστηριότητες.

Το 2017 για τη Beta Chachagias ξεκίνησε με τα γυρίσματα της παρουσίασης της ομάδας. Αυτή τη φορά οι αναβάτες επισκέφτηκαν την περιοχή των Τρικάλων και της Καλαμπάκας όπου ο κινηματογραφικός και φωτογραφικός φακός αποθανάτισαν μοναδικές στιγμές από την προπόνηση της ομάδας. Ατμοσφαιρικές εικόνες από 100% εντουράδικες διαδρομές και δράση με «τιμόνια κάτω» σε αυτοσχέδια πιστάκια προπόνησης δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ξεκινάει την Κυριακή 5 Μαρτίου με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται στα Μέγαρα και ολοκληρώνεται μετά από εφτά γύρους στο Λουτράκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
1ος 5 Μαρτίου Μέγαρα
2ος 9 Απριλίου Σέρρες
3-4ος 13-14 Μαΐου Γρεβενά
5ος 11 Ιουνίου Ξυλόκαστρο
6ος 17 Σεπτεμβρίου Φλώρινα
7ος 22 Οκτωβρίου Λουτράκι

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος